Akatyzja pytanie
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Akatyzja pytanie
Mam pytanie czy po jakim czasie od odstawienia leku lub zmianie mija akatyzja taki przymus chodzenia i czy może być tak ze się utrwaliła i w ogóle nie minie ktoś kto to miał niech się wypowie
- pycioslawa
- moderator
- Status: twój najgorszy koszmar
Re: Akatyzja pytanie
Na pewno minie. Mi minęła akatyzja jakoś miesiąc po pojawieniu się, ale nadal przyjmowałam lek, który ją u mnie wywołał.
viewtopic.php?t=40441nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
-
- bywalec
Dziękuje za odpowiedź
- Sportowiec
- bywalec
- Status: Student
Lech Wałęsa da Ci z klerem chleba kęsa!
ZUS to hajs! Bølmo und Northampton and Torquay są znane!
Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
Erling Braut Håland to będzie bardzo dobry piłkarz! New æra of evolusjon? Hjernescan! Min real navn er død råtten drømmer! Morbus mortalis + amentia!
-
- bywalec
Nie miałem akatyzji po olanzapinie ale miałem po arypiprazolu i po kilku dniach sama przeszła.
Ja mialam akatyzje po olanzapinie 9godzin calego ciala. Nawet rąk i tułowia. Usnelam o 3 rano i odstawilam
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Ja mam akatyzje od ponad dwudziestu lat.Zaczęła się gdy zacząłem brać rispolept, potem wielokrotnie zmieniałem leki ale akatyzja nie ustępowała. Miałem też kilkumiesieczny okres bez leków ale wtedy także nie ustąpiła.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Nie pomoże mi już nic
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Akineton mi pomagał na objawy akatyzji ale nie mogę go brać bo pojawiają mi się przy nim silne zaniki pamięci.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Nie pomoże mi już nic
Miałem akatyzję po rispolepcie, abilify, latudzie, brałem akineton, nie pomagał, propranolol wzf brałem jakiś czas, dopiero zmiana na olanzapinę mi pomogła
No tak śle po olanzapinie czekają cię inne skutki uboczne jak tycie jak wieprz
ja to wiem, że po tym leku się tyje, miałem okres, gdy ważyłem 116kg, ale teraz się wziąłem za siebie odstawiłem słodycze, słodkie napoje, cukier zredukowałem do minimum, to samo jeśli chodzi o słone przekąski, piję wodę z cytryną, spaceruję 2h dziennie, spadło mi 18kg jeszcze trochę przede mną..