Czy ktoś z Was bierze haloperidol?
Moderator: moderatorzy
Czy ktoś z Was bierze haloperidol?
WIele słyszałem o tym lekarstwie złego.A jaka jest Wasza opinia na jego temat.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Re: Czy ktoś z Was bierze haloperidol?
Haloperidol to starszy, wypróbowany lek o szerszym spektrum. Podaje się go w szpitalu, gdy jeszcze nie wiadomo jak pacjent na co zareaguje.
ja brałem haloperidol, jak było ze mną źle i kompletnie nie radziłem sobie z głosami i byłem na oddziale dziennym...
oczywiście w dodatku pridinol, bo samego haloperidolu nie mogłem znieść.
najbardziej dokuczliwe było przymulenie i... impotencja...
brałem lek krótko, bo około miesiąca, ale to był jedyny lek, który przywrócił mnie do rzeczywistości.
moim zdaniem to dobry lek w ostrym stanie, kiedy nie można prawidłowo ocenić rzeczywistości.
oczywiście w dodatku pridinol, bo samego haloperidolu nie mogłem znieść.
najbardziej dokuczliwe było przymulenie i... impotencja...
brałem lek krótko, bo około miesiąca, ale to był jedyny lek, który przywrócił mnie do rzeczywistości.
moim zdaniem to dobry lek w ostrym stanie, kiedy nie można prawidłowo ocenić rzeczywistości.
- lea
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony pt sie 28, 2015 8:21 pm przez lea, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie, ja pytam tylko tak z ciekawości bo wiele złego słyszałem o tym lekarstwie.Podobno ludzi po nim wykręca a jeden to nawet po nim dostał stuporu.
Wykręca niesamowicie :/ dostawałam depot i w tabletkach, na objawy pozytywne działa bardzo szybko i dobrze, negatywne wręcz nasila. To moja subiektywna ocena.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Przymula, powoduje depresje polekowa i zespół parkinsonowski. Dla mnie - lek KOSZMAR, który wprawdzie stopuje urojenia (trudno żeby nie stopował jak człowiek jest po nim półżywy (albo jeszcze mniej)),
ale za cenę tak koszmarnego samopoczucia, że wymusiło to w moim przypadku zmianę leku, tyle że przypłaconą nawrotem.
Wg mnie/na podstawie własnych doświadczeń:
Lek-koszmar, który powinien być wycofany z lekospisu!
...a już na pewno nie być stosowany jako lek pierwszego rzutu w ostrej psychozie!!!!
ale za cenę tak koszmarnego samopoczucia, że wymusiło to w moim przypadku zmianę leku, tyle że przypłaconą nawrotem.
Wg mnie/na podstawie własnych doświadczeń:
Lek-koszmar, który powinien być wycofany z lekospisu!
...a już na pewno nie być stosowany jako lek pierwszego rzutu w ostrej psychozie!!!!
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Nigdy nie brałem haloperidolu ale brałem za to chloropromazyne czyli fenactil. Najstarszy ze wszystkich neuroleptyków. Wspominam ten lek tak sobie. Może dlatego że mój organizm lepiej przyswaja leki klasyczne niż atypowe. Taki mam podobno profil receptorowy.
- Constantius
- zaufany użytkownik
widzałem po szpitalach jak ludzie cierpią po tym czymś.... podobno jest to dobry sposób na uspokojenie krnąbrnego lub pobudzonego pacjenta na zamkniętym przez personel.... buch mu na noc haloperydol i mamy go z głowy..... modliłem się by żaden lekarz nie wpadł na pomysł zapisania mi tego leku.
I miałem szczęście że nigdy mi go nie podano.. ufff........
I miałem szczęście że nigdy mi go nie podano.. ufff........
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
W szpitalu przez jakiś czas brałam haloperidol- dostałam po nim katatonii i chcieli mi zafundować elektrowstrząsy, na szczęście moja Mama lekarzom zwróciła uwagę na inne skutki zażywania przeze mnie tego leku. Myślę, że ten lek dali mi na początku, potem straciłam kontakt z rzeczywistością i nie pamiętam pierwszych tygodni leczenia, prawdopodobnie z powodu psychozy, ale haloperidol źle na mnie działał. Nigdy więcej nie będę brać tego świństwa. W wypisie nie napisali mi, że ten lek wywołał u mnie katatonię, napisali tylko o objawach polekowych, po tym leku- mam nadzieję, że to wystarczy i nikt mi więcej nie poda tego leku, ani jego pochodnych.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. ![Sad :(](./images/smilies/icon/sad.gif)
![Sad :(](./images/smilies/icon/sad.gif)
- milcząca czarna mery
- zaufany użytkownik
też dostałam haloperidol w szpitalu, jak tylko przyszłam - pierwszego dnia. znieruchomiałam po nim i nie wiedziałam co się dzieje, pamiętam tylko że leżałam nieruchomo cały następny dzień. dali mi go z tego względu, że usiłowałam się ciąć. i rzeczywiście jak dostałam haloperidol, nie byłam się w stanie ani ciąć, ani poruszać, ani mysleć. umierałam. a lek dostałam siłą, bo odmówiłam przyjęcia go, ale chwycilo mnie kilka osób i siłą dali mi zastrzyk, bez mojej zgody na to.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Haniu, pozdrawiam. Miło, że piszesz.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Haloperidol ma ogromną siłę .Mi podano ten lek bez uzasadnienia,nie miałem objawów wytwórczych ani nie byłem agresywny.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
the formless."
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
No więc sam teraz widzisz że leki na każdego inaczej działają. Ludzie przeważnie strasznie narzekają na haloperidol a tobie ten lek przypasował. Może ja też czułbym się na nim ok.
-
- zarejestrowany użytkownik
ja biorę od 4 tygodni i go nie chcę. ostatnio brak apetytu, wmuszanie jedzenia i nudności. chyba też łapię po nim depresję, tylko nie wiem czy to nie za szybko na depresję polekową? nie mogę sobie znaleźć miejsca, chodzę przymulona, mam jakby 1/10 mojego mózgu. czy trzeba zmienić lek? lekarz się nie przejmuje, mówi ze mam brać albo na własną odpowiedzialnośc odstawić, nie wiem co robić, nie chcę się męczyć nie wiadomo jak długo ani przypłacić halo kilkuletnim leczeniem depresji. jak długo bierze się halo?
-
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2013 11:44 pm przez Zagubiona we mgle, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ja najwięcej brałam 6 mg na dobę.
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
aga_p pisze:Mam pytanie - jak duże dawki tego leku braliście? Bo mnie lekarz przepisał Haloperidol na... zespół jelita nadwrażliwego! (nerwicę wegetatywną). Na objawy somatyczne nie działał, za to miałam tiki nerwowe, które łączyłam właśnie z przyjmowaniem tego leku. A sama treść ulotki była dla mnie szokująca.
Aga za przeproszeniem czy Ty masz swój rozum?Masz schizofrenię,silne objawy wytwórcze?Jeśli nie to nie bierz tego leku,on jest bardzo szkodliwy,bardzo silnie działa na ośrodkowy układ nerwowy,jednym słowem trucizna dla organizmu.Tym lekiem można zniszczyć zdrowego człowieka.Wywal ten lek i idź do normalnego lekarza i poproś o inny.
the formless."
the formless."
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
zbyszek pisze:Haloperidol to starszy, wypróbowany lek o szerszym spektrum. Podaje się go w szpitalu, gdy jeszcze nie wiadomo jak pacjent na co zareaguje.
To nie jest lek tylko chemiczny kaftan bezpieczeństwa!Jak pan w ogóle może używać takiego sformułowania-lek?Co on takiego leczy,no co?Mi podano haloperidol bez powodu.Tym "lekiem" można zniszczyć człowieka i dobrze pan o tym wie.
the formless."
the formless."
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Sam dostawałem haloperidol i nikt mnie nie zniszczył.