Ludzie gromadzący w sobie podłość

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Re: Ludzie gromadzący w sobie podłość

Post autor: Amannn »

Ja nie pisze o swoim przypadku czego jak widać nie zauważyłeś tylko o przypadkach innych bardzo chorych ludzi którzy maja nieraz trudno się ubrać albo umyć i którym nieustannie ublizasz.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Ratel pisze: pn lut 20, 2023 2:42 pm
Amannn pisze: pn lut 20, 2023 2:38 pm Ludźmi bardzo chorymi chorymi wymagającymi opieki ze strony innych.

I jesteś strasznym hipokrytą. Bo ty namawiasz ludzi do brania leków a one często taki stan właśnie powodują. Jest to ich częsty skutek uboczny ze robią z ludzi inwalidów umysłowych na całe życie niezdolnych do pracy. Taki jest koszt ich brania. W Polsce tylko jeden procent schizofreników na lekach jest w stanie pracować . Reszta to inwalidzi otumanieni z brakiem koncentracji i poważnym osłabieniem funkcji poznawczych, trwale niezdolni do jakkolwiek pracy nie ze swojej winy niekiedy z tendencjami samobójczymi z powodu cierpienia jakiego doznają na codzień których gdyby nie leki jak czytałem w jednym artykule by nie mieli. Tym ludziom należy się ogromny szacunek a tacy jak ty powinni płacić wyższe podatki by zapewnić im godziwe życie. A nie twoja pogarda i lekceważenie. Jesteś niesamowicie niewrażliwy. Powinieneś swoją poprawę zacząć od finansowego pomagania takim właśnie chorym.
ty ponoć taki człowiek sukcesu to pomagaj, a nie innym wciskasz pierdoły :P
Nie da się pomoc ludziom na lekach w inny sposób niż zapewnić im bezstresowe i godne życie i bronieniem ich w sposób prawny przed takimi toksycznymi osobami jak Katastrofa. Żaden psychiatra nie potrafi pomoc ludziom takim jak np cynamon, nie dysponuje bowiem żadnym środkiem który mógłby tu pomoc.Jak dotąd niema żadnego antidotum na leki antypsychotyczne a branie wraz z nimi ziół jakie mogłyby chronić przed nimi mózg takich jak np ginko biloba jest niewskazane z uwagi na potencjalne interakcje z lekiem i grozi poważnymi konsekwencjami. Takim lekiem nie powodującym objawów negatywnych miała być reagila, czy jest ona nim pozostawiam jako pytanie otwarte.

Polskie społeczeństwo skazuje tych ludzi na cierpienie i moim zdaniem powinno im zapewnić przynajmniej rentę w odpowiedniej wysokości a nie te 1300 zł. jak chce żeby brali oni leki bo inaczej mogą być niebezpieczni. Co stanowi jeden z argumentów jeśli nie jedyny sensowny argument za ich podawaniem.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Amannn pisze: pn lut 20, 2023 5:30 pm Ja nie pisze o swoim przypadku czego jak widać nie zauważyłeś tylko o przypadkach innych bardzo chorych ludzi którzy maja nieraz trudno się ubrać albo umyć i którym nieustannie ublizasz.
Ale to tez Twoj przypadek. Chorujesz i nie radzisz sobie ze soba i z chorobą. Powodem tego jest głównie taki sposób myslenia i dzialania jak wyzej.
I mysle, ze dobrze o tym wiesz, ale nie masz jaj aby cokolwiek w swoim życiu zmienić.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Po co pomawiasz po raz kolejny. Nawet nie wiesz czy ja w ogóle byłem chory czy nie przeprowadzam badań naukowych nad schizofrenia Nie mierz innych swoją miarą. Ty natomiast z tego co napisałeś masz stany psychotyczne i urojenia i powinieneś iść do lekarza. Podejrzewam ze bierzesz prawdopodobnie kwetiapine w niskich dawkach i dostałeś z czasem nadwrażliwości dopaminowej i stad to twoje poczucie wschodzących energii i bliskości Boga oraz fakt ze dajesz radę wygłosić te bardzo proste wykłady. W każdej jednak chwili to może się zaostrzyć i powinieneś wziąć mocniejsze leki o czym zdecyduje twoja psychiatra jak jej o tym wszystkim powiesz w tym o twojej agresji i nienawiści które są bardzo chorobliwe i stanowią u ciebie koszt wspomnianych stanów psychotycznych, które różnie by być może można by oceniać gdyby występowały samoistnie. Zdaniem pewnie jednak psychiatry są one też same w sobie chorobliwe i wymagają leczenia być może klozapiną - skonsultuj to z nim!
Ostatnio zmieniony pn lut 20, 2023 6:43 pm przez Amannn, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Może lepsza byłaby dla ciebie renta ale żebyś nie miał tych stanów psychotycznych i urojeń oraz kompleksów Innym wmawiasz że tak jest . Czemu samemu się do tego nie stosujesz?
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

Amannn pisze: pn lut 20, 2023 3:09 pm Nikt tobą nie pogardza z powodu choroby. Jest ci natomiast zwracana uwaga ze jesteś niekulturalny.
Myślisz ze jak ty, czy pingui powie komuś że wg.was coś jest tak, a nie tak. To powiem aha, no ok ? Są zapisane w internecie całe storny, waszych wyśmiewań sie i szykan ! Chłopie gdzie ty żyjesz ? I z kim rozmawiasz ? Mam być kulturalny i pisać wysublimowane poprawane posty do obsesyjnego chama pingui ? Czy do dziecka, co uważa że awatar w internecie z określonym nikiem go skrzywdził i krzywdzi cały czas ? Myślisz ze mi zalezy na tym żeby stworzyc jakiś obraz siebie w internecie ? I żeby sam zbysio sie mna zainteresował ? Kto chce to przeczyta i zrozumie moje posty a kto nie chce, powie ze nie mam nawet 8 klas podstawówki. Choć gdybym nie zachorował w późnym wieku, pewnie nawet podstawówki bym nie skończył. Bo to jest taka choroba. A są na tym forym setki takich osób. Które czytaja wasze wypociny. I praca u podstaw, kto tu wychodzi na hipokryte, szklaując nie tyle mnie, co ludzi to czytających ?!?! Myślicie ze w moim wieku moje pisanie to problem na range życia i śmierci ? Dla mnie to los wygrany na loteri ? Bo to jedyny negatyw jaki mam. A ludzie którzy unikaja leczenie, zyją 20 lat w psychozie i paranoja u nich staje sie czescią osobowosci, maja znacznie gorzej. Już nie mówie o osobach u których objawy negatywne są przeważające...

Ja sie nie wychowałem w czasach ze jak ktos nasrał na matek, ojca brata czy kolege. I sie oburzony zamknał w pokoju a oni kleczeli pod drzwiami i przepraszali ze przez nich sie zezłoscili. Ja jestem z czasów gdzie matka wchodziła do pokoju z furynami, a drzwi rozwlała na twojej głowie....
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Freshescape nikt nie namawia ciebie żebyś przerwał farmakoterapię tylko żebyś obok niej poszedł do psychoterapeuty. Ty potrzebujesz leków ze względu na bezpieczeństwo twojego otoczenia I pewnie tak też uważa twój lekarz psychiatra Wątpię żeby kiedykolwiek pozwilil ci zejść z leków Widzisz nawet w otwartym dialogu czasem leki podawano. Tobie też nie jest potrzebna psychologia głębi bo nie masz objawów wytwórczych chyba ze masz ale zwykła psychoterapia podczas której będą uczyć cię kultury.

Ponadto na ciebie leki musza działać nienajgorzej bo szukasz pracy i zdajesz się gotowy by ja podjąć . Zaliczasz się wiec do grona tych schizofreników którzy tu mieli szczęście Nie wiem czy akurat twoje kłopoty z wysławianiem biorą się od leków Śmiem w to wątpić choć mogę się tu mylić .
Awatar użytkownika
Handicap
zaufany użytkownik

Post autor: Handicap »

Poruszcie wątek, zamiast wstukiwać czaty. LUDZIE przełączcie ROZUMATOR z WYPŁUKIWARKI na PROBLEMIKACJE (P bo Podłe - jak pantoflowa praca..) Każdy schizofrenik ma wspólne marzenie ze zdrowymi osobami - Wyjść && Wykształcić && Wypić && Wyjąć || Wymyśl
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Amannn pisze: pn lut 20, 2023 2:38 pm Ludźmi bardzo chorymi chorymi wymagającymi opieki ze strony innych.

I jesteś strasznym hipokrytą. Bo to ty namawiasz ludzi do brania leków a one często taki stan właśnie powodują. Jest to ich częsty skutek uboczny ze robią z ludzi inwalidów umysłowych na całe życie niezdolnych do pracy. Taki jest biologiczny koszt ich brania i nic się z nim nie da zrobić obojętne jak bardzo by ktoś tego chciał i się starał. W Polsce tylko jeden procent schizofreników na lekach jest w stanie pracować . Reszta to inwalidzi otumanieni z brakiem koncentracji i poważnym osłabieniem funkcji poznawczych, często otyli w stopniu zagrażającym zdrowiu, trwale niezdolni do jakkolwiek pracy nie ze swojej winy niekiedy z tendencjami samobójczymi z powodu cierpienia jakiego doznają na codzień, których to tendencji gdyby nie leki jak czytałem w jednym artykule by nie mieli. Tym ludziom należy się ogromny szacunek a tacy jak ty powinni płacić wyższe podatki by zapewnić im godziwe życie. A nie twoja pogarda i lekceważenie. Jesteś niesamowicie niewrażliwy. Powinieneś swoją poprawę zacząć od finansowego pomagania takim właśnie chorym. Wtedy byś coś dobrego zrobił bo na razie czynisz samo zło i to w najpodlejszy sposób.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20305596/

https://davidhealy.org/benefit-risk-mad ... d-suicide/

https://www.bbc.com/news/health-17940070.amp
Niezwykle cenna i bardzo wartościowa wypowiedź. I oczywiście zaraz zebrało się stado szakali by kąsać i szarpać. Jakie to wszystko bywa przykre i niesprawiedliwe.
I jeszcze mają czelność twierdzić, że to z winy powyższego użytkownika ludzie uciekają z forum. Dzięki tym trolom internetowym zupełnie nie mam ochoty by tu się udzielać. Jaki to ma sens gdy w odpowiedzi na faktycznie merytorycznie poprawną i ciekawą wypowiedź skłaniającą do refleksji padają hasła typu:
Ratel pisze: pn lut 20, 2023 2:42 pm ty ponoć taki człowiek sukcesu to pomagaj, a nie innym wciskasz pierdoły :P
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Digital pisze: wt lut 21, 2023 11:57 am Niezwykle cenna i bardzo wartościowa wypowiedź. I oczywiście zaraz zebrało się stado szakali by kąsać i szarpać. Jakie to wszystko bywa przykre i niesprawiedliwe.
I jeszcze mają czelność twierdzić, że to z winy powyższego użytkownika ludzie uciekają z forum. Dzięki tym trolom internetowym zupełnie nie mam ochoty by tu się udzielać. Jaki to ma sens gdy w odpowiedzi na faktycznie merytorycznie poprawną i ciekawą wypowiedź skłaniającą do refleksji padają hasła typu:
Ratel pisze: ↑pn lut 20, 2023 2:42 pm
ty ponoć taki człowiek sukcesu to pomagaj, a nie innym wciskasz pierdoły
Rusza cie to digital co napisał ratel ? A co on takiego napisał, poprostu skomentował na swój sposób. I to w kulturalny sposób, to co zostało napisane. A ty go wyżywasz i tworzysz zdanie i opinie jak by cie zgwałcił widelcem.... Masz ty chłopie jakiś rozum ? Problem nie pisania ludzi na forum, to problem tego że nie wiesz czy wariat, jeden z drugim nie biorący leków. Coś sobie zrobi...

Tego cie uczono Digital w domu ? Jak tatuś jest pijany to go nie można denerwować ? Bo sie obudzi i bedzie przez ciebie pił. Jak ktoś w rodzinie ma problemy z głową to trzeba w okolo niego chodzic na paluszkach ? Nie można go denerwować bo łon je wrazliwy ? A w rzeczywiśtości słyszy głosy na samą twój widok. I to wystarczy zeby cie obrzucił gównem ! Wy własnie byście tego chcieli ! Rządzić i kierować rozumami i sumieniami ludzi. Na wzór swoich paranoi. narkoman, chory psychicznie i polski prawicowiec ma jedną wspólną ceche. Chce kierować, rzadzić i wpływać na inne osoby w imie swoich obsesji....
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Nie Freshescape razem z ratelem i katastrofą trolujesz i utrudniasz merytoryczna dyskusje której wszyscy trzej nie umiecie prowadzić Na normalnym forum wszyscy trzej bylibyście dawno zbanowani.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Amannn pisze: wt lut 21, 2023 6:28 pm Nie Freshescape razem z ratelem i katastrofą trolujesz i utrudniasz merytoryczna dyskusje której wszyscy trzej nie umiecie prowadzić Na normalnym forum wszyscy trzej bylibyście dawno zbanowani.
Oceniasz innych, a sam z każdego praktycznie forum psychiatrycznego zostałeś wyrzucony... hahaha
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Z żadnego forum psychiatrycznego nie zostałem wyrzucony Zbyszek dał mi zaufanego żebym pisał więcej. Po co wiec kłamiesz?
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Digital pisze: wt lut 21, 2023 11:57 am

I jesteś strasznym hipokrytą. Bo to ty namawiasz ludzi do brania leków a one często taki stan właśnie powodują. Jest to ich częsty skutek uboczny ze robią z ludzi inwalidów umysłowych na całe życie niezdolnych do pracy. Taki jest biologiczny koszt ich brania i nic się z nim nie da zrobić obojętne jak bardzo by ktoś tego chciał i się starał. W Polsce tylko jeden procent schizofreników na lekach jest w stanie pracować . Reszta to inwalidzi otumanieni z brakiem koncentracji i poważnym osłabieniem funkcji poznawczych, często otyli w stopniu zagrażającym zdrowiu, trwale niezdolni do jakkolwiek pracy nie ze swojej winy niekiedy z tendencjami samobójczymi z powodu cierpienia jakiego doznają na codzień, których to tendencji gdyby nie leki jak czytałem w jednym artykule by nie mieli. Tym ludziom należy się ogromny szacunek a tacy jak ty powinni płacić wyższe podatki by zapewnić im godziwe życie. A nie twoja pogarda i lekceważenie. Jesteś niesamowicie niewrażliwy. Powinieneś swoją poprawę zacząć od finansowego pomagania takim właśnie chorym. Wtedy byś coś dobrego zrobił bo na razie czynisz samo zło i to w najpodlejszy sposób.

Niezwykle cenna i bardzo wartościowa wypowiedź. I oczywiście zaraz zebrało się stado szakali by kąsać i szarpać. Jakie to wszystko bywa przykre i niesprawiedliwe.
Ratel pisze: pn lut 20, 2023 2:42 pm ty ponoć taki człowiek sukcesu to pomagaj, a nie innym wciskasz pierdoły :P

Tak to prawda digital ze to jest przykre Z powodu nienawiści Catastrophique zawnioskowalem do Zbyszka o usunięcie z forum wszystkich odnośników do badań naukowych i praktyk zagranicznych . Tak katastrofa uniemożliwił całkowicie merytoryczna dyskusje na forum z poważna szkoda dla wszystkich forumowiczów w tym psychiatrów odwiedzających to forum i chcących się dokształcić oraz dowiedzieć o tym co dzieje się na swiecie . I jest to przykre ze w Polsce w przestrzeni otwartej jest miejsce tylko na obelgi i pomówienia oraz oszczerstwa a nie ma go dla merytorycznej opartej na faktach rozmowy, bo ta budzi taka agresję i nienawiść jak u katastrofy czy Freshescape Choć ten drugi jest wyraźnie chory i to go jakoś usprawiedliwia.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Amannn pisze: wt lut 21, 2023 6:40 pm Z żadnego forum psychiatrycznego nie zostałem wyrzucony Zbyszek dał mi zaufanego żebym pisał więcej. Po co wiec kłamiesz?
Co ty chłopie gadasz ? Twoje posty były blokowane na wiekszosci polskich for, w czasie twojej banicji tutaj. Bo nawet tutaj dostałeś bana. Twierdzenie w żywe oczy komuś ze z żadnego !!! Kiedy każdy wie ze nawet z tego kilka miesiecy nie miałeś dostepu...

Dziś administratorzy foruów które praktycznie upadły. Dochodza dopiero do świadmości że jak ktoś coś komus powie. Jak chlop, człopu na granicy. I czasem powie brzydko, to nie powód aby kogoś od razu wyrzucać !!! Twoje zaufane jest tylko poto zeby cos moze do ciebie dotarło i zebyś moze coś zrozumiał. A nie zeby cie wykluczać z zycia...
Awatar użytkownika
pingui
bywalec
Status: Guru

Post autor: pingui »

Zwykły troll, dobrze Digi to ujął, szkoda na takich patusów własnej energii, oni się właśnie nią karmią jak wampiry :lol:

Mam tylko nadzieję, że Pan Administrator widzi co tu się wyprawia i dlaczego bywam jak to określiliście "wulgarny" w stosunku do tych matołów
Awatar użytkownika
pingui
bywalec
Status: Guru

Post autor: pingui »

Catastrophique pisze: pn lut 20, 2023 8:02 am Zadna znieczulica, zwykle nazywanie rzeczy po imieniu.
Jak inaczej nazwac osoby, ktore mimo 30 lat na karku (a czasem wiecej) siedza tylko w domu, nie pracuja, unikaja ludzi, w ogole sie nie rozwijaja i jeszcze pluja jadem i zazdroscia na osoby takie jak ja? Czyli takie, ktore ze soba i z choroba sobie radza. Ludzie sukcesu? ;)
Ty tak na serio mordo? Wiesz że jesteś totalnie odrealniony i nie myślisz logicznie. Twoje życie to nędza, a nie sukcesy :lol:
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Chociaz w sumie...

Obrazek
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Ratel
zaufany użytkownik

Post autor: Ratel »

Digital pisze: wt lut 21, 2023 11:57 am

Nie zrozumcie mnie źle, ale większość ludzi tutaj nic nie robi ze swoim życiem. Siedzi w domu u rodziców, nie pracuje, nie bierze regularnie leków, lub w ogóle, nie ma znajomych, nie wspominając o partnerze/ partnerce i zapętla się swojej chorobie, nie robiąc nic by stanąć na nogi. To jest żałosne. Później taka osoba, która nic nie robi oprócz zatracania się w chorobie pisze tutaj jakieś odklejone od rzeczywistości posty, które są odrealnione i mnie śmieszą po prostu ;) A aby wyjść z choroby to trzeba żyć, a nie wegetować ;)
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Nie większość ludzi na tym forum bierze leki i wegetują bo taki jest skutek uboczny leków I dobrze ci radzę odwal się od tych biednych ludzi spamerze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”