Nie wiem co sie ze mną dzieje

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

gosc

Nie wiem co sie ze mną dzieje

Post autor: gosc »

Witam ... mam problem zastanawiam sie co mi jest... szukalam w internecie informacji na temat chorob ktore by sie pokrywaly jakos z moimi objawami myslalam ze to moze jakis rodzaj schizofrenii ale sama nie wiem ... a wiec mam leki np nie moge ubrac bialej bluzki bo cos moze mi sie stac ... itd nie bede o tym pisac bo az mi glupio ,czasami mam wrazenie ze nie potrafie odroznic moich mysli od rzeczywistosci , czasami nie chce mi sie w ogole ruszac z miejsca ,czuje jakis wewnetrzny nakaz siedzenia w jednym miejscu i takie tam ... glupio mi o tym nawet pisac co to moze byc ? macie jakies pomysly ( mam 18 lat) Czy to moze byc schizofrenia ? czy zaburzenia obsesyjno-kompulsywne ?
Gość

Re: Nie wiem co sie ze mną dzieje

Post autor: Gość »

dlaczego nikt nic nie pisze...?
InnaAnn

Post autor: InnaAnn »

Witaj, chciałabym, żebys wiedziała, że przeczytałam Twój post i właśnie się zastanawiam co Ci odpisać. Najlepiej pewnie odpowiedziałby Ci psycholog lub psychiatra, bo klasyfikacja chorób jest bardzo rozbudowana.
InnaAnn

Czy masz kogoś, z kim możesz porozmawiać o swoich odzuciach, np. kogoś z rodziny?
pop

Post autor: pop »

mogłabyś opisać coś więcej ze swoich objawów?
xena
zaufany użytkownik

Post autor: xena »

hej,
poczytaj sobie, co o schizo piszą inni, o swoich objawach i odczuciach. Pewnie dojdziesz do wniosku, że to nie to. Na szczęście. Mi to wygląda na jakąs nerwicę, jesteś w wieku, kiedy jest się podatnym. Ale lekarzem nie jestem i faktycznie - za mało informacji, żeby cokolwiek stwierdzić.
Np co znaczy, że nie odrózniasz swoich myśli od rzeczywsitości?
pozdrawiam
xena wojownicza księżniczka w zadumie
dede
zarejestrowany użytkownik

Post autor: dede »

Napisz więcej o sobie. Nie masz czego się wstydzić, każdy ma jakieś problemy. Jak o nich nie opowiesz to trudniej będzie zrozumieć to co czujesz. Pozdrawiam ciepło.
gosc

Post autor: gosc »

Dzieki wszystkim za to ze przeczytaliscie ten post i odpisaliscie ...
A wiec jeszcze odczuwam cos takeigo ze mam ochote czasami odsperowac sie od innych nie wychodzic z lozka i poprostu odpoczac ... ale sie nie da ... czasami mam jakies dziwne mysli typu ze ktos jest glupi a ja tą osobe lubie bardzo .... takie wewnetrze sprzecznosci ... nie rozumiem tego ...
Awatar użytkownika
Nowy
zaufany użytkownik

Post autor: Nowy »

Jeżli obawiasz się, że jesteś chora to idź do psychologa. NIe licz na naszą diagnozę. Może się udać, ale nie wiem czy ktoś z forumowiczów powinien podejmować się stawiania diagnozy. Taka nieodpowiedzialna diagnoza może być przyczyną twoich problemów. Nie szukaj tu medzcznej pomocy.
InnaAnn

Tak, dobrze by było, gdybyś poszła do jakiegoś psychologa albo psychiatry. To mogą być też objawy jakiś zaburzeń osobowości. Dla dobrego specjalisty powinny być czytelne. Szkoda, żeby Ci mieszały w życiu. Ja akurat miałam podobne objawy - i to było duże cierpienie. Cieszę się, że już sobie z nimi radzę. Życzę powodzenia :)
Awatar użytkownika
randy
bywalec

Post autor: randy »

masz szczescie ze sa to dopiero takie objawy lekkie, to moze byc poczatek nerwicowy...psychoza to dopiero jest jazda...kto mial ten wie
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”