Kiedy powiedzieliście sobie dość?
Moderator: moderatorzy
- amigo
- zaufany użytkownik
Kiedy powiedzieliście sobie dość?
Od 14 - roku życia zacząłem się interesować substancjami psychoaktywnymi, na początku alkohol - od razu mi się spodobało i widziałem co mnie kręci.
Następnie spróbowałem marihuany, paliłem co raz częściej w między czasie przetoczyły sie inne dragi.
Po 2 latach codziennego palenia juz odczuwałem, że "coś" Jest nie tak.
Myślałem że o mnie mówią koledzy podczas palenia, że jestem w centrum ich uwagi. Odczuwałem jakieś dziwne poczucie niebezpieczeństwa.
W końcu się obudziłem w wieku 17 lat, ale było już za późno. - choroba zaczęła postępować, urojenia stawały się nie znośne, odsunąlem sie od wszystkich bo nie mogłem wytrzymać nikogo obecności.
Później zacząłem stopniowo odstawiać marihuanę, aż od 3-4 lat zdarzyło mi się zapalić może że 2 razy.
Teraz już wiem co to było za gówno .
I wybieram spokojne, zdrowe życie.
Następnie spróbowałem marihuany, paliłem co raz częściej w między czasie przetoczyły sie inne dragi.
Po 2 latach codziennego palenia juz odczuwałem, że "coś" Jest nie tak.
Myślałem że o mnie mówią koledzy podczas palenia, że jestem w centrum ich uwagi. Odczuwałem jakieś dziwne poczucie niebezpieczeństwa.
W końcu się obudziłem w wieku 17 lat, ale było już za późno. - choroba zaczęła postępować, urojenia stawały się nie znośne, odsunąlem sie od wszystkich bo nie mogłem wytrzymać nikogo obecności.
Później zacząłem stopniowo odstawiać marihuanę, aż od 3-4 lat zdarzyło mi się zapalić może że 2 razy.
Teraz już wiem co to było za gówno .
I wybieram spokojne, zdrowe życie.
- gratis
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: Kiedy powiedzieliście sobie dość?
Ja też wpadłem w dragi i brałem z dziewięć lat, a teraz nic nie brałem przez 12.
byles za mlody na dragi, i za czesto brałeś
- FreshEscape
- bywalec
A czy człowiek jest kiedykolwiek za młody czy za stary na narkotyki. Moja opinia na ten temat jest taka ze ludzie którzy cpają, zawsze leczą w ten sposób swoje problemy psychiczne. Narkotyki są czymś co w zdrowej, cywilizowanej rodzinie nie występuje... Można sie napić, można zapalić papierosa. Ale narkotyki (nawet trawa) to jakieś upokorzenie własne rozumu...
za młody, bo w jego mlodym wieku jeszcze mozg sie rozwijał, nie jest wskazane cpanie w tak mlodym wieku z tego wzgledu
nie wrzucajmyy wszystkich narkotykow do jednego worka, od czasu do czasu maryska nie jest zla, alko zreszta tez, chociaz bardziej szkodliwy od MJ. wszystko dla ludzi
- amigo
- zaufany użytkownik
No pewnie. Masz rację.
Czasem wypić/zapalić trawkę na imprezie nie powinno zaszkodzić.
Byle się nie wkręcić za mocno.
Czasem wypić/zapalić trawkę na imprezie nie powinno zaszkodzić.
Byle się nie wkręcić za mocno.
Marihuana zwiększa ryzyko zachorowania na schizofrenię, chyba u osób z COMT val/val, nie pamiętam dokładnie.
Jedyne geny, których SNP byłabym ciekawa to właśnie COMT (o ile w ogóle mam ten kawałek chromosomu) I APO od Alzheimera.
Ja wymagałam od siebie w młodym wieku. Przyrzekłam na Komunii że do 18 lat nie wypije i nie zapale i tak trzymałam. Na pewno kusiło, koleżki się bawiły z tymi używkami ja bez tych używek. Po 18 latach już przestało kusić bo nie było zakazane i nie było mi do niczego potrzebne. Gdybym wiedziała jaka droga życiowa mnie czeka za skarby bym nie uwierzyła.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
- amigo
- zaufany użytkownik
Ja jakoś nie byłem zbytnio religijny, więc to że dopiero po 18 roku życia będę mógł zapalić/wypić nie skutkowało.
Nie miałem żadnych granic i "szło wszystko", teraz tego żałuję. Ale chociaż mam doświadczenie na przyszłość - czego nie powinno się robić... najlepiej nigdy a przynajmniej w nadmiarze.
Nie miałem żadnych granic i "szło wszystko", teraz tego żałuję. Ale chociaż mam doświadczenie na przyszłość - czego nie powinno się robić... najlepiej nigdy a przynajmniej w nadmiarze.