Czy lekarz mi może odmówić?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Czy lekarz mi może odmówić?
Potrzebuje leku na słyszenie głosów.
Lekarz stwierdził że może mi dać coś innego ale nie bez "rehabilitacji psychicznej". Czuje się psychicznie dobrze i odmówiłem, a leku nie dostałem
Brałem wcześniej rispolept.
To tak może być że on odmawia.
Czy pomoże wizyta u innego ?
Lekarz stwierdził że może mi dać coś innego ale nie bez "rehabilitacji psychicznej". Czuje się psychicznie dobrze i odmówiłem, a leku nie dostałem
- piotrs
- zaufany użytkownik
Re: Czy lekarz mi może odmówić?
solian moze i jego zamienniki
400 mg na dobe
sprobuj
400 mg na dobe
sprobuj
- FreshEscape
- bywalec
Ciężko mi uwierzyć w taką sytuację. Czy osoba lekarza, ja to ująłeś to w ogóle psychiatra. Czy może byłeś u rodzinnego.Neuralink pisze: ↑sob maja 28, 2022 9:15 pm Potrzebuje leku na słyszenie głosów.
Jeżeli to psychiatra to wizyta u innego na pewno pomoże.
- amigo
- zaufany użytkownik
Lekarz psychiatra z reguły daje leki a jeśli chodzi o terapię to psycholog.
Bardzo dziwne jest jak pójdziemy do psychiatry i nie otrzymamy leków psychotropowych.![Think :think:](./images/smilies/eusa/think.gif)
Bardzo dziwne jest jak pójdziemy do psychiatry i nie otrzymamy leków psychotropowych.
![Think :think:](./images/smilies/eusa/think.gif)
Skoro słyszysz głosy to lekarz powinien był przepisać Ci neuroleptyki. Może uznał, że potrzebujesz leku o innej nazwie niż Rispolept. W każdym razie jak ten lekarz ci nie odpowiada to zawsze możesz go zmienić. Nic nie stoi na przeszkodzie. Ja np. zmieniałem psychiatrów 2 razy.
- Moniko02
- zaufany użytkownik
- Status: niezdolna do pracy
- Gadu-Gadu: 47147715
Ja od stycznia poszukiwałam dobrego psychiatry. Zmieniałam ich jak rękawiczki, które nie pasują. Było ich łącznie z czterech. Wszedzie ta sama diagnoza ale inne leki. Chciałam odejść od neuroleptyków. Odeszłam ale teraz znowu wróciłam bo trafiłam na specjalistycznego lekarza z podejściem do pacjenta.
To bardzo dziwne, że lekarz nie przepisał Ci leków. To jego zasrany obowiązek za przeproszeniem szczególnie wtedy gdy mówisz mu o swoich głosach.. Jaki to był lekarz? Jaką specjalizacją się zajmuje?
To bardzo dziwne, że lekarz nie przepisał Ci leków. To jego zasrany obowiązek za przeproszeniem szczególnie wtedy gdy mówisz mu o swoich głosach.. Jaki to był lekarz? Jaką specjalizacją się zajmuje?
Lekarz psychiatra
z Gorzów Wielkopolski
Błażej Antosz
z Gorzów Wielkopolski
Błażej Antosz
- Józef80
- zaufany użytkownik
Zmień lekarza. Wyszukaj jakieś poradni zdrowia psychicznego i będzie dobrze.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)
- amigo
- zaufany użytkownik
Jak poszedłem pierwszy raz do psychiatry to od razu dostałem leki.
Pisz i czytaj forum. To najlepszy Lek. Serio.
Jak uważasz że treści są chorobowe sama nie uważasz się za chorą. Odkłam o nas prawdę.
wyrazy falling up i iostream są redagowane przez administracje.
- amigo
- zaufany użytkownik
Jak się przyjdzie do psychiatry w ostrej psychozie( albo doprowadzi nas tam rodzina) to na pewno nie odmówi leków... A jeszcze da bilet do szpitala ![Ambulance :auto-ambulance:](./images/smilies/auto/ambulance.gif)
![Ambulance :auto-ambulance:](./images/smilies/auto/ambulance.gif)