Czy głosy mogą pochodzić od Boga?
Moderator: moderatorzy
Re: Czy głosy mogą pochodzić od Boga?
Myślę, że ważniej jest się zastanowić: Czy głosy mogą pochodzić od człowieka?
Jestem pewny w 100% że mój głos to nie jestem ja a ni wytwór mojego mózgu, mój głos to są tylko trzy opcje. Pierwsza Bóg sam do mnie przemawia, druga opcja demon do mnie przemawia a trzecia opcja to zmieszany głos Boga i demona gdzie nie można się połapać który jest który.
W omamach głosowych wykazano działanie mięśni odpowiedzialnych za mowę.
To znaczy, głosy pochodzą z ciebie, ale pracują bardzo cicho.
Mogą pochodzić też z szumu otoczenia (mikrofalowego promieniowania tła)
Możesz być pewny, że twoje głosy to nie ty, ale rzeczywistość może być inna.
To znaczy, głosy pochodzą z ciebie, ale pracują bardzo cicho.
Mogą pochodzić też z szumu otoczenia (mikrofalowego promieniowania tła)
Możesz być pewny, że twoje głosy to nie ty, ale rzeczywistość może być inna.
- Catastrophique
- bywalec
Piszesz ciezkie bzdury, więc oczekuj adekwatnych reakcji.
Szkoda gadać :/.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
-
- zarejestrowany użytkownik
- Gadu-Gadu: 70099973
Ja też mam głosy Boga, który mówi do mnie że przestałem w niego wierzyć i że powinienem się więcej modlić aby w niego uwierzyć. Poza tym w mojej głowie wytworzył się " mechanizm" modlitwy oczami, czyli żegnam się wykorzystując swojego ducha. To daje mi poczucie tego, że jestem z Bogiem i on jest ze mną bo działa to na zasadzie, że nie mam wiary i mam, albo mam wiarę i jej nie mam, czyli że mam ambiwalentną wiarę w Boga. Jednak jest to dla mnie dużym utrudnieniem, bo tak naprawdę rodzi to we mnie ogromne poczucie winy za to, że nie czuję Boga w sobie cały czas...
Ten głos Boga to twoje sumienie.MINIEK pisze: ↑sob cze 05, 2021 2:32 pm Ja też mam głosy Boga, który mówi do mnie że przestałem w niego wierzyć i że powinienem się więcej modlić aby w niego uwierzyć. Poza tym w mojej głowie wytworzył się " mechanizm" modlitwy oczami, czyli żegnam się wykorzystując swojego ducha. To daje mi poczucie tego, że jestem z Bogiem i on jest ze mną bo działa to na zasadzie, że nie mam wiary i mam, albo mam wiarę i jej nie mam, czyli że mam ambiwalentną wiarę w Boga. Jednak jest to dla mnie dużym utrudnieniem, bo tak naprawdę rodzi to we mnie ogromne poczucie winy za to, że nie czuję Boga w sobie cały czas...
W schizofrenii często występuje "i" tam gdzie zwykle pojawia się "lub" (np: wiara i niewiara zamiast wiary lub wiary)
Grubo pojechane po bandzie, ktoś tu chyba nie bierze zapisanych lekarstw.
Pomoże ktoś rozwikłać to zawiłą zagadkę skąd mogą pochodzić głosy, czy jest to głos samego Boga, samego demona, przemieszanie dwóch głosów demona i Boga a może po prostu defekt mózgu i głosy powstają w umyśle ?
Stawiam pół litra, że te głosy to domysły..
Ostatnio odezwał się do mnie odmienny niż zazwyczaj głos taki bardziej ciepły i poczułem go w sercu, powiedział mi żebym nauczył się rozgraniczać głosy bo część pochodzi od szatana i od innych demonów. Tylko jak to zrobić może Bóg mi w tym pomoże.
Pumba, jesteś?
Ja sądzę że każdy człowiek ma taką możliwość aby usłyszeć Boga, że ma jakby furtkę otwartą i niestety schizofrenik słyszy czy też odczuwa ducha odstępczego jak i Boga.
Pracuję nad tym. Oczywiście pomoże mi Bóg, ale Bóg jest w natchnieniu oczywiście, ale też w innych ludziach , którzy mogą mi pomóc.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
- amigo
- zaufany użytkownik
Głosy pochodzą od zniszczeniu głowy. Czyt. Mózgu.
Słyszę głos codziennie bez przerwy, nie słyszę tylko wtedy kiedy śpię, głos śpiewa mi piosenki przemawia do mnie nie zawsze jest to miły bo czasami lubi ten głos mnie wyzywać od najgorszych.
Słyszę nieustannie od 2008 roku głos Boga, nigdy nie przestał do mnie przemawiać, żadne leki nie pomogą tu bo to jest niemożliwe, Bóg do mnie nieustannie przemawia śpiewa mi piosenki opisuje rzeczywistość pociesza mnie ale też czasami lubi mnie zwyzywać od najgorszych taki jest Bóg.
Jestem starszym bratem Jezusa Chrystusa Synem Boga Żywego
Jestem starszym bratem Jezusa Chrystusa Synem Boga Żywego
Jeśli między innymi głosy wyzywają to nie jest Dobro. Bóg to miłość, miłosierdzie. To co słyszysz jest wynikiem daru jaki dostałeś/aś ale popsute. Zniszczone zranione. Stąd masz zniekształcony obraz Boga.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
Nic nie slysze ,tylko raz cos uslyszalem , ale nie bede powtarzal .
Jedynie slysze halas we snie jak mam problemy.
Jedynie slysze halas we snie jak mam problemy.
- amigo
- zaufany użytkownik
Głosy... A przynajmniej moje pochodzą od pewnego ch*** który spiskuje przeciwko mniej.
P. S. Nie mam psychozy, wyżej opisane to fragment mojego "filmu".
P. S. Nie mam psychozy, wyżej opisane to fragment mojego "filmu".
Ooo robi sie ciekawie?
Taaaa, Bóg jest dobrem właśnie widać to po tym jaki świat stworzył pełen cierpienia, wojny, mordy itp itdJeśli między innymi głosy wyzywają to nie jest Dobro. Bóg to miłość, miłosierdzie. To co słyszysz jest wynikiem daru jaki dostałeś/aś ale popsute. Zniszczone zranione. Stąd masz zniekształcony obraz Boga.