Zypadhera, problem z oczami
Moderator: moderatorzy
Zypadhera, problem z oczami
Witam,
biorę raz w miesiącu zastrzyk Zypadhera 405mg i w zależności od dnia 3-5 tabletek Perazyny po 100mg i mam skutki uboczne w postaci problemów z widzeniem.
A dokładnie nie mogę skupić wzroku po dłuższym czasie, oczy lecą do góry i na inne kierunki głównie ku górze. Lekarz okulista powiedział, że to może być od psychotropów. Co zrobić, czy jest jakieś lekarstwo na to schorzenie?, jak to pogodzić z lekami?
biorę raz w miesiącu zastrzyk Zypadhera 405mg i w zależności od dnia 3-5 tabletek Perazyny po 100mg i mam skutki uboczne w postaci problemów z widzeniem.
A dokładnie nie mogę skupić wzroku po dłuższym czasie, oczy lecą do góry i na inne kierunki głównie ku górze. Lekarz okulista powiedział, że to może być od psychotropów. Co zrobić, czy jest jakieś lekarstwo na to schorzenie?, jak to pogodzić z lekami?
Re: Zypadhera, problem z oczami
Nijak zmieniaj leki natychmiast np na kwetiapinę lub abilify
Ktos tu pisał że od perazyny zwieksza sie cisnienie wew oka.Ja tam nie wiem moze gdzies cos jest na ten temat.
Nie wiem czy to nie dotyczy wszystkich leków
- piotrs
- zaufany użytkownik
nie wiem ale slyszalem tez ze
od pernazyzny psyje sie wzrok tu na forum ludzie pisali
ogolnie leki maja skutki uboczne a trzeba je brac
mi tez popsul sie wzrok po kilku koronawirusach i lekach roznych
od pernazyzny psyje sie wzrok tu na forum ludzie pisali
ogolnie leki maja skutki uboczne a trzeba je brac
mi tez popsul sie wzrok po kilku koronawirusach i lekach roznych
- seebek
- zaufany użytkownik
Oczy uciekające do góry to klasyczne napady spojrzeniowe z kręgu neurologicznych działań niepożądanych spowodowanych zbyt dużą dawką
leków neuroleptycznych.
leków neuroleptycznych.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
- piotrs
- zaufany użytkownik
moze seebek ma racje od za duzej dawki lekow
ale po
zypadhera to zamiennik zolafrenu ? nie powinno byc chyba takich skutkow
ubocznych z oczami
ale po
zypadhera to zamiennik zolafrenu ? nie powinno byc chyba takich skutkow
ubocznych z oczami
spróbuję zmniejszyć dawkę zyphadhera do 210 i perazin do 1 tabletki dziennie, może to poskutkuje problem w tym, że nie za bardzo mam na co zmienić leki, bo po większości mam akatyzję, a brałem już różne w szpitalu to chyba wszystko naraz, latuda, abilify, rispolept, po wszystkich się kiepsko czułem, jedyne olanzapina, ketrel i perazin na mnie w miarę dobrze działają i mało skutków ubocznych odczuwam z wyjątkiem tych wzrokowych