Apra dawka 5 mg
Moderator: moderatorzy
Apra dawka 5 mg
Witam, jestem ciekawa czy jest ktoś kto bierze 5mg Apry lub jego zamiennika na schizofrenię? Ja biorę taką dawkę już ponad pół roku i jest dobrze. Z tego co wiem to nawet nie jest dawka podtrzymująca. Ja większej dawki brać nie mogę bo mam dyskinezy. Pozdrawiam
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Apra dawka 5 mg
Ja nie brałem abilify w takiej dawce, ale brałem olanzapinę 2,5 mg przez kilka lat. To też jest dawka poniżej minimalnej 5 mg. Teraz jestem na dawce 0,5 mg fluanxolu. Jest to dawka b. niska, i teraz czuje się najlepiej od czasu zachorowania. Jest już czasami nawet świetnie
Dziękuję CI ukochany JEHSZUA ha MASZIAJACH.
Dla mnie im mniejsze dawki neuroleptyku tym lepsze.
Dziękuję CI ukochany JEHSZUA ha MASZIAJACH.
Dla mnie im mniejsze dawki neuroleptyku tym lepsze.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- amigo
- zaufany użytkownik
Do 5 mg aripirazolu moge porownac 2 mg paliperydonu.Jakis czas bylem na takowej dawce, ale z czasem psychoza zaczela postepowac i nie hulala taka dawka.
Najmniejszą dawkę arypiprazolu jaką kiedykolwiek brałem to coś właśnie w stylu 5mg/dzień. Niestety przy tak niskiej dawce zaczynały mi już wracać głosy i różne dziwne myśli, zachowania itp. Przez co musiałem wrócić do większych dawek leków.
Hej, ja 5 mg Apry biorę już od około roku i jest naprawdę dobrze, mimo że w moim życiu dużo zmian i pewnie jeszcze kilka będzie. Na razie taka dawka trzyma mnie w pionie. Żadnych skutków ubocznych nie mam.
To tak trzymaj, jak jest dobrze i możesz normalnie funkcjonować. Ja nie lubię samego faktu przyjmowania leków, dlatego chciałbym je za niedługo rzucić.
- piotrs
- zaufany użytkownik
to dawka podtrzymująca śladowa
jak długo bierzesz leki
bo apry to chyba 15 mg na dobe
Aprę lub jego zamiennik biorę prawie od początku choroby czyli prawie 12 lat. Prawie cały czas brałam dawkę7,5. Przez krótki czas brałam 15 mg. Na dwa czy trzy lata miałam odstawione całkowicie leki psychiatryczne, ale przyszło pogorszenie i musiałam wrócić do leków.
Fajnie, że bierzesz minimalne dawki leków i sobie radzisz, tak trzymać.mikka pisze: ↑pn maja 02, 2022 10:09 pm Aprę lub jego zamiennik biorę prawie od początku choroby czyli prawie 12 lat. Prawie cały czas brałam dawkę7,5. Przez krótki czas brałam 15 mg. Na dwa czy trzy lata miałam odstawione całkowicie leki psychiatryczne, ale przyszło pogorszenie i musiałam wrócić do leków.
Biorę 5 mg teraz i czuję się dobrze to moje kolejne podejście do tego leku nie odczuwam żadnych objawów ubocznych jakie kiedyś miałem na większych dawkach.