Odstawienie Abilify i Ketrel razem

informacje naukowe, medyczne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
nixot321
bywalec

Odstawienie Abilify i Ketrel razem

Post autor: nixot321 »

Witam, to mój pierwszy post na tym forum. Mam zdiagnozowaną schizofrenię paranoidalną już od 2018 roku. Brałem już Aprę 10mg przez pół roku od 2018r. w styczniu do czerwca. Potem brałem Abilify Maintena od stycznia 2019r. do września 2020r. Aktualnie biorę tylko w tabletkach Abilify 15mg oraz Ketrel 25mg. Biorę już tak ok. pół roku i zastanawiam się jak mogę bezpiecznie i powoli odstawić taki zestaw leków. Wiem na pewno, że mój lekarz się na to nie zgodzi, ponieważ już wielokrotnie go o to prosiłem. Chyba czas najwyższy go zmienić w sumie też. Kiedyś raz próbowałem odstawić na własną rękę, ale niestety zaczęły mnie męczyć natrętne myśli i dziwne zachowania i dlatego wróciłem z powrotem do leków. Wiem, że na tym forum jest też użytkownik Joanna_s która miała schizofrenię i jakoś z tego wyszła, więc z chęcią bym się z nią skontaktował, albo niech ktoś się odezwie do mnie w wiadomości prywatnej jak nie tutaj z jakąś poradą. Od czego zacząć? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.
Meduzola
zaufany użytkownik

Re: Odstawienie Abilify i Ketrel razem

Post autor: Meduzola »

"- A to feler- westchnął Seler. - Niech pan się o mnie oprze, pan tak więdnie, panie Koprze..!". Np. taki Lidlowy, nie !!? Bez smaku, bez zapachu, bez wyglądu nawet, ale z metką..! ;-) :-)
Meduzola
zaufany użytkownik

Coś nie opowiadasz @nixot321, a przecież już ponad godzinę jesteś tu zalogowany... Jak piszący bez jakichkolwiek, czy to ortograficznych czy interpunkcyjnych czy stylistycznych błędów użytkownik, który szmat czasu temu napisał tu swój jeden jedyny "post", może być aż tak "psycho-fizycznie zaburzony"..? No, ja rozumiem, że pisanie pomaga układać swoje myśli w klarowny ciąg przyczynowo-skutkowy, czyli "logiczną narrację", ale jeśli Twoje zachowanie też jest "zaburzone", to zawsze możesz zmiąć (czystą lub zapisaną) kartkę papieru i z całej siły krzyknąć: dość..! A następnie zaśmiać się głośno, np. przypomniawszy sobie ulubioną scenę w teatrze. Bo taki masaż diaphragmy (przepony), to najlepsza rzecz pod Słońcem. Podpisano: Meduza ze spalonego teatru...
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

po 3 miesiącach możesz zejsc do podtrzymujacych dawek
jesli nie masz objawów pozytywnych np
do 15 mg abilify na dobe
Meduzola
zaufany użytkownik

Nixot online... No co Ty, trollu złoty..!
Awatar użytkownika
falling up
bywalec

Post autor: falling up »

żeby rzucić DRAGI ALKO PAPIEROSY wystarczy wypić KAWE inkę. jedna szklaneczka z jednej łyżeczki.

pozdrawiam. serio. dr. hab.(czyli profesor) jakiś tam. i taki tam.
każdy czerwony napój ma barwinik=witamine "Ha"

*

prefix.
Meduzola
zaufany użytkownik

falling up pisze: sob kwie 09, 2022 1:37 pm wypić KAWE inkę. jedna szklaneczka z jednej łyżeczki.
Czy kawa inka to lewoskrętna cykoria...?
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Tematy rozsądnych "inaczej" chcących rzucic leki (jakby nie znali konsekwencji tego) i odpowiedzi - bezsensowny belkot tutejszych dziwakow. Ot, caly obraz forum.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Meduzola
zaufany użytkownik

Catastrophique pisze: sob kwie 23, 2022 3:45 am Tematy rozsądnych "inaczej" chcących rzucic leki (jakby nie znali konsekwencji tego) i odpowiedzi - bezsensowny belkot tutejszych dziwakow. Ot, caly obraz forum.
Spieniony bełkot wynurzającej się z oceanu Afrodyty kontra pustka ziejąca pustką. "Leki"? A co takiego? Lepiej felczer i cyrulik, bo nawet po chemicznej narkozie wątroba dochodzi do siebie ze dwa miesiące. Leki od psychiatrzynków: centrotrop= antywitamina C.
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

nixot321 pisze: pn sie 02, 2021 9:42 pm... Wiem, że na tym forum jest też użytkownik Joanna_s która miała schizofrenię i jakoś z tego wyszła, więc z chęcią bym się z nią skontaktował, albo niech ktoś się odezwie do mnie w wiadomości prywatnej jak nie tutaj z jakąś poradą. Od czego zacząć? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.
Eh, nixot321, Joanna_S wbrew temu co wielokrotnie pisała, nie miała zdiagnozowanej schizofrenii, tylko jakieś zaburzenia schizotypowe, czy coś w tym stylu, po zażyciu leku przeciwko malarii, więc nie wyszła z tej choroby, bo po prostu jej nie miała i nie zaszkodziło jej odstawienie leków.

nixot321, nie odstawiaj leków na własną rękę, tylko skonsultuj się z lekarzem... Niektóre osoby miały za sobą tylko jeden epizod schizofrenii i po jakimś czasie mogły zrezygnować z leków... Inne, mające wiele epizodów tej choroby, jak ja, powinny brać leki już do końca życia...
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Awatar użytkownika
nixot321
bywalec

Jak chcecie to jak się dogadam z lekarką i będę mógł odstawić leki gdzieś w lipcu właśnie to mogę wam raportować co jakiś czas o moim stanie zdrowotnym/psychicznym, w sensie jak się czuję itp. I też od razu tutaj będę miał takie pytanie, bo nie mam pojęcia czy post ten jest umieszczony w dobrej kategorii, jeżeli nie to można go przenieść do takiej, która będzie bardziej widoczna dla innych użytkowników. :P
Awatar użytkownika
nixot321
bywalec

i teraz właśnie zauważyłem, że mój pierwszy długi post opisujący historię mojej choroby nie został jeszcze zatwierdzony przez moderatora, i co teraz? :roll:
zacziszor
zaufany użytkownik

Post autor: zacziszor »

Z tego co pamiętam po pierwszym epizodzie trzeba brać przez dwa-trzy lata leki. Przy drugim 5 lat, a następny do końca życia. Na twoim miejscu bym nie odstawiał, bo gorzej będzie, jak Ci coś zostanie na stałe. Ja od 2014 się leczę i nie mogę się wyleczyć z pojedynczych omamów.
Awatar użytkownika
nixot321
bywalec

Hehe, znam gościa co był 7 razy zamykany w psychiatryku i z tego wyszedł i nie bierze teraz leków, więc jakoś idzie z tego wyjść. Nie mówię, że każdy może i że tak będzie w moim wypadku, no ale zobaczymy. Tak swoją drogą to jak jakiś admin czy mod zatwierdzi mojego wcześniejszego posta to poznacie jak to wszystko się zaczęło u mnie :? bo narazie to wisi sobie, że nie zaakceptowane bo chyba za długo napisałem.
Awatar użytkownika
falling up
bywalec

Post autor: falling up »

po co odstawiać witaminy?
każdy czerwony napój ma barwinik=witamine "Ha"

*

prefix.
Awatar użytkownika
nixot321
bywalec

Edycja 2
Ostatnio zmieniony śr kwie 27, 2022 8:30 pm przez nixot321, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
nixot321
bywalec

Dlaczego niektóre moje posty muszą być akceptowane przez moderatora i wiszą tak już kilka dni? Nie ukrywam, że jest to trochę frustrujące na tym forum.
zacziszor
zaufany użytkownik

Z takim podejście to życzę miłej psychozy i żebyś nic nie odjebał.
Awatar użytkownika
nixot321
bywalec

Zacziszor mogę prosić o jakiś kontakt do Ciebie? Chodzi o to, że mam w tym temacie 2 długie posty, których nie widzą jeszcze inni i dlatego może to wszystko brzmieć nieskładnie... Podeślę Ci na pw historię mojej choroby, w sensie jak to się zaczęło.
Ostatnio zmieniony śr kwie 27, 2022 7:34 pm przez nixot321, łącznie zmieniany 1 raz.
zacziszor
zaufany użytkownik

Ale to nie ma sensu. Raz może być taka psychoza, raz taka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „wiedza o schizofrenii”