humor forumowiczów

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik
Status: करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Re: humor forumowiczów

Post autor: karuna »

Jaskolka pisze: śr cze 29, 2022 7:27 pm dziękuje karuna.
Czasem jest miło to usłyszeć.
Dziękuję:)
Catastrophique pisze: śr cze 29, 2022 7:38 pm Samotni nie sa silni, samotność to koszmar, potrzeba drugiego człowieka w zyciu jest potrzeba biologiczną.
Piszesz o płytkich jakichś związkach. Jeśli dla ciebie samotny to jakiś klaun albo chory, przegrany to masz po prostu marne te skojarzenia.
Wielcy inteligentni ludzie opuszczają zgiełk niepotrzebnych spraw i stają się tylko mądrzejsi.
Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik

Pamal pisze: śr cze 29, 2022 7:45 pm Ale z drugiej strony wszędzie pełno nieżyczliwych ludzi, szczególnie na forum internetowym. Ci życzliwi poumierali 😞
Ludzie używają klawiatury komputerowej do zabawy i ekspresji, no chyba, że trole jeszcze inaczej.
Ja uważam, że jest dużo dobrych ludzi w okół.
Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik

Pamal pisze: śr cze 29, 2022 7:43 pm Samotność jest sprzeczna z religią chrześcijańską.
Ja myślałem że nie muszą się czuć samotni, bo mają boga ponad sobą.
Tu chodzi o coś innego imo.
Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik

Poza tym robienie sobie żartów z kogoś kto może jest nieśmiały, ma jakieś nieprzepracowane relacje, trudne emocje, wymaga opieki - jest po prostu niekulturalne.
Czym jest samotność? Złudzeniem.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

karuna pisze: sob lip 02, 2022 9:22 am Piszesz o płytkich jakichś związkach. Jeśli dla ciebie samotny to jakiś klaun albo chory, przegrany to masz po prostu marne te skojarzenia.
Wielcy inteligentni ludzie opuszczają zgiełk niepotrzebnych spraw i stają się tylko mądrzejsi.
Nie, pisze o miłości i przyjaźni, ktorych potrzebuje w życiu każdy czlowiek. Nie pisz, ze nie chciałbyś mieć przyjaciol z którymi wychodzisz np na pizze, na jakas impreze czy cos. Do kogo mozesz sie otworzyc i pogadac o wszystkim. Co do miłości - na pewno marzysz o dziewczynie, partnerce. Poki będziesz gloryfikowal samotnosc i nic nie robil w tym kierunku aby kogos poznac, poty bedziesz sam i nieszczęśliwy. To sie tyczy Was wszystkich.
A co do niezależności i samodzielnego myslenia - samotność nie jest do tego potrzebna. Mozna byc osoba myslaca niezaleznie i jednoczesnie otwartym, towarzyskim ekstrawertykiem - ja tak mam.
Poza tym - zauwazcie jedno. Piszecie o samotnosci - w publicznym miejscu, na forum, odzywacie sie do innych ludzi bo dobrze wiecie, ze tego potrzebujecie. Troche hipokryzja, przy okazji.
Jesli jestescie tacy niezależni - wyprowadźcie sie z domu i zamieszkajcie sami w lesie. Zupełnie bez innych ludzi i internetu. Zaden czlowiek dłużej by tego nie wytrzymal.
No i trochę pociesznie brzmi pisanie o niezależności gdy niektórzy z Was sa utrzymywani przez rodziców ;).
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik

Ja nie piszę, że nikogo nie potrzebujemy w życiu. Mam na myśli zbędne znajomości, marnotrawienie swojego cennego czasu i potencjału.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Nigdy nie lubiłem pizzy. :icon-mrgreen:
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

karuna pisze: sob lip 02, 2022 11:52 am Ja nie piszę, że nikogo nie potrzebujemy w życiu. Mam na myśli zbędne znajomości, marnotrawienie swojego cennego czasu i potencjału.
Nie kręć teraz, nie wycofuj się, bo pisałeś wyraźnie o samotności, że osoby samotne są silne. To kompletna bzdura, bo trudno mówić o sile osób, które nie potrafią, a najcześciej boją się poznać jakichś ludzi. A możliwości do tego są, i to ogromne.
Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: sob lip 02, 2022 1:44 pm
karuna pisze: sob lip 02, 2022 11:52 am Ja nie piszę, że nikogo nie potrzebujemy w życiu. Mam na myśli zbędne znajomości, marnotrawienie swojego cennego czasu i potencjału.
Nie kręć teraz, nie wycofuj się, bo pisałeś wyraźnie o samotności, że osoby samotne są silne. To kompletna bzdura, bo trudno mówić o sile osób, które nie potrafią, a najcześciej boją się poznać jakichś ludzi. A możliwości do tego są, i to ogromne.
Piszesz o jakichś skrajnych przypadkach jak ktoś się boi ludzi, ludzie są różni.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

karuna pisze: sob lip 02, 2022 2:00 pm
Piszesz o jakichś skrajnych przypadkach jak ktoś się boi ludzi, ludzie są różni.
Mnóstwo ludzi boi się ludzi.
Fobia społeczna i nieśmiałość (sam zapewne to masz w jakimś stopniu) to bardzo powszechne, częste zjawiska, zwłaszcza u chorych psychicznie, zaburzonych, których choroba, traumy zostały wywołane przez działania innych. Mnóstwo osób, nawet tutaj na forum, pisało i od czasu do czasu pisze, że są samotni i obawiają się innych a nawet czują się przez nich prześladowani, inwigilowani (chociaż to już są akurat urojenia).
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Post autor: Józef80 »

To nie jest bzdura bo u mnie się to sprawdza. U mnie jest tak, kontaktu z ludźmi nie szukam i nie chcę niczego zmieniać. Zdecydowanie jestem silny i ustatkowany, w pracy nie mam problemu z nikim a mam kontakt z setkami ludzi, więc nie ma mowy o fobiach i lękach, poprostu nie potrzebuję dodatkowych relacji. Odmawiam zaproszeń wszelkich spędzania czasu z kimkolwiek po za rodziną bo nie chcę i nie lubię takich kontaktów.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.

(Wisława Szymborska)
cezary123
zaufany użytkownik

Siła ludzi samotnych polega na tym, że nie potrzebują innych istot do nadania sensu swojego życia, pomocy, zaspokajania potrzeb czy ciągnięcia od nich zasobów materialnych czy duchowych czy emocjonalnych.
Kto tak nie potrafi to umiera i znika i wtedy to jest słabość.
Prosi o miłość, klęka przed kobietami, nie może jednej godziny pobyć sam, wikła się w niekorzystne układy z ludźmi, złe towarzystwo, które wymaga podporządkowania życia albo płaci krocie w desperacji za lekcje tańca towarzyskiego czy naukę flirtowania z samicami co i tak nie pomoże, bo ludzie widząc jego naiwność i brak sensu samego w sobie,
wykorzystają go tylko przedmiotowo i nic.
:icon-mrgreen:
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Blablabla Cezary, jak pisalem wcześniej, potrzeba innych ludzi w naszym zyciu jest potrzeba biologiczną. Wniosek ten juz dawno został udowodniony naukowo, na wiele różnych sposobow. Udawanie glupiego na nic sie zda, tak samo smiech przez lzy ;).
Dla Ciebie Cezary zycie jest czarno biale, widzisz tylko zle aspekty, pewnie dlatego, ze jestes w tych dziedzinach tylko teoretykiem.
Tak piszesz Jozef, ale ludzi innych niz rodzina jednak potrzebujesz skoro jestes tutaj. Każdy potrzebuje jakiejs ekspresji do innych ludzi, podzielenie się myslami, opinia etc. I to nie tylko do rodziny. I nie da sie tego przeskoczyc.
Na pewno tesknicie za pocalunkiem i przytuleniem dziewczyny, seksem, zwyczajna, szczera rozmowa z nia bądź przyjaciółmi, wspolnymi wypadami, dyskusjami, smiechem itd itd
Mozecie mowic, ze tego nie potrzebujecie, ale nikt w to nie uwierzy, takze tak naprawdę i Wy. Samooszukiwanie sie tez jest slabe.
cezary123
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: sob lip 02, 2022 5:05 pm potrzeba innych ludzi w naszym zyciu jest potrzeba biologiczną. Wniosek ten juz dawno został udowodniony naukowo, na wiele różnych sposobow
Gdybyś nie prowadził interesu na tym, to inaczej byśmy rozmawiali. :icon-mrgreen: Ale co tu się sprzeczać z handlarzem cukrem, że woli się niesłodzone napoje. Znika zysk, a wtedy biali utrzymujący się z plantacji trzciny cukrowej są dziko zawzięci. Po co kupowali tylu niewolników, żeby teraz się nawet nie zwrócili? :D
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Catastrophique, piszesz kompletne głupoty i negujesz dla samego negowania...

Nie, nie chodzi czy ja dosłownie potrzebuję ludzi, tylko czy potrzebuje kontaktów towarzyskich a ich nie potrzebuję i unikam bo nie lubię, rozumiesz to teraz? Potrzebuję ludzi np. piekarza by mi upiekł chleb, ale towarzystwa piekarzy już nie bardzo...

Nie jest tez nic udowodnione naukowo- potrzeba biologiczna? Charakter ludzi jest różny i różne potrzeby mają ludzie.

Na forum jestem bynajmniej nie z powodu braku towarzystwa, lubie pomagać innym, czasem ktoś musi też sprostować coś a i lubie kontakt z samą schizofrenią by lepiej zrozumieć jej mechanizmy.

To oczywiste że nie przyznasz mi racji bo już taki jesteś. Hulaj duszo - piekła nie ma.

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Uzasadnij, ze to co pisze to glupoty. Mam wieloletnie doświadczenie w pracy z ludzmi, efektywne, poparte licznymi referencjami. Dostępne na mojej stronie firmowej, moge dac linka. Do tego wiedze z wielu wartościowych książek i wiasne doświadczenia, calkiem sporo ich.
Wy juz natomiast tak udajecie glupich i krecicie, ze nie chce dalej jednak prowadzic dyskusji, nie na takim poziomie. Cezary to juz w ogole odleciał ;).
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: sob lip 02, 2022 6:16 pm Uzasadnij, ze to co pisze to glupoty. Mam wieloletnie doświadczenie w pracy z ludzmi, efektywne, poparte licznymi referencjami. Dostępne na mojej stronie firmowej, moge dac linka. Do tego wiedze z wielu wartościowych książek i wiasne doświadczenia, calkiem sporo ich.
Wy juz natomiast tak udajecie glupich i krecicie, ze nie chce dalej jednak prowadzic dyskusji, nie na takim poziomie. Cezary to juz w ogole odleciał ;).
Tu masz rację, dyskusja z tobą nie ma sensu.

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
karuna
zaufany użytkownik

Zwariowałem już takie to poważne.
cezary123
zaufany użytkownik

Chodziło mi o to, że nie robi tego bezinteresownie a zatem może sobie tworzyć na stronkę manipulacyjne memy, oddziałujące psychologicznie na naiwnych.
Pieniądze i żądza zysku psują każdego. Pole do nadużyć.
cezary123
zaufany użytkownik

Obrazek
Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”