Mało...Jak oceniasz Kościół? Czy misja Jezusa Chrystusa okazała się sukcesem czy porażką? Czy reinkarnacja istnieje?
Jesteś starszym bratem Jezusa Chrystusa? Czyli nie jesteś inkarnacją Jezusa ale kimś innym?
Moderator: moderatorzy
Mało...Jak oceniasz Kościół? Czy misja Jezusa Chrystusa okazała się sukcesem czy porażką? Czy reinkarnacja istnieje?
Kościół Katolicki doskonale i wiernie kontynuuje spuściznę Jezusa Chrystusa, jest to Dom Boży, misja Jezusa Chrystusa jest jak najbardziej sukcesem.Mało...Jak oceniasz Kościół? Czy misja Jezusa Chrystusa okazała się sukcesem czy porażką? Czy reinkarnacja istnieje?
Jesteś starszym bratem Jezusa Chrystusa? Czyli nie jesteś inkarnacją Jezusa ale kimś innym?
Hehe...no teraz jestem zadowolony z odpowiedzi...Pumba pisze: ↑ndz maja 14, 2023 7:03 pmKościół Katolicki doskonale i wiernie kontynuuje spuściznę Jezusa Chrystusa, jest to Dom Boży, misja Jezusa Chrystusa jest jak najbardziej sukcesem.Mało...Jak oceniasz Kościół? Czy misja Jezusa Chrystusa okazała się sukcesem czy porażką? Czy reinkarnacja istnieje?
Reinkarnacja nie istnieje. Jestem Starszym Bratem Jezusa Chrystusa potężniejszym ,większym chwałą i panowaniem, ale też jesteśmy jednością, bo jesteśmy tym samym Bogiem tylko dwoma różnymi osobami.
Wiesz dlaczego Jezus jest uznany za Syna Boga? Bo Bóg zapłodnił Jego matkę wzrokiem...Czy Twoja matka urodziła Cię jako dziewica? Jezus był pokorny, narodził się w stajence a nie w złotych pałacach...Umywał stopy swoim uczniom i nie mówił :"Ja nie jestem marnym człowiekiem jak wy ludzie, Jam Jest Syn Boga Żywego"...On nazywał siebie "Synem Człowieczym" przyznając że w połowie jest człowiekiem...A ludzi traktował jako braci i siostry..."Ojcze nasz któryś jest..." nauczał... Ty natomiast jesteś pełnym dumy i nadętym pyszałkiem egocentrykiem...Nie masz szlachetnych cech avatara ani fenomenalnej inteligencji...Nie jesteś avatarem (Czyli zstępującym)...
Ja już się nigdy z nikim w jednym życiu nie dogadam.
Mamzuelicho pisze: ↑pt lis 04, 2022 11:43 amMoże to ci pomoże... Einstein mówił że za zbiegiem okoliczności kryje się Bóg...Podam ci dwa przykłady z autopsji...
Zastanawiałem się jak to było dobrze z chłopakami na ławce za dzieciaka...przy piwie i ganji...Zatęskniłem za tamtym światem...Wszedłem do pokoju, włączyłem telewizor... Spojrzałem na stół, stał kieliszek do wódki...Gdy wziąłem go do ręki i powąchałem , w tej sekundzie w telewizorze ktoś powiedział "Ja mam dla ciebie coś lepszego niż to"...
Można by wnioskować że to Bóg się odezwał...Ale weźmy drugi przykład...
Siedziałem przed TV i ni stąd ni zowąd wziąłem do ręki telefon, włączyłem kalendarz...był Listopad 2020r. Bóg wiedział że czekam mocno na śmierć... Poruszyłem kalendarz do góry...gdy był na styczniu 2021 ktoś w telewizorze powiedział po angielsku "No more then that" czyli "Nie dalej niż dotąd"...
I co? Można by wnioskować, zbieg okoliczności za którym stoi Bóg...Jest tylko jeden problem że mamy listopad 2022 i przepowiednia okazała się kłamstwem...
Nie ma znaczenia czy mówi do nas Bóg czy Demon...Obaj są kłamcami, dręczycielami, sadystami i wrogami schizofrenika...
Warto rozważyć taką opcję że jesteśmy po prostu chorzy, błędnie odbieramy bodźce zewnętrzne działające na zmysły i błędnie odbieramy bodźce wewnętrzne...Może mamy chore, uszkodzone umysły a może nie wiadomo dlaczego zaczepia nas Bóg? A może (i za tym stoję) i jedna i druga opcja jest poprawna...
Też tak myślę że to demon wykorzystuje jakieś okoliczności do ataku na osobę.