Nie wiem co sie ze mną dzieje
Moderator: moderatorzy
Nie wiem co sie ze mną dzieje
Witam ... mam problem zastanawiam sie co mi jest... szukalam w internecie informacji na temat chorob ktore by sie pokrywaly jakos z moimi objawami myslalam ze to moze jakis rodzaj schizofrenii ale sama nie wiem ... a wiec mam leki np nie moge ubrac bialej bluzki bo cos moze mi sie stac ... itd nie bede o tym pisac bo az mi glupio ,czasami mam wrazenie ze nie potrafie odroznic moich mysli od rzeczywistosci , czasami nie chce mi sie w ogole ruszac z miejsca ,czuje jakis wewnetrzny nakaz siedzenia w jednym miejscu i takie tam ... glupio mi o tym nawet pisac co to moze byc ? macie jakies pomysly ( mam 18 lat) Czy to moze byc schizofrenia ? czy zaburzenia obsesyjno-kompulsywne ?
hej,
poczytaj sobie, co o schizo piszą inni, o swoich objawach i odczuciach. Pewnie dojdziesz do wniosku, że to nie to. Na szczęście. Mi to wygląda na jakąs nerwicę, jesteś w wieku, kiedy jest się podatnym. Ale lekarzem nie jestem i faktycznie - za mało informacji, żeby cokolwiek stwierdzić.
Np co znaczy, że nie odrózniasz swoich myśli od rzeczywsitości?
pozdrawiam
poczytaj sobie, co o schizo piszą inni, o swoich objawach i odczuciach. Pewnie dojdziesz do wniosku, że to nie to. Na szczęście. Mi to wygląda na jakąs nerwicę, jesteś w wieku, kiedy jest się podatnym. Ale lekarzem nie jestem i faktycznie - za mało informacji, żeby cokolwiek stwierdzić.
Np co znaczy, że nie odrózniasz swoich myśli od rzeczywsitości?
pozdrawiam
xena wojownicza księżniczka w zadumie
Dzieki wszystkim za to ze przeczytaliscie ten post i odpisaliscie ...
A wiec jeszcze odczuwam cos takeigo ze mam ochote czasami odsperowac sie od innych nie wychodzic z lozka i poprostu odpoczac ... ale sie nie da ... czasami mam jakies dziwne mysli typu ze ktos jest glupi a ja tą osobe lubie bardzo .... takie wewnetrze sprzecznosci ... nie rozumiem tego ...
A wiec jeszcze odczuwam cos takeigo ze mam ochote czasami odsperowac sie od innych nie wychodzic z lozka i poprostu odpoczac ... ale sie nie da ... czasami mam jakies dziwne mysli typu ze ktos jest glupi a ja tą osobe lubie bardzo .... takie wewnetrze sprzecznosci ... nie rozumiem tego ...
Tak, dobrze by było, gdybyś poszła do jakiegoś psychologa albo psychiatry. To mogą być też objawy jakiś zaburzeń osobowości. Dla dobrego specjalisty powinny być czytelne. Szkoda, żeby Ci mieszały w życiu. Ja akurat miałam podobne objawy - i to było duże cierpienie. Cieszę się, że już sobie z nimi radzę. Życzę powodzenia