czyli myślisz, że to wyzywanie to Bóg tak do Ciebie mówi ?Pumba pisze: ↑ndz mar 13, 2022 10:17 pmTaaaa, Bóg jest dobrem właśnie widać to po tym jaki świat stworzył pełen cierpienia, wojny, mordy itp itdJeśli między innymi głosy wyzywają to nie jest Dobro. Bóg to miłość, miłosierdzie. To co słyszysz jest wynikiem daru jaki dostałeś/aś ale popsute. Zniszczone zranione. Stąd masz zniekształcony obraz Boga.

Nie jesteś winien choroby, nie jesteś winien tego że słyszysz głosy, ale możesz coś z tym zrobić chyba. Napisałam ,,chyba'' bo nie jestem jeszcze pewna czy można zareagować jakoś na te głosy.

Czytam pewną książkę , czy jest w niej zawarta cała prawda o schizofrenii nie wiem, jest to terapia wewnętrzna na drodze duchowej. Próbuję tej terapii. Samodzielnie niestety, ponieważ nie znam nikogo , koto mógłby się w podobny sposób zawarty w książce się do tego zabrać.

Moja psycholog mówi że to przekracza jej kompetencje, a duchowny mówi, że jeśli to co słyszę nie jest złe to może pochodzić od Boga. Że Bóg poprzez chorobę może mi coś mówić, ale z powodu choroby można mieć zniekształcony jego obraz.
Bóg dał nam wolna wolę i możemy wybrać dobro lub zło.

Wojna to po ludzku wygrana człowieka/ ludzi agresywnych , egoistycznych. A duchowo , po Bożemu tak naprawdę wygrały ofiary. Ponieważ agresor już się skazał na potępienie, a ofiara na życie wieczne w szczęśliwości. To życie na ziemi jest pełne osób z wolną wolą, człowiek myśli, że jest sam dla siebie Bogiem, że wszystko od niego zależy a tak naprawdę ma tylko aż tylko wolną wolę. Zobacz jaki jest świat kiedy człowiek może o czymś decydować. To właśnie
ps. Nie kojarzę czy jesteś dziewczyną, czy facetem.