Nie chciałem sparingu tylko pisałem, ze przy ewentualnej konfrontacji z Trickiem (zreszta nie tylko z nim - z każdym) cienko bys piszczal i przepraszał, bo wiemy jaki z Ciebie chojrak

Moderator: moderatorzy
Chciałeś sparingu jak nikt a teraz tchórzysz. Trickster nie odważyłby się chcieć sparingu. I na razie to ty piszczysz i łkasz. Dawaj adres to zobaczymy. Idą zmiany moderatorem będzie Józef i twoje dni są policzone. Hahaha.Catastrophique pisze: ↑pt lis 18, 2022 1:31 am Powinieneś juz wiedzieć, ze "troche" to naiwne jezeli myślisz, ze mozesz mnie stąd wygonić. I wiem słodziutki jak to Cię wkurza.
Nie chciałem sparingu tylko pisałem, ze przy ewentualnej konfrontacji z Trickiem (zreszta nie tylko z nim - z każdym) cienko bys piszczal i przepraszał, bo wiemy jaki z Ciebie chojrak.
Tak, tutaj. Piszemy o Biblii i czytamy ją. Kto nie czyta, niech się nie wypowiada.
Brzydzę się, nie tchórze. Rozwiązania silowe sa dla zdesperowanych frustratow, ale podejrzewam, ze tego nie zrozumieszAmannn pisze: ↑pt lis 18, 2022 4:08 pmChciałeś sparingu jak nikt a teraz tchórzysz. Trickster nie odważyłby się chcieć sparingu. I na razie to ty piszczysz i łkasz. Dawaj adres to zobaczymy. Idą zmiany moderatorem będzie Józef i twoje dni są policzone. Hahaha.Catastrophique pisze: ↑pt lis 18, 2022 1:31 am Powinieneś juz wiedzieć, ze "troche" to naiwne jezeli myślisz, ze mozesz mnie stąd wygonić. I wiem słodziutki jak to Cię wkurza.
Nie chciałem sparingu tylko pisałem, ze przy ewentualnej konfrontacji z Trickiem (zreszta nie tylko z nim - z każdym) cienko bys piszczal i przepraszał, bo wiemy jaki z Ciebie chojrak.
NIe ma takiego zapisu w regulaminie forum
Musisz uzyc obrazilwego slowa, nie potrafisz inaczej zareagowac. Nie pierwszy raz
No ale jednak ta dyskusje tutaj kontynuujesz, krolu logiki i konsekwencji
Ty masz zabawy i teoretyzowanie, ja prawdziwe zyciecezary123 pisze: ↑pt lis 18, 2022 4:12 pm Zabawię się w proroka i wyjawię przyszłość kłócących się chłopaczków na portalach społecznościowych: najpierw pewni anonimowości z dziką swobodą prowokują się, obrzucają się lekceważeniem, pogardą, przepychają, a później, kiedy już jest za późno na ratunek, walka i nienawiść przenosi się do realnego świata i zabijają się wzajemnie i wszyscy zszokowani bezsensowną śmiercią młodych osób. A wszystko przez poczucie dzikiej swobody w sztucznej zdalnej przestrzeni.
Może lepiej od razu zgłosić te problemy do odpowiednich służb, bo kto wiedział a nie reagował, będzie współwinny.
Bo w psychiatrykach nie leczą. Nikt nawet nie czyta Kępińskiego poza tym WHO nie zna schizofrenia.
Katastrofa też namawiał do rękoczynów tylko zaraz speniał i chciał tylko Trickstera wystawić.cezary123 pisze: ↑sob lis 19, 2022 2:21 pm "Sprzeczka nastolatków o wpisy w Internecie zakończona ugodzeniem nożem w brzuch".
https://www.lublin112.pl/sprzeczka-nast ... -w-brzuch/
Też pewnie nikt się nie spodziewał, że do tego dojdzie. Poszturchają się gówniarze i opadnie im i tyle.
Tymczasem afekt potrafi wybuchać lawinowo i doprowadzać do takiego zaślepienia nienawiścią, że walczący stają się nieobliczalni.
To, co w przypadku piętnastolatków skończyło się na obrażeniach ciała, i przerażeniu, w przypadku dorosłych zajadłych ludzi może skończyć się o wiele poważniej.
Zresztą jest też coś takiego jak vendeta. Ktoś głupio zacznie, coś się stanie a potem znajomi czy krewni mszczą się, nakręcają i nie ma końca zła.
Było wiele takich sytuacji, w których nikt się nie spodziewał tragicznego finału.
Lamek, syn Matuzalema, potomek Kaina w Biblii mówi:
"23 Lamek rzekł do swych żon, Ady i Silli:
«Słuchajcie, co wam powiem, żony Lameka.
Nastawcie ucha na moje słowa:
Gotów jestem zabić człowieka dorosłego, jeśli on mnie zrani,
i dziecko - jeśli mi zrobi siniec!
24 Jeżeli Kain miał być pomszczony siedmiokrotnie,
to Lamek siedemdziesiąt siedem razy!»8"
Rdz 4:23-24 BT
https://biblia.gosc.pl/rozdzial.php?id=4#P8
Rdz 4, 15 - Owo znamię było czymś, co chroniło Kaina - może cechą przynależności do szczepu, który stosuje prawo krwawej zemsty za zabicie swego członka.
Rdz 4, 24 - Wymowny dowód rosnącej dzikości moralnej potomków Kaina.
W moim w domu mam 4 Biblie różne wydaniaDlaczego warto studiować Biblię
Książki "Rozmowy o Biblii" Anna Świderkówna, według mnie są najbardziej przystepne i ciekawe.Kiciuś_XXL pisze: ↑ndz lis 20, 2022 11:26 amW moim w domu mam 4 Biblie różne wydaniaDlaczego warto studiować Biblię
książki interpretacje