Wyjście ze schizofreni
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Wyjście ze schizofreni
Witam
Chciałem zapytać czy można przezwyciężyć schizofrenię, jeśli tak to proszę o pomoc
Chciałem zapytać czy można przezwyciężyć schizofrenię, jeśli tak to proszę o pomoc
Re: Wyjście ze schizofreni
Psychologia głębi poszukaj dobrego specjalisty
Ja osobiście nie wierzę w istnienie tej choroby, że to wgl choroba!.
Jest to bardziej społeczny spisek, ...albo co najmniej więzienie w zawieszeniu gdzie nie mają niecni odwagi na przedstawienie zarzutów, lub też wiele chorób do jednego wora i w h..ja mają czy wyleczą czy nie, tym samym lekiem leczą.
Jest to bardziej społeczny spisek, ...albo co najmniej więzienie w zawieszeniu gdzie nie mają niecni odwagi na przedstawienie zarzutów, lub też wiele chorób do jednego wora i w h..ja mają czy wyleczą czy nie, tym samym lekiem leczą.
W literaturze psychiatrycznej znalazłem że możliwy jest absolutnie każdy przebieg schizofrenii, innymi słowy indywidualne rokowanie jest trudne.
Uważam że należy maksymalnie garnąć się do życia i do ludzi, bo z upływem lat postępuje degeneracja mózgu - ulega zniszczeniu świat emocjonalny i również człowiek zwyczajnie głupieje pod względem intelektualnym, a wtedy nie ma już po co wychodzić do ludzi.
-
- zaufany użytkownik
Masz rację, czytałem, że od typów schizofrenii się odchodzi.
Zgłupieć można i od leków. Im szybciej się wyjdzie do ludzi, tym lepiej.
Zgłupieć można i od leków. Im szybciej się wyjdzie do ludzi, tym lepiej.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Równowaga psychiczna i zdrowy tryb życia potrzebne, mówiąc ogólnie.
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
- Trener
- bywalec
- Status: F41.2
Trzeba poddać się terapi u psycholog pozytywnej, ale musi być na prawdę b. dobra w swoim fachu. W krk. jest taka np.
Są też inne systemy i ludzie (to kosztuje ale warto) !
Tak Jung przezwyciężała schizofrenię psychoterapia i metoda aktywnej imaginacji (prowokowania psychoz) lub skorzystaj z otwartego dialogu
- Trener
- bywalec
- Status: F41.2
Aktywna imaginacja? Dobra rzecz. Otwarty dialog - nienajgorszy pomysł, czytałem że O.K. (nie wiem osobiście) .
- amigo
- zaufany użytkownik
wiem, ze biore leki ale nie jestem pewny na co. bo nikt mnie nie atakuje, tylko moj PAN jest ze mna. zadnych nerwow, leków, czy jakiegos niepokoju.
jedynym wyjsciem ze schizofrenii ( badz posiadania w sobie ZLEGO ), jest gorliwa modlitwa, silna wiara w jezusa chrystusa oraz zglebianie slowa bozego przez czytanie biblii.
jedynym wyjsciem ze schizofrenii ( badz posiadania w sobie ZLEGO ), jest gorliwa modlitwa, silna wiara w jezusa chrystusa oraz zglebianie slowa bozego przez czytanie biblii.