Jakie widzicie drogi usamodzielnienia się?
Moderator: moderatorzy
Re: Jakie widzicie drogi usamodzielnienia się?
Na swoim przykładzie nie powiem, bo mieszkam z rodzicami, ale wydaje mi się, że jeśli się np. nie ma żadnej ukończonej szkoły i też zdrowie pozwala to warto byłoby coś ukończyć, by nie zasuwać za najniższą krajową. Jeśli się już jakieś studia pokończyło to w sumie warto byłoby dodatkowe kursy porobić. Nie wiem co teraz jest popularne i w cenie. Może elektronika? Programowanie? To teraz strasznie ojechany temat, ale może warto rzucić okiem na jakieś kursy
P e K a
Na lekach nie jesteś w stanie na ogół pracować intelektualnie i żadnych studiów żeby z nich coś wynieść nie ukończysz.
Najgorzej jak słabo że zdrowiem a i z motywacją też.Feaji pisze: ↑sob gru 31, 2022 3:55 pm Na swoim przykładzie nie powiem, bo mieszkam z rodzicami, ale wydaje mi się, że jeśli się np. nie ma żadnej ukończonej szkoły i też zdrowie pozwala to warto byłoby coś ukończyć, by nie zasuwać za najniższą krajową. Jeśli się już jakieś studia pokończyło to w sumie warto byłoby dodatkowe kursy porobić. Nie wiem co teraz jest popularne i w cenie. Może elektronika? Programowanie? To teraz strasznie ojechany temat, ale może warto rzucić okiem na jakieś kursy
Najgorszy skutek uboczny leków to uszkodzenia mózgu oraz odbieranie koncentracji. Człowiek staje się wtedy zombi. I o pracy jak i studiach może tylko pomarzyć.
Bez leków moja jakość życia mogłaby być jeszcze gorsza - może nie miałbym renty i całkiem mocnego orzeczenia o niepełnosprawności, chociaż ponoć branie renty to grzech
U mnie "nienormalność" była widoczna od dziecka, ale ma ona o wiele większy wpływ na moje życie w dorosłości niż w dzieciństwie. W dzieciństwie były mniejsze wymagania i było prościej.
U mnie "nienormalność" była widoczna od dziecka, ale ma ona o wiele większy wpływ na moje życie w dorosłości niż w dzieciństwie. W dzieciństwie były mniejsze wymagania i było prościej.
To nie jest powiedziane. Musiałbyś iść do psychiatry prywatnie i spytać czy leki są ci potrzebne. Bierzesz antypsychotyki a one są na psychozy a nie natręctwa
-
- zaufany użytkownik
Może wtedy przesadziłem, ale zwracam uwagę na problem, który istnieje - zbyt wysokie podatki, które nie prowadzą do dobra. Jak tak myślę, to w tym żalu wystarczy o tym pomyśleć.kotek pisze: ↑sob gru 31, 2022 9:10 pm Bez leków moja jakość życia mogłaby być jeszcze gorsza - może nie miałbym renty i całkiem mocnego orzeczenia o niepełnosprawności, chociaż ponoć branie renty to grzech