Stany Nagłe

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Stany Nagłe

Post autor: amigo »

Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Re: Stany Nagłe

Przychodzimy na oddział, nie jesteśmy agresywni, w miarę kontaktujemy. ,- to robią "problemy" Z przyjęciem. :think: :auto-ambulance:

Przychodzimy na oddział, jesteśmy agresywni, słaby kontakt - "większe szanse na przyjęcie". :auto-ambulance:
Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Post autor: Jaskolka »

w temacie.
Odjęło mi nagle czucie w nogach i sąsiad wezwał karetkę i najpierw zawęźli mnie na psychiatryk. Bo podejrzewam mam w systemie pobyt w takim ośrodku. Psychiatra po zbadaniu mnie pyta lekarza z karetki
,, co mi tu przywieźliście? ''
,, Tak na wszelki wypadek''
,,Ciężarną, też na wszelki wypadek przywieziecie ?''
I wylądowałam na SORze na Pogotowiu
Dzień później ratowano mi nogi przed amputacja na oddziale Chirurgii.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
Cainon
bywalec

Post autor: Cainon »

amigo pisze: pn sie 08, 2022 8:42 pm Przychodzimy na oddział, nie jesteśmy agresywni, w miarę kontaktujemy. ,- to robią "problemy" Z przyjęciem. :think: :auto-ambulance:

Przychodzimy na oddział, jesteśmy agresywni, słaby kontakt - "większe szanse na przyjęcie". :auto-ambulance:
Dokładnie. Przypomina mi to pewna sytuację. Kumpel dzwonił do RPP, bo chcieli go na siłę wypisać ze szpitala (ich zdaniem już wszystko z nim było OK), to usłyszał, że:

"Pracuję 20 lat i jeszcze ani razu nie spotkałam się z tym, żeby schizofrenik mówił o swoich objawach wytwórczych i chciał się leczyć z własnej woli".

Ja tak siedzę obok kolegi i słucham. I myślę: no to kobitko po 20 latach doczekałaś się od razu dwóch przypadków.

Jprd :D
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

...
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

Cainon pisze: wt sie 09, 2022 5:25 pm "Pracuję 20 lat i jeszcze ani razu nie spotkałam się z tym, żeby schizofrenik mówił o swoich objawach wytwórczych i chciał się leczyć z własnej woli".
Człowiek który bierze leki tak właśnie się zachowuje, to ze ta osoba przez 20 lat spotykała sie z ludzmi którzy leków nie brali, nawet w szpitalu chowali pod język. To tylko świadczy o głupocie i nie uwzględnieniu że nawet schizofrenik może sie ucywilizować. Mam społeczności, fora. I jakieś dziecięco autystyczne wmawianie sobie ze jest sie zdrowym w dzisiejszych czasach w normalnym środowisku nie wchodzą w grę.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Ja w większości psychozach - wyczuwalem że coś jest nie tak.
I albo brałem większą dawkę leków albo zgłaszałem się na oddział.

Tylko 2-3 razy zdarzyło mi się "odlecieć".
ODPOWIEDZ

Wróć do „definicje pojęć, często zadawane pytania”