Stany Nagłe
Moderator: moderatorzy
- amigo
- zaufany użytkownik
Re: Stany Nagłe
Przychodzimy na oddział, nie jesteśmy agresywni, w miarę kontaktujemy. ,- to robią "problemy" Z przyjęciem.
Przychodzimy na oddział, jesteśmy agresywni, słaby kontakt - "większe szanse na przyjęcie".
Przychodzimy na oddział, jesteśmy agresywni, słaby kontakt - "większe szanse na przyjęcie".
w temacie.
Odjęło mi nagle czucie w nogach i sąsiad wezwał karetkę i najpierw zawęźli mnie na psychiatryk. Bo podejrzewam mam w systemie pobyt w takim ośrodku. Psychiatra po zbadaniu mnie pyta lekarza z karetki
,, co mi tu przywieźliście? ''
,, Tak na wszelki wypadek''
,,Ciężarną, też na wszelki wypadek przywieziecie ?''
I wylądowałam na SORze na Pogotowiu
Dzień później ratowano mi nogi przed amputacja na oddziale Chirurgii.
Odjęło mi nagle czucie w nogach i sąsiad wezwał karetkę i najpierw zawęźli mnie na psychiatryk. Bo podejrzewam mam w systemie pobyt w takim ośrodku. Psychiatra po zbadaniu mnie pyta lekarza z karetki
,, co mi tu przywieźliście? ''
,, Tak na wszelki wypadek''
,,Ciężarną, też na wszelki wypadek przywieziecie ?''
I wylądowałam na SORze na Pogotowiu
Dzień później ratowano mi nogi przed amputacja na oddziale Chirurgii.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
Dokładnie. Przypomina mi to pewna sytuację. Kumpel dzwonił do RPP, bo chcieli go na siłę wypisać ze szpitala (ich zdaniem już wszystko z nim było OK), to usłyszał, że:
"Pracuję 20 lat i jeszcze ani razu nie spotkałam się z tym, żeby schizofrenik mówił o swoich objawach wytwórczych i chciał się leczyć z własnej woli".
Ja tak siedzę obok kolegi i słucham. I myślę: no to kobitko po 20 latach doczekałaś się od razu dwóch przypadków.
Jprd
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
...
- FreshEscape
- bywalec
Człowiek który bierze leki tak właśnie się zachowuje, to ze ta osoba przez 20 lat spotykała sie z ludzmi którzy leków nie brali, nawet w szpitalu chowali pod język. To tylko świadczy o głupocie i nie uwzględnieniu że nawet schizofrenik może sie ucywilizować. Mam społeczności, fora. I jakieś dziecięco autystyczne wmawianie sobie ze jest sie zdrowym w dzisiejszych czasach w normalnym środowisku nie wchodzą w grę.
- amigo
- zaufany użytkownik
Ja w większości psychozach - wyczuwalem że coś jest nie tak.
I albo brałem większą dawkę leków albo zgłaszałem się na oddział.
Tylko 2-3 razy zdarzyło mi się "odlecieć".
I albo brałem większą dawkę leków albo zgłaszałem się na oddział.
Tylko 2-3 razy zdarzyło mi się "odlecieć".