"Wojna w Ukrainie: USA vs. Rosja, o co toczy się gra?"
Moderator: moderatorzy
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Re: "Wojna w Ukrainie: USA vs. Rosja, o co toczy się gra?"
gówno w proszku na kijoszku
- Słonecznik1
- bywalec
obejrzałem ten filmik ,takie tam ,nieważne . to ludzie operujący prawie takim samym językiem , są pracowici i powszechnie ubodzy . Tak mi się zdaje . Rosja lubi darmową siłę roboczą i niewolników systemu . Taki wolny kraj odłam mógł ,,świra,, bardzo zdenerwować i jego ludzi .
- amigo
- zaufany użytkownik
Putin jak zagarnię Ukrainę to pójdzie dalej.
Trzeba się z tym liczyć, że wojna może się stać ns skalę globalną.
Trzeba się z tym liczyć, że wojna może się stać ns skalę globalną.
- amigo
- zaufany użytkownik
Chiny wraz z India,Białoruś, będą przeprowadzać cwiczenia na terenach Rosji.
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/202 ... areagowal/
Musk nie rozumie tego jeszcze, że wojna wciągnie inne państwa, tak jak to bywa zawsze w takich sytuacjach w historii i nie docenia zaciętości narodowej podmiotów walczących w tego typu konfliktach. Nikt nie odda wywalczonego nawet skrawka ziemi.
To też nie skończy się na tym, kto ma potencjalną większą przewagę, Rosja czy Ukraina. Świat tylko czai się i przygląda i czeka na okazję. Kiedy tylko walczący sięgną po jakieś niepokojące chwyty typu broń jądrowa, wtrąci się i wtedy układ sił zmieni się w sposób nie do przewidzenia.
Musk nie rozumie tego jeszcze, że wojna wciągnie inne państwa, tak jak to bywa zawsze w takich sytuacjach w historii i nie docenia zaciętości narodowej podmiotów walczących w tego typu konfliktach. Nikt nie odda wywalczonego nawet skrawka ziemi.
To też nie skończy się na tym, kto ma potencjalną większą przewagę, Rosja czy Ukraina. Świat tylko czai się i przygląda i czeka na okazję. Kiedy tylko walczący sięgną po jakieś niepokojące chwyty typu broń jądrowa, wtrąci się i wtedy układ sił zmieni się w sposób nie do przewidzenia.
- amigo
- zaufany użytkownik
Putin - Rosja posiadaja lozdz podowodna o wielkich rozmiarach (184 m dlugosci i 30.000 ton wagi ). i wielkiej mocy jesli chodzi o wystrzelenie pocisku atoomowego. ( 100 megaton ).
Dzisiaj Zelenskiy wyprowadzil dekret w strone Rosji o tym, ze nie chca skonczyc pokojowe wojny.
P.S. Jak sadzicie ? CZy Rosja zrujnuje bomba atomwa cala Europe ? Czy raczej to jest ''straszak'' ?
Ja uwazam ,ze Putin nie jest na tyle glupi, zeby zaprzepascic to wszystko co bylo za czasow ZSRR, pozniej anekcja Krymu.Wedlug mnie jego GRA toczy sie o powrot ZSRR i zagarnieciu jak najwiecej terenu Ukrainy.
Dzisiaj Zelenskiy wyprowadzil dekret w strone Rosji o tym, ze nie chca skonczyc pokojowe wojny.
P.S. Jak sadzicie ? CZy Rosja zrujnuje bomba atomwa cala Europe ? Czy raczej to jest ''straszak'' ?
Ja uwazam ,ze Putin nie jest na tyle glupi, zeby zaprzepascic to wszystko co bylo za czasow ZSRR, pozniej anekcja Krymu.Wedlug mnie jego GRA toczy sie o powrot ZSRR i zagarnieciu jak najwiecej terenu Ukrainy.
Japonia poddała się zaledwie po dwóch zniszczonych miastach, ale wtedy tylko jedno państwo dysponowało bronią jądrową.
Możliwe, że za 100 lat w tym punkcie jakieś ocalałe resztki ludzkości, lecząc się i swoje potomstwo z chorób popromiennych i wad będzie wspominało ową wielką tragedię Europy, która tak dziwnie niespodziewanie zadziała się w latach 20 XXI wieku.
Możliwe, że za 100 lat w tym punkcie jakieś ocalałe resztki ludzkości, lecząc się i swoje potomstwo z chorób popromiennych i wad będzie wspominało ową wielką tragedię Europy, która tak dziwnie niespodziewanie zadziała się w latach 20 XXI wieku.
- amigo
- zaufany użytkownik
Chodza sluchy, ze wojna ma sie wkonczyc w lutym 2023 roku. Do tego czasu Ukraina ma odbic terytoria a Rosja skapitulowac.
- amigo
- zaufany użytkownik
Rosja planuje jak najszybciej zmobilizowac 300.000 rezerwistow.
Zniszczono most laczyacy Krym z Rosja.
Rosja planuje laczyc gaziociag z Turcja, moze posiadac 31.500 mln m3.Kraje ktore beda korzystac z tego gazociagu to ; , Serbia, Macedonia, Wegry, Grecja, Rumunia.
Zniszczono most laczyacy Krym z Rosja.
Rosja planuje laczyc gaziociag z Turcja, moze posiadac 31.500 mln m3.Kraje ktore beda korzystac z tego gazociagu to ; , Serbia, Macedonia, Wegry, Grecja, Rumunia.