Wasza 1diagnoza?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
-
- bywalec
Wasza 1diagnoza?
Od razu to była schizofrenia?
- PanSerduszko
- zaufany użytkownik
Re: Wasza 1diagnoza?
tak od razu, ale tutaj znajdują się niektóre osoby, które przeszły z jednej choroby na inną w trakcie leczenia, więc jako pierwsze tak możemy uznać, a co się wydarzy tego nikt nie wie.
a oto moja noga
-
- bywalec
ja tez miałam urojenia wielkościowe i nie mam dgn schizofrenii, a miałeś głosy i halucynacje?
-
- bywalec
To nie możliwe że Ci od razu dali diagnozę schizofrenii wielkościowe urojenia wystepuja glownie w chad, a teraz masz glosy badz halucynacje?
- dzwonkowy
- zaufany użytkownik
- Status: schizofrenik - rezydent
Nerwica natręctw.
Obecna diagnoza schizofrenii, którą miałem przez kilkanaście lat, jest ponoć nieprawdziwa - jestem w trakcie badań, które mają na celu sprawdzenie tego.
Obecna diagnoza schizofrenii, którą miałem przez kilkanaście lat, jest ponoć nieprawdziwa - jestem w trakcie badań, które mają na celu sprawdzenie tego.
Każdy dźwiga własny schiz.
-
- bywalec
Masakra....bym była ostro wkurzona, ze leczyłam się tyle lat na schizofrenię a to błędna diagnoza, podziękuj Twojemu lekarzowi :/
- Catastrophique
- bywalec
Najpierw podejrzenie schizki a potem diagnoza - paranoidalna, jeszcze pozniej - przewlekla.
E tam.
E tam.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- maliana
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 8098683
- Kontakt:
Moja pierwsza diagnoza to była zwykła depresja. Choć, jak czytałam, to bardziej pasowała schizofrenia prosta niż depresja. Potem przeszło w CHAD a potem w schizofrenię. W każdym razie leczę się od 17 lat psychiatrycznie.
(...)swoim aniołom dał rozkaz o tobie
aby cię strzegli na wszystkich twych drogach(...)
aby cię strzegli na wszystkich twych drogach(...)
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony pn gru 31, 2018 6:04 pm przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Po pierwszym kontakcie psychiatrą, czyli trzech miesiącach w klinice mam wpisana schizofrenie paradoinalną.
Ciekawe jaką diagnozę postawiono by wcześniej. Bo choroba rozwijała się przez osiem miesięcy zanim dostałem napadu paniki, po którym bliscy zorientowali się, że coś się dzieje.
Ciekawe jaką diagnozę postawiono by wcześniej. Bo choroba rozwijała się przez osiem miesięcy zanim dostałem napadu paniki, po którym bliscy zorientowali się, że coś się dzieje.
Moją 1 diagnozą była schizofrenia paranoidalna, a później doszła nerwica natręctw i depresja.
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Lekarz miał strasznie rozszerzone źrenice zasłaniał okno tak jakby nie lubił światła. Mówił mi że ma kontakt z obcymi i nie lubi jak go podglądają przez okno. Zalecił mi, żebym obłożył mieszkanie folią aluminiową bo to zapobiega podkradaniu myśli. Potem oznajmił mi, że się źle czuje z powodu tego że go wkurzają Ludwig, Wern, Zenobiusz, Lucek i Maciuś bo mu ciągle coś w głowie wygadują i nie ma czasu teraz na diagnozowanie. Spytał mnie czy mi F22 pasuje. Patrzyłem na niego zdziwiony. Lekarz nieodzywająca się już więcej do mnie wpisał mi w kartę F22. I taka była moja diagnoza ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Pierwsza psychiatra po usłyszeniu że boje się że diabeł ma na mnie spisek i pójdę do piekła bo steruje moim życiem stwierdziła że nic mi nie jest bo się uśmiecham, tak śmiałem się mówiąc o śmierci
teraz dostałem leki na schizo i diagnozę że no może schizo.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Nie, najpierw budzący mnie w nocy już w wieku pięciu lat, ostry, napływający, tępy, czyli taki "reumatyczny" ból w kostce i śródstopiu lewej nogi trwający do trzech godzin, który pojawił się po raz pierwszy, jak spędzałam wakacje u swojej Babci w Kozienicach. A także niemożność dobudzenia się rano, czyli "zupa cukierkowa" na śniadanie i pierogi na kolację przed dwunastą w nocy, czyli "rafinowane, ubogie w błonnik pokarmowy" żarcie. Warzywa były bardzo drogie wtedy, a babcia, mimo, że podczas II WŚ czynnie pomagała AK, nie dostała renty kombatanckiej (przez swoją siostrunię..!). I jeszcze pierniczą TAM do dziś, że my nie Giszk-A, tylko Giszk-O, "skoro" przed wojną stać NAS było na posiadanie i prowadzenie piekarni..! A Babcię ostatecznie "zjadł" tzw. "stres oksydacyjny": "Alzheimer" (lub inna forma demencji) czyli. Bo nie umiała krzyczeć, płakać, walić pięścią w stół. I wiadomo, YouTube'a też wtedy nie miała... A ja umiałam gryźć, i ugryzłam Ją raz w rękę (aż do krwi), jak pewnego słonecznego, leniwego dnia ponaglała mnie przy wysiadaniu z autobusu. Raz też upuściłam na ziemię bochenek chleba, jak wracałyśmy z porannych zakupów i była na mnie bardzo zła wtedy. Ale na drugi dzień już się nie gniewała..! Ale ogólnie, to wegetarianką jestem, choć rybkę czasem zjem.
- Moniko02
- zaufany użytkownik
- Status: niezdolna do pracy
- Gadu-Gadu: 47147715
Pierwsza diagnoza : zaburzenia zachowania (agresywne) - jako dziecko już u mnie to wykryto po śmierci mojej matki, wszystko się posypało po tym zdarzeniu. PO czasie kolejne diagnozy : Depresja dwubiegunowa, zespół depresyjno-paranoidalny, zaburzenia odżywiania (bulimia) a na samym końcu schizofrenia paranoidalna
moja pierwsza diagnoza - schizofrenia paranoidalna, postawiona przez 2 psychiatrow, pozniej mialem dystymie, ktora okazała sie nieprawdziwa.
- amigo
- zaufany użytkownik
Najpierw F23.1 - Ostre wielopostaciowe zaburzenie psychotyczne z objawami schizofrenii.
Po około pół roku od tej diagnozy. - Schizofrenia Paranoidalna.![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Po około pół roku od tej diagnozy. - Schizofrenia Paranoidalna.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Od początku samolocik - F20.
- xmiaplacidus
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 67253143
Epizod depresji ciężki
Edit: Byłam dzisiaj u psychiatry dziecięcego po historię choroby i jednak mam wpisane F92.0 Depresyjne zaburzenia emocjonalne.
Edit: Byłam dzisiaj u psychiatry dziecięcego po historię choroby i jednak mam wpisane F92.0 Depresyjne zaburzenia emocjonalne.
F25.1