Renta socjalna a praca
Moderator: moderatorzy
Renta socjalna a praca
Witam. Jestem tu nowy. Proszę o wyrozumiałość. Przychodzę z zapytaniem. Otóż jestem chory na schizofrenie, parę lat temu intensywnie jeździłem do szpitala teraz się uspokoiło i od paru dobrych lat nie byłem hospitalowany. Pobieram rentę socjalną która kończy się w listopadzie tego roku. Od roku pracuje w ochronie. Chodzę po sklepie i nic więcej, ciężko jest bo ciągle wydaje mi się że o mnie gadają i mnie obgadują, ale pracuje. Ciężko mi się odnaleźć wśród ludzi. Chodzę do lekarza i o tym mu mówię bo zależy mi żeby dobrze to opisał pod kontem ponownego ubiegania się o rentę. I tu moje pytanie. Czy jeśli pracuje i nie byłem długo w szpitalu to czy mam w ogóle jakie kolwiek szanse żeby przedłużyli mi rentę? Jak to jest bo na necie mało informacji o tym a podają tylko widełki do ilu można dorobić. Czy raczej jest pewne że renta socjalna z tytułu całkowitej niezdolności do pracy zostanie mi odebrana? Jaka jest wasza opinia i doświadczenie w tych tematach? Pozdrawiam
- podniebnyromantyk
- zaufany użytkownik
Re: Renta socjalna a praca
Witaj na forum.
Piszesz że chodzisz do lekarza, to podstawa. Na komisji powiec prawdę o urojeniach. Masz prawo pracować bo to podstawa która jest drogą do lepszego życia i samopoczucia. Powinieneś otrzymać dalszą rentę.
Piszesz że chodzisz do lekarza, to podstawa. Na komisji powiec prawdę o urojeniach. Masz prawo pracować bo to podstawa która jest drogą do lepszego życia i samopoczucia. Powinieneś otrzymać dalszą rentę.
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego
to zobacz np odbiorą rentę wtedy odmów leczenia ... na podstawie tego że przecież jesteś zdrowy..
);-)
jak myślisz jakie będą efekty...??
Myślisz że zaprzestaną przymusowego leczenia ???

jak myślisz jakie będą efekty...??
Myślisz że zaprzestaną przymusowego leczenia ???
żadne choroby nie istnieją oprócz tych które wymyślili w swych próżniaczych mózgach!
jak puszkę pandory naukowcy wynaleźli i nikt ich kwestionować nie umi...
a prawo prawem choc naukowcy stosują sie tylko do swoich praw juz niekoniecznie tych obywatelskich/społecznych...
i wgl co to za klauzra sumienia pozwala umrzeć nosicielowi karmicielce w niegodziwościach tylko aby byc moze dziecko przezyje ?? co z tym dzieckiem sie dzieje - gdzie rozum gdzie pamieć - dziecko bite pogardzane bez praw do szcześcia i wolności o rozwój osobisty ciężko - istna niewola..!!!
a dlaczego nie renta chorobowa??
co zn że socjalna??
takie a nie inne społeczeństwo albo się da żyć albo szkoda życia...
:/
jak puszkę pandory naukowcy wynaleźli i nikt ich kwestionować nie umi...
a prawo prawem choc naukowcy stosują sie tylko do swoich praw juz niekoniecznie tych obywatelskich/społecznych...
i wgl co to za klauzra sumienia pozwala umrzeć nosicielowi karmicielce w niegodziwościach tylko aby byc moze dziecko przezyje ?? co z tym dzieckiem sie dzieje - gdzie rozum gdzie pamieć - dziecko bite pogardzane bez praw do szcześcia i wolności o rozwój osobisty ciężko - istna niewola..!!!
a dlaczego nie renta chorobowa??
co zn że socjalna??
takie a nie inne społeczeństwo albo się da żyć albo szkoda życia...

- Catastrophique
- bywalec
O, Meduza ma koleżankę. Bełkot i lament w trochę innym wydaniu.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

kto się boi logiki woli zyć w ciemnościach i przyćmiewać inne umysły w cenie za to zarobki na innych...
catastrtofik czy tam katatonik jedno dla mnie znaczy...
catastrtofik czy tam katatonik jedno dla mnie znaczy...
- podniebnyromantyk
- zaufany użytkownik
Dobrze powiedziane. Ten człowiek zdaje się nienawidzić ludzi. Dobrze że nie bierzesz tego do siebie.
- Catastrophique
- bywalec
Solidarność przegrywów. 

Tik tak tik tak

piszesz jakbym juz była to ja martwa
przeciez stąpam po tej samej kuli ziemskiej co ty z rownie podniesionym czołem
ale chyba nie życzysz mi śmierci co?? xD;-)
żyje walczę o swoj byt czasem nawet mam frajde ;-) xD
a Ty?
przeciez stąpam po tej samej kuli ziemskiej co ty z rownie podniesionym czołem
ale chyba nie życzysz mi śmierci co?? xD;-)
żyje walczę o swoj byt czasem nawet mam frajde ;-) xD
a Ty?
- Catastrophique
- bywalec
Oczywiscie, ze nie zycze Ci zle.'Badz szczesliwa.
Ja kocham życie, ludzi, uwielbiam to kim jestem i jaki jestem.
Ale nie zrzucam odpowiedzialnosci za swoje zycie na lekarzy i inne czynniki zewnetrzne.
Ja kocham życie, ludzi, uwielbiam to kim jestem i jaki jestem.
Ale nie zrzucam odpowiedzialnosci za swoje zycie na lekarzy i inne czynniki zewnetrzne.
Tik tak tik tak

tylko ze ty nie wiesz jak oni sie panoszą w moim życiu jak mi to zycie szpecą jak mnie prześladują jak sie narzucają...
zebym to ja miała takich namolnych adoratorów miłosnych.. ;.. byłabym albo w burdelu albo miałabym patologiczną gromadke dzieci :/;-)
zebym to ja miała takich namolnych adoratorów miłosnych.. ;.. byłabym albo w burdelu albo miałabym patologiczną gromadke dzieci :/;-)
- Catastrophique
- bywalec
Niby jak poza koniecznością brania leków i wizyt w przychodni co jakis czas?
Wyolbrzymiasz ich role bardzo.
Sama stworzylas sobie wroga. To kompletna strata energii i czasu bo i tak nie jestes w stanie nic im zrobic.
Wyolbrzymiasz ich role bardzo.
Sama stworzylas sobie wroga. To kompletna strata energii i czasu bo i tak nie jestes w stanie nic im zrobic.
Tik tak tik tak

Kiedy ty wreszcie skończysz jazgotać? Głupie zaczepki to twoja specjalność. Moim zdaniem powinieneś iść do pracy fizycznej, praca umysłowa ci szkodzi.Catastrophique pisze: ↑ndz cze 25, 2023 8:43 am O, Meduza ma koleżankę. Bełkot i lament w trochę innym wydaniu.
Ostatnio zmieniony ndz cze 25, 2023 11:53 am przez Meduzola, łącznie zmieniany 1 raz.
- Katastrofa
- bywalec
5 godzin można pracować od poniedziałku do piątku bez sobót.
mi się wydaje ale nie celowo tu obrażam tylko wnioskuję, że dzisiejsi prawnicy żyją na rentach socjalnych są chorzy i mało potrafią, ubodzy w swych myślach jak również działaniach...
No bo mamy swe prawa mamy konstytucje mamy trybunał praw człowieka a mimo wszystko człowiek/kobieta traci sens bytu traci swoją wolność osobistą i to nie dlatego że złamał prawo bynajmniej tego nie wiem nie są przedstawiane przesłanki takich lekarskich traktowań...
Ucisk rośnie!. a działania przeciwko uciskowi jakby miałkie, cichutkie...
Jak to żeby ryzykować życie i zdrowie żywicielki/potencjalnej opiekunki dziecka???
No powiedzcie teraz kto ma taką władzę żeby osądzić kto może żyć dalej a kto ma umrzeć
No kto ma taką władzę w niby to suwerennym kraju żeby osądzić w jakich i na jakich warunkach, na jakim poziomie może żyć jednostka
No kto???
Ot wybierają sobie próby, próby grup statystycznych jak nie pasujesz to wpasują na siłę, bo nie lubią błędów, a przynajmniej się do nich przyznawać...

No bo mamy swe prawa mamy konstytucje mamy trybunał praw człowieka a mimo wszystko człowiek/kobieta traci sens bytu traci swoją wolność osobistą i to nie dlatego że złamał prawo bynajmniej tego nie wiem nie są przedstawiane przesłanki takich lekarskich traktowań...
Ucisk rośnie!. a działania przeciwko uciskowi jakby miałkie, cichutkie...
Jak to żeby ryzykować życie i zdrowie żywicielki/potencjalnej opiekunki dziecka???
No powiedzcie teraz kto ma taką władzę żeby osądzić kto może żyć dalej a kto ma umrzeć
No kto ma taką władzę w niby to suwerennym kraju żeby osądzić w jakich i na jakich warunkach, na jakim poziomie może żyć jednostka
No kto???
Ot wybierają sobie próby, próby grup statystycznych jak nie pasujesz to wpasują na siłę, bo nie lubią błędów, a przynajmniej się do nich przyznawać...

- Katastrofa
- bywalec
Miła Millenna oraz Millenko to są nasi milusińscy zwani Mielenko?
- Catastrophique
- bywalec
A kogo obchodzi Twoje zdanie?Meduzola pisze: ↑ndz cze 25, 2023 11:48 amKiedy ty wreszcie skończysz jazgotać? Głupie zaczepki to twoja specjalność. Moim zdaniem powinieneś iść do pracy fizycznej, praca umysłowa ci szkodzi.Catastrophique pisze: ↑ndz cze 25, 2023 8:43 am O, Meduza ma koleżankę. Bełkot i lament w trochę innym wydaniu.
Sama powinnas wreszcie chociaz wyjść z domu, bo nie będziesz wiecznie utrzymywana przez innych.
Tik tak tik tak

- Katastrofa
- bywalec
W dupę młoda *słowo niedozwolone* wyruchaj starym chujem zgniłym spleśniałego pedofila zgnitego! Ty stary chuju głupi pedalski geju oraz homosiu bezdzietny wykastrowany przez Gajtka oraz Berkamuta Reksiego! Reks i Ciapa! Obunożnyy skunks śmierdzi bezdomnym żulem oraz ćpunem nie pełnoletnim! In the ass or stinky bloddy and shitty anus! Odbyt i kiszka stoltz-owa zwana odbytnicą! Hemoroidy plus rotten old spice few! Stolcman! Dostojny karateka the clown! Puree alcohol with Dope and Drug! Narkotikka! Alcoholisme! Abc-bok! Fukka polizei! Morbus mortalis! Cancer in the brain od the midget!
- Katastrofa
- bywalec
Ruchaj w dupę szewca oraz szklarza by się posrał na siedzeniu w samochodzie z radości od tej polskiej miłości! Polskość w Niemcach? Rosyjscy Gene oraz Niemieccy dewianci!