Samsung Galaxy Z Flip - czyli składany telefon

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Re: Samsung Galaxy Z Flip - czyli składany telefon

Post autor: Maksymiliana »

Dominik_1973 pisze: śr mar 25, 2020 9:56 am To już nie te czasy, gdzie "kasjerki", "śmieciarze" czy "babcie klozetowe" to podludzie.
Dobrze mówisz, to już nie są te czasy co kiedyś grzmieli w Uwadze! o nich, teraz jest zupełnie inaczej i firmy chcą zatrzymać pracownika u siebie dobrymi warunkami, a nie robić z niego niewolnika rodem ze średniowiecza.
Poza tym też odniosłam wrażenie że jesteś zazdrosny Cat. Ale mniejsza o to.

Wczoraj dostałam aktualizację systemu, dość sporą bo telefon ładował tą aktualizację z 10 minut.

Obrazek

Obrazek
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Fajnie że dostajesz aktualizacje, tzn. że Samsung dba o ten model. Ja też otrzymałem nowy soft na iPhone, obecnie testuje.
domik
zaufany użytkownik

Post autor: domik »

Maksi, w dzisiejszych czasach musisz zarabiać bardzo dużo - w końcu jest epidemia!

Ryzykujesz życiem.

A co to telefonu - samsungi są świetne, tylko mają krótkie okresy wsparcia. Miejmy nadzieję, że będziesz mile zaskoczona.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Ta, kasjerki teraz zarabiają więcej niż dyrektorzy i są noszone na rękach przez pracodawców. Wymarzony zawód każdej kobiety. Niejedna ma willę i nowego Mercedesa ;). Co do zazdrości, pisałem już na ten temat.
Nikt nie musi zarabiać dużo, ale może ;).
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Jurian_69
zaufany użytkownik
Status: praktyk new code nlp
Gadu-Gadu: 63586693
Kontakt:

Post autor: Jurian_69 »

nie dałbym tyle za taką zabaweczkę, życzę miłego użytkowania... :>
ps. za to Ty byś nie dała tyle ile dam za pół miesiąca na wzmacniacz stereo ASR Emitter HD Accu, heh ;PP
Ale cena za tego szajsunga zawrotna heheh - zwłaszcza że posłuży jakieś góra 5 lat, tak?
F43.9 :geek:
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Mija prawie czwarty tydzień codziennego używania Z Flipa - ekran NIE MA ani pół ryski, jest gładziutki jak stół do bilarda. Ja nie wiem co recenzenci robili z tym telefonem że po tygodniu testowania płakali że ekran jest do dupy bo łapie rysy "od kromki chleba", czy inne filmiki pokazujące ekran Z Flipa po 2 tygodniach użytkowania z tak gigantycznie zarysowanym ekranem, że aż dziwię się że ktoś mógł do tego dopuścić, po porostu przeorany ekran pazurami.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Widocznie nie masz klipsów. :think:
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Chyba tipsów, nie nie noszę tipsów a pazurki mam ładnie przycięte, ekranu dotykam tak jak Pan Bóg przykazał, czyli opuszkami palca - od zawsze. Dodatkowo używając Z Flipa nabrałam przyzwyczajenia na zdmuchiwanie z ekranu jakiś paproszków czy innych kurzy.
A ci recenzenci o których pisałam to 100% sami faceci, co też może mieć jakiś efekt końcowy na telefonie jak oraz jak pisałam wyżej na tym ekranie.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Te przedłuzenia paznokci to tipsy? Oj nigdy nie byłem prymasem w tej kobiecej dziedzinie :).
W kadym razie, tak jak myślałem, nie nosisz tych...tipsów :P.
Mi się wydaje, ze kobiety są bardziej delikatne w obsłudze takich urządzeń. I nie tylko takich zresztą.
:oops:
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Spoiler!
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

wowo21975 pisze: czw kwie 02, 2020 10:59 pm
Spoiler!
No i jak widzisz recenzja jest znów nie co inna od mojego odczucia.
Dodatkowo w tej recenzji znów narzekanie ze szkło na tyle zbiera palce... omg bo to szkło to co ma robić. Poza tym jak ktoś kupuje taki telefon to może wydać te 300 zł na skórzane, matowe etui...
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Wiesz co, ja myślę że ten gość nawet nie testował ekranu tylko obejrzał kilka filmów debili i stąd wysunął takie wnioski. Prawda jest też taka, że polskich recenzentów nie stać na sprawdzanie telefonów itd. Poszliby wszyscy z torbami a telefony zwłaszcza takie nie są tanie. Także coś tam zobaczą, nie sprawdzą i też powtórzą. Dla mnie oni nie są do końca wiarygodni. Wiele razy się przekonałem że są opłacani przez firmy dla dobrej recenzji. Dlatego też lepiej obejrzeć kilku sprawdzonych zachodnich recenzentów, jak ktoś zna angielski. Ja tak robię.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Słowa: "Jestem prawie pewien" "To zapewne kwestia czasu"...
Generalnie wiem, że recenzenci otrzymują np. S20 czy takiego Z Flipa na dość krótki okres typu 2 tygodnie, nie co dłuższy - miesiąc. Nie da się ocenić go w taki sposób jak użytkownik który po prostu go kupił i użytkuje miesiąc i więcej. Ja jestem bardzo zadowolona z tego telefonu jak i tego ekranu rodem z kosmosu.
Tak jak wspomniałam wyżej, mój Z Flip ma czarne skórzane etui, które zabezpiecza telefon + elegancko wygląda :)

Jedyny mankament to rozmowy wideo z postawionym w literę L telefonem, to dziwne uczucie widzieć część twarzy rozmówcy jakby leżącą a drugą tak jak w normalnym telefonie opartym o coś. Wrażenie staje się jeszcze dziwniejsze jak patrzymy pod kątem - nasz rozmówca wygląda wtedy jak jakiś paszczur z odleglej galaktyki.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik

Powiem Ci co ja myślę. Uważam że Z Flip jest dobrym telefonem do którego samsung się przyłożył. Z góry założenie było takie że będzie on dla ludzi o grubych portfelach, wiadomo cena, dlatego też samsung nie mógł wypuścić bubla, bo taki klient dla samsunga to złoty klient i musi być zadowolony, proste.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Szczegółową recenzję napisałam na moim blogu, możecie ją już teraz przeczytać :)

https://nocnylampion.wordpress.com/2020 ... xy-z-flip/
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Z tych ''skladakow'' najlepsze bylu klawiszowce.Jakos nie wyobrazam sobie smartfona skladanego.Zbedny bajer.
rozszczepionyumysl
zaufany użytkownik

Post autor: rozszczepionyumysl »

Najgorsze, że robią długie telefony, o formacie 20:9 (przy oglądaniu video pasy z boku, lepiej aby wyświetlało się szybkie przejście do innej apki, ale nikt tego nie zrobi), składanie telefonu nie rozwiązuje tego problemu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „informatyka”