Trauma
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
-
- bywalec
Trauma
Trauma steruje moim życie. Boże jak mi ciężko. *słowo niedozwolone* pomóżcie co tu robić uschnie z nudów i problemów. Sytuacja kryzysowa dajcie znać co robić. *słowo niedozwolone* ojciec mi nie daje żyć. Boże smutne to i przykre *słowo niedozwolone* ludzie są tacy zajebiście wy jesteście *słowo niedozwolone* tacy zajebiście. Super tylko mnie żałować nara
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Re: Trauma
Nie jestem psychologiem.Wypadałoby wtedy znalezc zastępczego rodzica i ja tak kiedyś zrobiłem.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
rozumiem,że każdy potrzebuje wychowcacy,opiekuna jako dziecko.moc na kogos liczyc i od niego sie czegos wartosciowego nauczyc.bezintersownie i ciekawosc.
fajniemiec rodzica na ktorego mozna liczyc w chwilach prob,trosk i wlaki.
to jest milosc,przyjazn i troska.to jest tworzenie takiego wewnetrznego dziecka tylko w drugim czlowieku.nie zawsze sie udaje wszystko dac co by sie chcialo.czasem malo nie znaczy cos wartosciowego co odmienia zycie/
fajniemiec rodzica na ktorego mozna liczyc w chwilach prob,trosk i wlaki.
to jest milosc,przyjazn i troska.to jest tworzenie takiego wewnetrznego dziecka tylko w drugim czlowieku.nie zawsze sie udaje wszystko dac co by sie chcialo.czasem malo nie znaczy cos wartosciowego co odmienia zycie/
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Najlepiej jak to będzie jakiś dobry wzór.Wiele rzeczy przychodzi z wiekiem.Madrosc to doswiadczenie,ale tez zdobywanie wiedzy,rzyyko,bezpieczenstwo,proby,egzaminy.cpos === jest podroza do spokoju.
- Katastrofa
- bywalec
PiS da podwyżki dla nauczycieli, czyli budżetówki.
- FreshEscape
- bywalec
Witaj Kanapka, co to dla ciebie konkretnie oznacza trauma ? Jak ona steruje twoim życiem ?
-
- bywalec
Dzięki za odzew. Już wzięłam leki
- FreshEscape
- bywalec
Co cie skłoniło do odstawienia leków ? Bo rozumiem że z jakiegoś powodu nie wzięłaś ?
-
- bywalec
Z przyglupami nie rozmawiam
- FreshEscape
- bywalec
Warto by było użyć jakichś konkretnych argumentów, pisząc w ten sposób. Bo bez argumentów, takie słowa nic nie znaczą ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
-
- bywalec
No i ok. To ich nie czytaj
Kanapka może pomyśl o psychoterapii?
- FreshEscape
- bywalec
Ale na tym właśnie polega forum, że się czyta i pisze. Dając sobie wzajemnie feedbacki, mamy możliwośc lepszego zrozumienia siebie i innych. I stawania sie lepszymi
Kanapka może podaj co ci jest tj na czym polega ta twoja trauma.
-
- bywalec
Fuck you bo po polsku nie mozna
-
- bywalec
- FreshEscape
- bywalec
No to szmege reege buroki, jak po polsku nie można
Nikt cie tu nie atakuje, 50% procent w zdrowieniu to otwarcie sie na ludzi i jakieś minimalne zaufanie. Mów jak sie czujesz, nie musisz nic mówic o traumie. Tylko Ammman chce sie bawić w doradce, i wypytuje. Oj nie ładnie amman...
-
- bywalec
Zwykły pajac jakich tu wielu. Wrażenia nie robi
- FreshEscape
- bywalec
Kanapka, jak chcesz pogadać. Zapraszam. Do rozmowy. Czy teraz w kryzysie nasilającym sie(jak piszesz), czy po. Jestem otwarty.
- piotrs
- zaufany użytkownik
bierz leki i bedzie ok
leki na możliwie najniższych dawkach ustal z lekarzem
leki na możliwie najniższych dawkach ustal z lekarzem