Zakupy
Moderator: moderatorzy
Zakupy
Sklepy wielkopowierzchniowe,robią z nas złodzieji.Wchodzisz do sklepu i bierzesz co chcesz,a jak nie masz kasy to idziesz do więzienia!!!!Tak się każdy czuje gdy się napatrzy na ilość towaru,znajdującego się w sklepie.Najlepiej nie kraść,ale to trudne.
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Re: Zakupy
Kradzież towaru o wartości poniżej 250zł jest tylko wykroczeniem.Powyżej to już przestępstwo i konsekwencje nieporównywalnie większe.
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Jak nie masz pieniędzy, to bardzo dużo rzeczy Ci się podoba, ale jak masz kasę, to prawie nic Ci się nie podoba. Dlatego wystarczy mieć kasę, aby nie pożądać
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Podobno zazwyczaj tylko ludzie biedni kupują drogie smartfony,zegarki i inne dobra luksusowe.Chcą w ten sposób się dowartościować i podnieść swój prestiż.Milionerzy nie czują takiej potrzeby.
Czyli zakupy są też przykładem że nie ma na tym świecie spokoju.Wszystko może stać się powodem do powiedzenia ten piernoł ,tamtemu poleciało po nogawkach ,a tamten ma papier toaletowy.
Tu masz rację, czytałem badania na ten temat. Ja czasem kupuje drogie rzeczy, ponieważ stawiam na jakość ( dla mnie drogie były np buty za 300 zł, ale mam je już 2 lata)
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Mnie zadziwiają zakupy,np."pralki"na zachodzie.Człowiek zostawia rodzinę ,dobytek,samochód.Po jakimś czasie w domu pojawia się pralka.Kto na tym skorzystał?Trudno później wyjść z patologii zakupów,bo jak sąsiad zobaczy taką super pralkę to też chce mieć.Zabieramy sąsiada na zakupy....jak wyjść z takiej patologii? wirus.
0dtrutką
0dtrutką
Kiedyś bardzo lubiałem robić zakupy,szczególnie elektronike.Potrafiłem brać telefon czy laptopa na raty.Od kilku lat nauczyłem się oszczędzać ile tylko jestem w stanie i jak już kupuje coś droższego to zastanowie się 100 razy czy ta rzecz jest mi niezbędna.Nie mam drogich gadżetów ale w zamian mam oszczędności dzięki którym nie obawiam się np. utraty pracy bo jestem w stanie przeżyć długi okres z nagromadzonych oszczędności.To daje duży komfort psychiczny.
Teraz nic nie możesz kupić taka prawda.
kupiłem sobie nową myszkę do kompa hp omen
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
płyte CD zespołu Ozric Tentacles kupiłem
kupiłem sobie prezent na święta, który mi dadzą rodzice, kolejne klocki cobi- tym razem pancer III <3
- Catastrophique
- bywalec
Kurtkę zimową sobie kupiłem. Niestety, oddaje ja bo nie jest wystarczająco ciepła. A tak mi się podoba ;(.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
Kupiłem sobie lunetę trijocon acog z rmr' em do mojego car-15
- Catastrophique
- bywalec
Nowy lapontek - Huawei MateBook D16
- Józef80
- zaufany użytkownik
Gratulacje zakupu, powinien się sprawdzić. Też coś podobnego kupię na dniach.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)
- Catastrophique
- bywalec
Sprawdza się jak najbardziej. Wczoraj ogladalismy na nim mecz ze znajomym (Argentyna - Australia), dzis ma przyjsc wiecej osob i ogladamy mecz naszych . No i do pracy biurowej, YouTuba tez jak znalazl. Matryca ma !00% pokrycia kolorow DCI P3, do tego 6 rdzeniowy procek, 16gb RAM i bardzo szybki SSD M2 .
kupiłem sobie bojówki i dwie bluzy z kapturem