Renta socjalna a praca

właściwa organizacja opieki nad chorymi

Moderator: moderatorzy

Jerulka
zarejestrowany użytkownik

Renta socjalna a praca

Post autor: Jerulka »

Witam. Jestem tu nowy. Proszę o wyrozumiałość. Przychodzę z zapytaniem. Otóż jestem chory na schizofrenie, parę lat temu intensywnie jeździłem do szpitala teraz się uspokoiło i od paru dobrych lat nie byłem hospitalowany. Pobieram rentę socjalną która kończy się w listopadzie tego roku. Od roku pracuje w ochronie. Chodzę po sklepie i nic więcej, ciężko jest bo ciągle wydaje mi się że o mnie gadają i mnie obgadują, ale pracuje. Ciężko mi się odnaleźć wśród ludzi. Chodzę do lekarza i o tym mu mówię bo zależy mi żeby dobrze to opisał pod kontem ponownego ubiegania się o rentę. I tu moje pytanie. Czy jeśli pracuje i nie byłem długo w szpitalu to czy mam w ogóle jakie kolwiek szanse żeby przedłużyli mi rentę? Jak to jest bo na necie mało informacji o tym a podają tylko widełki do ilu można dorobić. Czy raczej jest pewne że renta socjalna z tytułu całkowitej niezdolności do pracy zostanie mi odebrana? Jaka jest wasza opinia i doświadczenie w tych tematach? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

Re: Renta socjalna a praca

Post autor: podniebnyromantyk »

Witaj na forum.

Piszesz że chodzisz do lekarza, to podstawa. Na komisji powiec prawdę o urojeniach. Masz prawo pracować bo to podstawa która jest drogą do lepszego życia i samopoczucia. Powinieneś otrzymać dalszą rentę.
Jerulka
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Jerulka »

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego
Awatar użytkownika
milusia12
bywalec

Post autor: milusia12 »

to zobacz np odbiorą rentę wtedy odmów leczenia ... na podstawie tego że przecież jesteś zdrowy..:));-)

jak myślisz jakie będą efekty...??

Myślisz że zaprzestaną przymusowego leczenia ???
Awatar użytkownika
milusia12
bywalec

żadne choroby nie istnieją oprócz tych które wymyślili w swych próżniaczych mózgach!
jak puszkę pandory naukowcy wynaleźli i nikt ich kwestionować nie umi...

a prawo prawem choc naukowcy stosują sie tylko do swoich praw juz niekoniecznie tych obywatelskich/społecznych...

i wgl co to za klauzra sumienia pozwala umrzeć nosicielowi karmicielce w niegodziwościach tylko aby byc moze dziecko przezyje ?? co z tym dzieckiem sie dzieje - gdzie rozum gdzie pamieć - dziecko bite pogardzane bez praw do szcześcia i wolności o rozwój osobisty ciężko - istna niewola..!!!

a dlaczego nie renta chorobowa??
co zn że socjalna??
takie a nie inne społeczeństwo albo się da żyć albo szkoda życia...:(:/
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

O, Meduza ma koleżankę. Bełkot i lament w trochę innym wydaniu.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
milusia12
bywalec

kto się boi logiki woli zyć w ciemnościach i przyćmiewać inne umysły w cenie za to zarobki na innych...
catastrtofik czy tam katatonik jedno dla mnie znaczy...
Awatar użytkownika
podniebnyromantyk
zaufany użytkownik

Post autor: podniebnyromantyk »

milusia12 pisze: ndz cze 25, 2023 8:47 am kto się boi logiki woli zyć w ciemnościach i przyćmiewać inne umysły w cenie za to zarobki na innych...
catastrtofik czy tam katatonik jedno dla mnie znaczy...
Dobrze powiedziane. Ten człowiek zdaje się nienawidzić ludzi. Dobrze że nie bierzesz tego do siebie.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Solidarność przegrywów. :think:
Awatar użytkownika
milusia12
bywalec

piszesz jakbym juz była to ja martwa
przeciez stąpam po tej samej kuli ziemskiej co ty z rownie podniesionym czołem
ale chyba nie życzysz mi śmierci co?? xD;-)

żyje walczę o swoj byt czasem nawet mam frajde ;-) xD
a Ty?
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Oczywiscie, ze nie zycze Ci zle.'Badz szczesliwa.

Ja kocham życie, ludzi, uwielbiam to kim jestem i jaki jestem.

Ale nie zrzucam odpowiedzialnosci za swoje zycie na lekarzy i inne czynniki zewnetrzne.
Awatar użytkownika
milusia12
bywalec

tylko ze ty nie wiesz jak oni sie panoszą w moim życiu jak mi to zycie szpecą jak mnie prześladują jak sie narzucają...

zebym to ja miała takich namolnych adoratorów miłosnych.. ;.. byłabym albo w burdelu albo miałabym patologiczną gromadke dzieci :/;-)
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Niby jak poza koniecznością brania leków i wizyt w przychodni co jakis czas?
Wyolbrzymiasz ich role bardzo.
Sama stworzylas sobie wroga. To kompletna strata energii i czasu bo i tak nie jestes w stanie nic im zrobic.
Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Catastrophique pisze: ndz cze 25, 2023 8:43 am O, Meduza ma koleżankę. Bełkot i lament w trochę innym wydaniu.
Kiedy ty wreszcie skończysz jazgotać? Głupie zaczepki to twoja specjalność. Moim zdaniem powinieneś iść do pracy fizycznej, praca umysłowa ci szkodzi.
Ostatnio zmieniony ndz cze 25, 2023 11:53 am przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Katastrofa
bywalec

Post autor: Katastrofa »

5 godzin można pracować od poniedziałku do piątku bez sobót.
Awatar użytkownika
milusia12
bywalec

mi się wydaje ale nie celowo tu obrażam tylko wnioskuję, że dzisiejsi prawnicy żyją na rentach socjalnych są chorzy i mało potrafią, ubodzy w swych myślach jak również działaniach...
No bo mamy swe prawa mamy konstytucje mamy trybunał praw człowieka a mimo wszystko człowiek/kobieta traci sens bytu traci swoją wolność osobistą i to nie dlatego że złamał prawo bynajmniej tego nie wiem nie są przedstawiane przesłanki takich lekarskich traktowań...
Ucisk rośnie!. a działania przeciwko uciskowi jakby miałkie, cichutkie...

Jak to żeby ryzykować życie i zdrowie żywicielki/potencjalnej opiekunki dziecka???
No powiedzcie teraz kto ma taką władzę żeby osądzić kto może żyć dalej a kto ma umrzeć
No kto ma taką władzę w niby to suwerennym kraju żeby osądzić w jakich i na jakich warunkach, na jakim poziomie może żyć jednostka
No kto???
Ot wybierają sobie próby, próby grup statystycznych jak nie pasujesz to wpasują na siłę, bo nie lubią błędów, a przynajmniej się do nich przyznawać...:( :( :(
Awatar użytkownika
Katastrofa
bywalec

Miła Millenna oraz Millenko to są nasi milusińscy zwani Mielenko?
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Meduzola pisze: ndz cze 25, 2023 11:48 am
Catastrophique pisze: ndz cze 25, 2023 8:43 am O, Meduza ma koleżankę. Bełkot i lament w trochę innym wydaniu.
Kiedy ty wreszcie skończysz jazgotać? Głupie zaczepki to twoja specjalność. Moim zdaniem powinieneś iść do pracy fizycznej, praca umysłowa ci szkodzi.
A kogo obchodzi Twoje zdanie?
Sama powinnas wreszcie chociaz wyjść z domu, bo nie będziesz wiecznie utrzymywana przez innych.
Awatar użytkownika
Katastrofa
bywalec

W dupę młoda *słowo niedozwolone* wyruchaj starym chujem zgniłym spleśniałego pedofila zgnitego! Ty stary chuju głupi pedalski geju oraz homosiu bezdzietny wykastrowany przez Gajtka oraz Berkamuta Reksiego! Reks i Ciapa! Obunożnyy skunks śmierdzi bezdomnym żulem oraz ćpunem nie pełnoletnim! In the ass or stinky bloddy and shitty anus! Odbyt i kiszka stoltz-owa zwana odbytnicą! Hemoroidy plus rotten old spice few! Stolcman! Dostojny karateka the clown! Puree alcohol with Dope and Drug! Narkotikka! Alcoholisme! Abc-bok! Fukka polizei! Morbus mortalis! Cancer in the brain od the midget!
Awatar użytkownika
Katastrofa
bywalec

Ruchaj w dupę szewca oraz szklarza by się posrał na siedzeniu w samochodzie z radości od tej polskiej miłości! Polskość w Niemcach? Rosyjscy Gene oraz Niemieccy dewianci!
ODPOWIEDZ

Wróć do „opieka medyczna i społeczna, praca, prawo”