![Very Happy :D](./images/smilies/icon/biggrin.gif)
Problem z diagnozą
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
-
- zarejestrowany użytkownik
Problem z diagnozą
Witam,jestem tutaj nowy.Ostatnio otrzymałem następującą diagnozę,a mianowicie:zaburzenia schizoafektywne.Problem jednak polega na tym,iż wcześniej miałem kilka innych,takich jak:OCD,schizofrenia paranoidalna,zaburzenia lękowe a nawet i choroba afektywna dwubiegunowa.Latam po lekarzach od Annasza do Kajfasza i nadal nie wiem na czym stoję.Miałem takie objawy jak(w kolejności chronologicznej i obejmujące ostanie półrocze):-dużo energii,mało snu,miałem wrażenie ze jestem u szczytu swoich intelektualnych zdolności(bardzo dobra pamięć,koncentracja itd )wszędzie mnie było pełno,miałem mnóstwo pomysłów, potem niestety zaczęły się takie objawy jak drażliwość, wrażenie że ktoś mnie śledzi, mnóstwo wątków w głowie, lęk i podejrzliwość,obawy o to czy mi nikt nie dosypał czegoś podczas picia piwa i nie chciał otruć(wałkuję podobne tematy minimum kilka razy w tygodniu),lęk przed wyściem z domu, odczucie że jestem lepszy od innych ludzi,pogarda wobec innych,niechęć do kontaktowania się z kimkolwiek.Zatem mam pytanie,czy ktoś miał coś podobnego? Odkąd biorę leki,objawy zredukowały się mniej więcej o 35 %,ale niestety nadal występują.Aktualnie przyjmuję:Orizon 2 mg rano i Zolaxa 5 mg wieczorem(od 3 tygodni).Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi ![Very Happy :D](./images/smilies/icon/biggrin.gif)
Re: Problem z diagnozą
Pytanie czy miałeś psychozę czy nie. To co piszesz może być też od niepotrzebnie zażytych leków.
To co piszesz wskazuje na obniżony nastrój i na to się bierze zioła a nie chemię.
To co piszesz wskazuje na obniżony nastrój i na to się bierze zioła a nie chemię.
dokładnie, czy miałeś objawy agresji - psychozy (maniakalno-depresyjnej)?
Możesz się zwrócić do sądu rejonowego by przeprowadzili sądowe badanie, ale na podstawie tegoż badania mogą chcieć ciebie ubezwłasnowolnić, więc tu uwaga. Badanie samo zaś jak to w sądach rejonowych może być subiektywne i mało profesjonalne.
Albo jeśli jeszcze czas zwrócić się do sądu apelacyjnego, tam zaś niechętnie przyjmują wnioski :/
Moim zdaniem jeśli już zdiagnozowali to niestety trzeba się pogodzić z bałaganem/chaosem życiowym - beznadziejna sytuacja, w której opinia o tobie chwieje się tym bardziej im bardziej drążysz/dręczysz psychiatrów.
Możesz się zwrócić do sądu rejonowego by przeprowadzili sądowe badanie, ale na podstawie tegoż badania mogą chcieć ciebie ubezwłasnowolnić, więc tu uwaga. Badanie samo zaś jak to w sądach rejonowych może być subiektywne i mało profesjonalne.
Albo jeśli jeszcze czas zwrócić się do sądu apelacyjnego, tam zaś niechętnie przyjmują wnioski :/
Moim zdaniem jeśli już zdiagnozowali to niestety trzeba się pogodzić z bałaganem/chaosem życiowym - beznadziejna sytuacja, w której opinia o tobie chwieje się tym bardziej im bardziej drążysz/dręczysz psychiatrów.
-
Ponoć to już druga moja psychoza(pierwszej nawet nie byłem świadom że to była psychoza),tak twierdzi lekarz,mówi też że mam brać leki bo w przeciwnym przypadku skończę jak jakieś zombie w zakładzie zamkniętym
-
milusia12 pisze: ↑pt lis 04, 2022 8:19 am dokładnie, czy miałeś objawy agresji - psychozy (maniakalno-depresyjnej)?
Agresję miałem, drażliwość i tego typu pokrewne tematy,owszem.Z tym sądem się wstrzymam, gra nie warta świeczki
Tylko ty wiesz czy miałeś psychozę. Leki wywołują objawy negatywne schizofrenii i ciężko się po nich dobrze czuć. Poczytaj o psychozach i o tym czemu nie należy ich leczyć lekami.
-
.
Moim zdaniem nie miałem, w szpitalu rok temu stwierdzili mi jedynie zespół anakastyczny (ogólnie ocd), ale inni lekarze upierają się że jest mi coś więcej.Po lekach które aktualnie biorę czuję lekkie upośledzenie intelektualne i już zdążyłem przytyć 3,5 kg w ciągu niecałego miesiąca.
Jak nie miałeś to lekami sobie tylko zaszkodzisz.
-
tylko czasem kupujesz alko i to nie jest alko :/:(
mrozisz i czasem nawet butelka pęka od środków chemicznych
a smakuje też gorzej choć tak samo gorzko :/
mrozisz i czasem nawet butelka pęka od środków chemicznych
![Sad :(](./images/smilies/icon/sad.gif)
-
- Słonecznik1
- bywalec
w sumie to spory rozrzut , mi lekarze też różne rzeczy mówili , najważniejsze pół roku abstynencji inaczej to diagnoza czy testy które wychodzą coś może mówią ale to jak sam dopowiem może nie być prawdziwy stan a chwilowo zmieniony .A pół roku to u nas tylko Kaczyński wytrzymuje bo nie nic wziąśc bo bierze psychotropy ...
- Słonecznik1
- bywalec
z ciekawości po czym wydano ci taką diagnozę? bo ja mam podobną
- Słonecznik1
- bywalec
podobno to bardzo ciężka diagnoza i trzeba długiej i bolesnej terapii
- Słonecznik1
- bywalec
wole swoje przejść i się odciąć niż siedzieć w bagnie
- Słonecznik1
- bywalec
napisz coś Damian o sobie chyba że kalkowałeś moje wpisy
-
U mnie zaczęło się w 2016 roku,dopadło mnie tornado. Najpierw zmarł mi ojciec,potem straciłem pracę a na koniec zostawiła mnie wieloletnia partnerka.Wtedy popadłem w alkoholizm i od tamtej pory poszło domino,do dzisiaj nie mogę się z tego wygrzebać. To tak w wielkim skrócie bo żeby opowiedzieć wszystko to bym musiał z tydzień klepać w tą klawiaturę.Słonecznik1 pisze: ↑wt lis 08, 2022 4:08 pm z ciekawości po czym wydano ci taką diagnozę? bo ja mam podobną
- piotrs
- zaufany użytkownik
to schizofrenia jak cie sledza i chca otruc
objawy pozytywne wytworcze
tez tak mialem
powiedz wszystko psychiatrze zmnienia ci diagnoze
objawy pozytywne wytworcze
tez tak mialem
powiedz wszystko psychiatrze zmnienia ci diagnoze
-
- gratis
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Moim zdaniem te duże zmiany nastroju itp. są spowodowane alkoholem. Ja nie piję już od jakiegoś czasu w ogóle i nie mam w ogóle takich akcji.