Jak odstawiać leki? Podstawowe zasady

Moderator: moderatorzy

Pikolo
zaufany użytkownik

Re: Jak odstawiać leki? Podstawowe zasady

Post autor: Pikolo »

Catastrophique pisze: ndz paź 02, 2022 9:10 am Gdy odstawisz leki, dość szybko skończy się normalne funkcjonowanie ;).
Bzdury wypisujesz, bo takie jest właśnie twoje oczytanie.
Przeczytaj sobie weź w Google tłumacza skopiuj linka albo tekst badz daj komuś do przetłumaczenia:
https://sciencenordic.com/denmark-psych ... on/1447561
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Wykopałeś z Googla jakiś 5 letni, tendencyjny artykuł z niszowej strony, z najdalszych zakamarków internetu i uważasz, że jesteś bardziej oczytany i zaznajomiony z tematem? xD
Catastrophique pisze: ndz paź 02, 2022 9:10 am Gdy odstawisz leki, dość szybko skończy się normalne funkcjonowanie ;).
Natomiast to potwierdzi KAZDY lekarz i 99% pacjentów (nie licząc zwolenników antypsychiatrii, ale kto ich traktuje poważnie? ;))
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Pikolo
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: ndz paź 02, 2022 8:27 pm Wykopałeś z Googla jakiś 5 letni, tendencyjny artykuł z niszowej strony, z najdalszych zakamarków internetu i uważasz, że jesteś bardziej oczytany i zaznajomiony z tematem? xD
Natomiast to potwierdzi KAZDY lekarz i 99% pacjentów (nie licząc zwolenników antypsychiatrii, ale kto ich traktuje poważnie? ;))
Nie umiesz ze zrozumieniem czytać to potwierdza, każdy twój post XD. Artykuł może mieć i 100 lat, nie ma to żadnego znaczenia. Badania natomiast przeprowadzili lekarze co oczywiście świadczy o twojej kompetencji w poszukiwaniu informacji.
Przetłumaczę tobie coś jeszcze bo sam tego przecież nie zrobisz. Tak na temat niszowej strony:

O ScienceNordic.com - niezależne wiadomości na temat badań w krajach skandynawskich
ScienceNordic, uruchomiony w listopadzie 2011 r., jest zaufanym anglojęzycznym źródłem wiadomości naukowych z krajów skandynawskich. Zajmujemy się szeroko pojętą nauką – humanistyką, a także naukami przyrodniczymi, zdrowiem i technologią.

ScienceNordic jest wynikiem wspólnych wysiłków dwóch uznanych serwisów naukowych, Forskning.no w Norwegii i Videnskab.dk w Danii, które obejmują wiadomości naukowe z innych krajów skandynawskich.

Nasz zespół doświadczonych reporterów i redaktorów naukowych uważnie śledzi regionalne środowiska naukowe i informuje o najnowszych i największych odkryciach.

Videnskab.dk i Forskning.no to wysoko cenione, wielokrotnie nagradzane serwisy informacyjne naukowe, publikowane odpowiednio w języku duńskim i norweskim. Obydwa rozpowszechniają krajowe i międzynarodowe wiadomości naukowe za pośrednictwem swoich niezależnych redakcji.

Nasze treści są skierowane do globalnej społeczności badawczej: naukowców, studentów, sektora biznesowego, klastrów innowacyjnych, instytucji międzynarodowych i mediów – a także wszystkich innych osób zainteresowanych nauką.

Treści z Forskning.no i Videnskab.dk mogą być udostępniane w języku angielskim na ScienceNordic, a treści tworzone dla ScienceNordic mogą być podobnie publikowane w lokalnych językach na Forskning.no i Videnskab.dk.

ScienceNordic jest publikowane online i jest dostępne dla wszystkich.

Wielokrotnie udowiodłeś swój zerowy poziom kompetencji w tematach na które sie wypowiadasz. Czekam kiedy w końcu przestaniesz się kompromitować?
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Pikolo pisze: ndz paź 02, 2022 8:58 pm niezależne wiadomości
Ale to ja nie czytam ze zrozumieniem xD.
PS. Pominąłeś coś ;):
Catastrophique pisze: ndz paź 02, 2022 9:10 am Natomiast to potwierdzi KAZDY lekarz i 99% pacjentów (nie licząc zwolenników antypsychiatrii, ale kto ich traktuje poważnie? ;))
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Potwierdzam i JA !
Pare razy odstawialem leki i za kazdym razem skonczylo sie psychoza.Wole normalne funkcjnowanie na lekach.Bez urojen, glosow i depresji.
Pikolo
zaufany użytkownik

Spoko nikt nie każe przecież wam odstawiać leków. Artykuł mówi o tym, że tylko 30% osób która sama życiła leki w pierwszym roku przetrwała bez nawrotu psychozy przez 10lat.
Największe szanse mieli ci co nie brali narkotyków i nie nadużywali alkoholu.
Więc jest to bardzo mała grupa ludzi z pośród wszystkich dotkniętych schizofrenia. Fakty poprostu są takie, że waska grupa ludzi świetnie sobie radzi bez leczenia.
Natomiast większość nie może sobie na to pozwolić i należy również to uszanować.

To że coś jest niezależne to bardzo dobrze. Jak chcesz przykład zależnych wiadomości to obejrzyj TVN i TVP.

Moze czas zamknąć temat ?
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Pikolo pisze: ndz paź 02, 2022 9:52 pm Fakty poprostu są takie, że waska grupa ludzi świetnie sobie radzi bez leczenia.
Kto konkretnie? Podaj choć jeden realny, wiarygodny przypadek, konkretną, istniejącą osobę.
Pikolo pisze: ndz paź 02, 2022 9:52 pm To że coś jest niezależne to bardzo dobrze.
Wręcz przeciwnie. Niezależne źródła są bardzo często wyssane z palca, przekłamane, opierają sie na manipulacji i naginaniu prawdy. Najczęściej "udowadniają" i opisują teorie spiskowe jak płaska Ziemia, Reptilianie etc. Nie mają żadnego oficjalnego potwierdzenia naukowego, poza wymysłami opisanymi na stronach internetowych. A jak wiadomo - do internetu można wstawić wszystko.
Znajdź podobny, oficjalny artykuł w polskim lub anglojęzycznym internecie, potwierdzony przez znanych, konkretnych lekarzy - prawdziwe autorytety.
I kolejny raz odnoszę się do tego co wcześniej napisałem:
Jakimś niszowym linkiem z sieci podważasz opinie wszystkich lekarzy i pacjentów.
Jest to co najmniej niepoważne i mocno naiwne.
Pikolo
zaufany użytkownik

Choc jeden przypadek a więc JA oraz doktor którego nagrania nawet nieraczyles obejrzeć choc je tobie podałem na tacy. Masz już 2 ale tobie i tak mało.

Jak można, az tak wywrócić kota ogonem, szkoliłeś się w propagandzie czy co ? Foliarstwo i propaganda powstaje dokładnie dzięki zależnym mediom a nie naodwrót. Ponieważ zależne media sa opłacane a skoro place to wymagam aby służyły płatnikowi.
Co do języka Polskiego i autorytetach medycyny. Uważasz aglojezycznych naukowców za baranow a Polaków za światowe autorytety 8) . Stary niektórzy nawet nie wiedzą gdzie leży Polska. Na temat naszych uczelni medycznych :
"Ranking 2020-21 wśród 2000 tysięcy najlepszych szkół wyższych znalazło się 35 uczelni z Polski. Wśród najwyżej sklasyfikowanych uczelni stricte medycznych znalazł się Warszawski Uniwersytet Medyczny (911 miejsce w rankingu), natomiast wśród uczelni prowadzących Collegium Medicum prym wiódł Uniwersytet Jagielloński (375 miejsce w rankingu)."
Tak porównując to, niewie czy w piłce nożnej 2 albo 3 ligowy zespół nazwałbym autorytetem.

Co do artykułów od kilkunastu miesięcy szukam starego artykułu w języku polskim " leki gorsze niż choroba " niestety znikł on z sieci jak, ktoś znajdzie to proszę o podesłanie.
Nasze otwarte media chyba dbają o to aby się niepojawialy takie informacje w naszym języku. Ponieważ nic konkretnego nie da się znaleźć. Dlatego zachęcam do używania serwerów proxy i szukania na anglojęzycznych stronach. Warto też przejżeć bazy danych medyczne. Niektóre są darmowe.
Catastrophique tobie nie da się nic wyjaśnić ani powiedzieć. Masz zbyt silnie rozwiniętą megalomanie. Podałem już mase dowodów na to że mowie prawdę. Natomiast tobie i tak to nie wystarcza, ponieważ jestes całkowicie bezkrytyczny w stosunku do swojej osoby i wiedzy. Nawet jak bym zawalił ciebie setka dowodów ty ich nawet nie przeczytasz ani na nie nie spojrzysz bo wiesz lepiej.
Więc sam mi powiedz, jaki sens ma moja rozmowa z tobą ? To nawet nie jest wymiana zdan, ponieważ ty nawet dokonca nie czytasz tego co piszę i co tobię podsyłam. Cytujesz urywki moich wypowiedzi, wyrwane z kontekstu.

Nie wiem już nawet po co ja z tobą pisze. Najlepiej chyba zrobię jak, zignoruję ciebie tak jak ty robisz to z moimi postami.
Pikolo
zaufany użytkownik

Bardzo proszę abys to przeczytał:
Znalazłem dowód o który prosiłeś w języku polskim. Masz tam też, podanych imiona i nazwiska polskich lekarzy.
https://otwartydialog.pl/event/czy-mozn ... o-dialogu/
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

Catastrophique pisze: ndz paź 02, 2022 9:10 am Gdy odstawisz leki, dość szybko skończy się normalne funkcjonowanie ;)
A co innego może tobie rzec, to jego praca, z tego żyje. Jakbyś nie przychodził do niego po lekarstwa nie miałby za co wyżywić rodziny. Żaden lekarz nigdy ci nie powie, że możesz zrezygnować z lekarstw lub przynajmniej mocno je ograniczyć, że są alternatywne możliwości. Oni tylko powtarzają to do czego zostali wyszkoleni. Zrozum to jest pewnego rodzaju mechanizm, odpowiednio funkcjonująca porządnie naoliwiona machina i uwierz mi ty w tym wszystkim liczysz się najmniej.
przegłosowany pisze: sob paź 01, 2022 10:48 pm
Bright Angel pisze: pt cze 24, 2022 6:28 pm Po pierwsze, leki powinno odstawiać jak już funkcjonuje się normalnie, czyli praca/studia, dziewczyna etc.
A dlaczego, to niby wyższy poziom konformizmu społecznego uznajesz za warunek dla odstawienia leków? Wtedy nie można popaść w psychozę?
To chodzi raczej o to, że uporządkowane życie daje swego rodzaju oparcie którego brakuje gdy nie masz wokół siebie ludzi na których możesz liczyć. To samo tyczy się pracy czyli źródła pieniędzy które jak wiadomo poprawiają komfort życia, a co za tym idzie samopoczucie psychiczne.
Przyznasz chyba, że marny sens ma odstawienie lekarstw i zamknięcie się w domu, z dala od ludzi, bez pracy, poza społeczeństwem. W takim przypadku to chorobotwórcze koło które donikąd nie prowadzi. Choć z drugiej strony to samo tyczy się 80% z nas.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Podejrzewam, że piszę to niewłaściwej osobie, ale odstawmy na bok proszę teorie spiskowe, gdzie każdy lekarz leci tylko i wyłącznie na kasę i zrobi dla niej wszystko. Jeżeli tak myślisz, oznacza to, że kompletnie nie znasz się na ludziach. Zresztą, jak możesz się znać gdy ich unikasz?
Awatar użytkownika
Trener
bywalec
Status: F41.2

Post autor: Trener »

mnie ci wasi doktorzy raczej unikają
ja odstawiłem stopniowo w 2009r. i żyję (bez profesionalnego coachingowego wsparcia to niemożliwe) .

a propos; kto ma link do wątku z antypsychiatrią?? (stawiam kawę za pomoc w tej kwesti) - czy to jest tylko dla "zaufanych" użyszkodników?
Ukryta zawartość
To forum wymaga zarejestrowania i zalogowania się, aby zobaczyć ukrytą zawartość.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Post autor: Kiciuś_XXL »

Trener pisze: czw paź 06, 2022 3:20 am
a propos; kto ma link do wątku z antypsychiatrią?? (stawiam kawę za pomoc w tej kwesti) - czy to jest tylko dla "zaufanych" użyszkodników?
Antypsychiatria jest dostępna dla wszystkich użytkowników. Chyba że ma się brak dostępu do tego działu z powodu np wcześniejszych kłótni. Zbyszek daje blokadę poprzez IP.
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

Post autor: DZIECKO ZDROWIE »

Tak z moich obserwacji z życia, to psychiatrzy nie są takimi złymi ludźmi, leczą jak umieją. A szkodzą bardziej i krzywdzą psycholodzy. Ale to też dużo zależy od człowieka, bo zdarzają sie i dobrzy psycholodzy.
Awatar użytkownika
Trener
bywalec
Status: F41.2

Post autor: Trener »

Zły Kicius_XXL pisze: czw paź 06, 2022 6:16 am
Antypsychiatria jest dostępna dla wszystkich użytkowników. Chyba że ma się brak dostępu do tego działu z powodu np wcześniejszych kłótni. Zbyszek daje blokadę poprzez IP.
W jakim dziale mogę znaleźć posty na ten temat? Sorka ale to forum nie jest przejrzyste dla mnie .
>
Ukryta zawartość
To forum wymaga zarejestrowania i zalogowania się, aby zobaczyć ukrytą zawartość.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”