Chcę powiedzieć że...

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Re: Chcę powiedzieć że...

Post autor: FreshEscape »

Meduzola pisze: pt lut 17, 2023 3:51 pm Ten "random z internetu" to 14636 postów w niecałe dziesięć lat
Amman to ponad 4 000 w półtorej roku, plus w tym czasie dłuższy ban. Wiec nie wiem kto tu ma obsesje nad kim bo w przeciwieństwie do catastrofy nigdy nic o sobie nie napisał. Jak tak dalej pójdzie to amman za 10 lat będzie miał 40 000 postów, w tym bardzo mało merytorycznych czy włączajacych sie w rozmowe. Wiekszość jedo postów to te gdzie pisze coś katastrofa.

Meduzola pisze: pt lut 17, 2023 3:51 pm Dla mnie schizofrenia to ubywanie komórek nerwowych w danym tempie i w danych rejonach mózgu
W przypadku kurczenia sie istoty szarej w muzgu, raczej nie ma to wpływu na poziom rozumienia, bo używamy przecież tylko 20% komurek naszego mózgu. Psychoza to nadwrażliwość okreslonych obszarów mózgu na chemie móżgu, czyli nuroprzekazniki. A leki zmniejszają ten negatywny nadwymiarowy wpływ. Niestety jeśli sie zaniecha leczenia przez długi czas, lub żyje w psychozie nieświadomie latami. Dochodzi do powstania w innychcześciach mózgu braku neuroprzekazników i powstania objawów negatywnych. Które bardzo kiepsko podddaja sie leczeniu. Bo o ile na pozytywy leki działają dość dobrze to na negatywy już bardzo kiepsko...
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Post autor: kotek »

Dziś jest dzień wejfemonia!
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

W związku z mową nienawiści Catastrophique i przekroczeniem przez niego wszelkich granic dozwolonej konwersacji wystąpiłem do Zbyszka o usunięcie wszystkich odnośników do badań naukowych przeprowadzonych przez profesorów i doktorów psychiatrii nad schizofrenia i lekami na nią oraz do praktyk zagranicznych.

Nawoływanie przez Catastrophique do nienawiści, nękania prześladowania i gnębienia mnie połączone z jawnym pomawianiem i oczernianiem dawno naruszyło prawo i sprawiło że na forum wielu ludzi, którzy maja coś sensownego do powiedzenia, nie wpisuje się. Dzięki Catastrophique, Fresescapowi a ostatnio Ratelowi forum jest tylko pełne obelg i wyzwisk. Nie służy ono żadną miarą pomocą osobom chorym na schizofrenie (żadna z tych osób nigdy nikomu nie pomogła), w tym przez działania Catastrophique nie jest źródłem rzetelnych informacji na temat schizofrenii oraz możliwości i ograniczeń w jej leczeniu.

Stąd ponawiam Zbyszku moją prośbę o usunięcie wszystkich moich postów z antypsychiatrii i innych zawnioskowanych e-mailowo. Catastrophique udowodnił, że forum nie jest miejscem do prowadzenia merytorycznej dyskusji w której on ciagle jak pisze powyżej Digital i Meduzola przeszkadzał a wręcz ja uniemożliwiał.

Nie muszę dodawać że odcinając ludzi od wyników badań naukowych przeprowadzonych przez profesorów i doktorów psychiatrii kształcących psychiatrów na uniwersytetach na całym świecie Catastrophique zrobił wam wielką krzywdę i szkodę. Ponieważ innych wiarygodnych źródeł informacji nie ma. W zwykłej praktyce psychiatrycznej pewnych prawidłowości nie da się przyuważyć i da się je wychwycić tylko w specjalnie zaplanowanych i zorganizowanych badaniach przez osoby o najwyższej kompetencji w świecie psychiatrii. Zresztą po to się te badania prowadzi a tym kto je finansuje są często rządy poszczególnych państw.

Dla mnie jednak jego hejt i nienawiść są nie do zniesienia. W takiej atmosferze nie da się merytorycznie dyskutować i czynić ludziom dobra, zostaje tylko wymiana obelg i pomówień do czego ja się nie piszę.
Awatar użytkownika
AgnieszkaSylwia
zaufany użytkownik

Post autor: AgnieszkaSylwia »

Ale czy felerne działanie neuroprzekaźników to pierwotna przyczyna? Halucynacja podobno poprzedzana jest wyłączeniem się pracy móżdżku. I w ogóle, czy neuroprzekaźniki porozmieszczane zostały przez matkę naturę u wszystkich osób ze schizofrenią paranoidalną w takich samych proporcjach, że inteligentna tabletka zadziała właśnie w tym miejscu w określonym czasie..?
Awatar użytkownika
AgnieszkaSylwia
zaufany użytkownik

I jeśli dobrze kojarzę, to jest też układ limbiczny. A taka serotonina powstaje gdzieś w nadnerczach, a dopamina częściowo w układzie pokarmowym i chyba nadal zagadką jest, jak prekursory tych substancji trafiają do mózgu. Więc tyle wiadomo o dopaminowym dyskursie.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Meduzola pisze: pt lut 17, 2023 4:18 pm Ale czy felerne działanie neuroprzekaźników to pierwotna przyczyna? Halucynacja podobno poprzedzana jest wyłączeniem się pracy móżdżku. I w ogóle, czy neuroprzekaźniki porozmieszczane zostały przez matkę naturę u wszystkich osób ze schizofrenią paranoidalną w takich samych proporcjach, że inteligentna tabletka zadziała właśnie w tym miejscu w określonym czasie..?
Meduzola, nie. Tabletka nie działa na określoną część mózgu bo to nie mózg jest zły, z MÓZGIEM JEST WSZYSTKO DOBRZE. Chodzi o to że neuroprzekazniki, czyli chemia. Zbyt intensywnie wpływają na prace określonych rejonów. Np. za odbiór bodżców. I tabletki wg. przewodniej teori doskonale na te nuroprzekazniki działają :)
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Amannn pisze: pt lut 17, 2023 4:09 pm W związku z mową nienawiści Catastrophique i przekroczeniem przez niego wszelkich granic dozwolonej konwersacji wystąpiłem do Zbyszka o usunięcie wszystkich odnośników do badań naukowych przeprowadzonych przez profesorów i doktorów psychiatrii nad schizofrenia i lekami na nią oraz do praktyk zagranicznych.
Ze względu na cooooo ???? Znowu szukasz winnych !!! Albo ubierasz sie w za ciasne majtki albo w za ciasną czapke. Powiedzmy sobie szczerze czy przez 1,5 roku twoich niebezpiecznych linków (moim zdaniem agencji promowanych przez Rosyjsie i Chinskie siły propagandowe) byłą choćby jedna osoba która by to przeczytał ? Która podejełaby dyskusje o artykule z tobą lub kimkolwiek na temat artykułu ??? Nigdy tutaj nie było nikogo takiego !!! I jak zwykle brak zainteresowania kogokolwiek tym co reprezentujesz obwiasz innych... hahahah. Zbyszku jak już będziesz usuwał, to może dodaj punkt w regulaminie żeby ludzie na forum jednak mieli to 18 lat. Albo przynajmniej nie przezuczali swoich problemów na barki innych ludzi...
Awatar użytkownika
AgnieszkaSylwia
zaufany użytkownik

Meduzola pisze: pt lut 17, 2023 4:23 pm I jeśli dobrze kojarzę, to jest też układ limbiczny. A taka serotonina powstaje gdzieś w nadnerczach, a dopamina częściowo w układzie pokarmowym i chyba nadal zagadką jest, jak prekursory tych substancji trafiają do mózgu. Więc tyle wiadomo o dopaminowym dyskursie.
Bo jest też hipoteza glutaminowa, tylko ta dopaminowa zdaje się królować ilościowo...
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Meduzola pisze: pt lut 17, 2023 4:40 pm Bo jest też hipoteza glutaminowa, tylko ta dopaminowa zdaje się królować ilościowo...
Za co innego odpowiada glutamina, za co innego serotonina a za co innego dopamina. Nadmierne działanie dopaminy własnie przede wszystkim odpowiada za skutki wytwórcze objawów psychozy.
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

Pozbyłem się zalegających książek , ponad 40 poszło na Allegro. Tym sposobem wpłacę 800 zł na pewien cel charytatywny. :)
Lepiej być samemu niż żyć z iluzją posiadania przyjaciół.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

halunek pisze: pt lut 17, 2023 5:56 pm Pozbyłem się zalegających książek , ponad 40 poszło na Allegro. Tym sposobem wpłacę 800 zł na pewien cel charytatywny. :)
Hej ! Możesz to wpłacić mi ! hihi Zamiast zbióek w internecie na leczenie człwoieka co ma konkretnego raka i nawet miliony nie pomogą, bo max 2 lata i umrze. Możesz wspomóc ludzi na prawde potrzebujacych i dać człowiekowi coś wiecej niż 7 dni w tygodniu gotowane kartofle :) hihi
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

Chcę powiedzieć ze czekam aż Zbyszek włączy mi stare konto , jest nieaktywne bo potrzebowałem nabrać dystansu i odpocząć chwile. :)
Lepiej być samemu niż żyć z iluzją posiadania przyjaciół.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

halunek pisze: pt lut 17, 2023 6:28 pm Chcę powiedzieć ze czekam aż Zbyszek włączy mi stare konto , jest nieaktywne bo potrzebowałem nabrać dystansu i odpocząć chwile. :)
Łał, Wasza karunowatośc ! Naprawde sam zbyszek bierze w tym udział :D Ale ty musisz miec jednak silną psychike...
Awatar użytkownika
Ratel
zaufany użytkownik

Post autor: Ratel »

Wreszcie weekend i można dychnąć od pracy i trudów dnia powszedniego i posprzątać swoje mieszkanko :D
Awatar użytkownika
AgnieszkaSylwia
zaufany użytkownik

Neuroprzekaźniki zatem to obszerny temat. Jednak myślę o tych, co halucynują, mimo że od lat regularnie przyjmują leki. Znam parę takich. Nie można myśleć o neuroprzekaźnikach, abstrahując od tego, że mózg składa się z różnych części o różnych funkcjach.
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Meduzola pisze: sob lut 18, 2023 10:14 am mózg składa się z różnych części o różnych funkcjach.
Tak, tylko wtedy nie chodzi sie leczyć do psychiatrry chemi, tylko leczy móżg u neurologa :)
Awatar użytkownika
pingui
bywalec
Status: Guru

Post autor: pingui »

FreshEscape pisze: pt lut 17, 2023 4:25 pm Meduzola, nie. Tabletka nie działa na określoną część mózgu bo to nie mózg jest zły, z MÓZGIEM JEST WSZYSTKO DOBRZE. Chodzi o to że neuroprzekazniki, czyli chemia. Zbyt intensywnie wpływają na prace określonych rejonów. Np. za odbiór bodżców. I tabletki wg. przewodniej teori doskonale na te nuroprzekazniki działają :)
O czym Ty w ogóle gadasz? Powtarzasz jak papuga słowa znaczeń których nawet nie rozumiesz. Jaka chemia, jakie dobrze? Jesteś zwykły matoł i nieuk a próbujesz coś mówić o rzeczach które nie śniły się nawet fizjonomom :lol: Ty weź się lepiej za sprzątanie swojej zapchlonej nory, wynieś śmieci ugotuj coś tam nie wiem. A neuroprzekaźniki pozostaw mądrzejszym od Ciebie :lol: Nie ośmieszaj się tu już więcej swoim odrealnionym bełkotem bo żal na sali i trwoga
Awatar użytkownika
pingui
bywalec
Status: Guru

Post autor: pingui »

FreshEscape pisze: sob lut 18, 2023 11:36 am
Meduzola pisze: sob lut 18, 2023 10:14 am mózg składa się z różnych części o różnych funkcjach.
Tak, tylko wtedy nie chodzi sie leczyć do psychiatrry chemi, tylko leczy móżg u neurologa :)
Chyba że dawno nie masz mózgu bo Ci wyparował wraz z wódką
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Catastrophique pisze: pt lut 17, 2023 11:58 am Znasz taki termin jak odpowiedzialnosc?
Catastrophique, sprawa jest prosta. Jeśli będziesz przypisywał sobie odpowiedzialność za innych, którzy sobie tego nie życzą będę musiał usunąć Cię z forum. Na tym forum każdy sam odpowiada za swoje posty, a nie jeden za ktoś innego !

Sugeruję Ci także, żebyś osoby za które próbowałeś przejąć odpowiedzialność, a które sobie tego nie życzyły przeprosił !

Widzisz, przypisywaniem sobie odpowiedzialności za postawy innych wykraczasz daleko poza sens tego forum. Ono służy wolnej dyskusji między różnorzędnymi partnerami.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Post autor: Kiciuś_XXL »

Znam bardziej szkodliwe osoby od Catastrophique. Jakoś tak wszyscy się na niego uwzięli

A co on takiego znowu zrobił oprócz tego że nie da sobie nic powiedzieć i przetłumaczyć :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”