Jak długo śpicie na olanzapinie ?
Moderator: moderatorzy
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Re: Jak długo śpicie na olanzapinie ?
Na poczatku pamiętam że spałam bardzo długo, tak długo że czasami byłam o 1 małym jogurcie przez cały dzień i noc. Spanie po 18 godzin to była pestka.
Aktualnie chyba coś mi się w głowie zepsuło, bo ciągle budzę się jak nie o 5, 6 to o 9. Kładę się ok. 22/23.
Mimo wszystko chciałabym dłużej spać....
Aktualnie chyba coś mi się w głowie zepsuło, bo ciągle budzę się jak nie o 5, 6 to o 9. Kładę się ok. 22/23.
Mimo wszystko chciałabym dłużej spać....
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
-
- bywalec
Ja teraz biorę 15 mg olanzapiny na wieczór i śpie od 21 do 7 rano. Zacząłem brać olanzapiny więcej bo przy mojej schizie prostej zaczeły się objawy psychotyczne na zasadzie że mam wrażenie że mam obce myśli w głowie w sensie że wiem że są moje i wynikają z choroby umysłu i dlatego nie mam zmiany diagnozy ogółem najśmieszniejsze jest to że biorę takie dawki leków jak co niektórzy po kilku psychozach. Ale biore zolafren bo boję się tych myśli są okropne na zasadzie żeby zrobić krzywdę bliskim albo zrobić coś złego co jest sprzeczne z moim systemem wartości ogółem nikomu tego nie życzę. Ma ktoś podobnie z tymi obcymi myślami w głowie? Jestem wobec nich krytyczny ale mam wyrzuty sumienia że takie myśli pojawiają się w głowie ciężko mi to przezwyciężyć. Potem chodzę wyczerpany psychicznie i fizycznie nie mam siły na nic.
- amigo
- zaufany użytkownik
Od 22-23 do 8-9. Do tego 2-3 godziny za dnia.
Rano 5 mg olanzapiny i na noc 10 mg.
Pier*** już ta senność. Najważniejsze to żeby być spokojny i bez objawów pozytywnych. Z negatywnymi jakoś daje radę.
Rano 5 mg olanzapiny i na noc 10 mg.
Pier*** już ta senność. Najważniejsze to żeby być spokojny i bez objawów pozytywnych. Z negatywnymi jakoś daje radę.
zależy jaki dzień, miałem czasy, że przesypiałem cały dzień budziłem się o 15 , teraz wstaję o 9 , 10 , kładę się o różnie , raz o 17 już muli , raz o 20, czy o 22 , wszystko zależy od nastroju..
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Ja pomimo że biorę olanzapine, mam problemy ze snem. Nie jestem w stanie go wyrównać. Często wybudzany się z lekiem ze snu.
wcale nie śpię po olanzapinie
Jeśli mam możliwość wyspania się do oporu bez zaniedbania codziennych obowiązków (praca, studia), to dość długo - około dziewięć, dziesięć godzin. I tak jest poprawa, na początku przy większej dawce (10 mg) mogłam spać i dwanaście.
Ja śpię około 8 godzin w nocy oraz 4-5 godzin w ciągu dnia.
- RSHFunkster
- zaufany użytkownik
- Status: zdrowy
Śpię po tym leku zazwyczaj 8 do 10 godzin, im dłużej biorę tym bardziej czas snu się skraca.
F29
- RSHFunkster
- zaufany użytkownik
Śpię minimum 8 godzin i mam problemy z obudzeniem się wcześnie rano. Staram się pozbyć złego nawyku.
F29
- RSHFunkster
- zaufany użytkownik
Obecnie jest jeszcze gorzej, śpię po 12 godzin i nie mogę się wybudzić.
F29
- amigo
- zaufany użytkownik
spalem bardzo dlugo na olanzpinie. ponad 11-12 godzin