U mnie jest tak średnio, pieniędzy zbytnio nie brakuję, stan budowlany domu nie jest zły.
Tylko najgorsze są kłótnie w domu. Przemocy na sczescie nie ma. Ale krzyki i dyskusję między mamą a jej partnerem mnie dobijają.
![Doh! :doh:](./images/smilies/eusa/doh.gif)
Moderator: moderatorzy
U mnie dobrze jest. Choć wiem, że w mieszkaniu partnerki mojego taty bywają często kłótnie. Mnie to dobija. Choć tam nie mieszkam, często się kłócą o byle gówno...
Amigo? Piszesz o kłótniach mamy i partnera. Może siostra znalazła sobie taki sposób na odreagowanie sytuacji rodzinnej? To że ktoś pije, ćpa, itp. nie znaczy, że jest gorszy od kogoś, kto jest trzeźwy, a np. przychodzi do domu i robi awanturę.
Zgadzam się. Moja matka i ojczym potrafili mnie zbluzgać za upuszczony na podłogę widelec albo nierówno postawioną butelkę na stole. Później zrozumiałem, że to było zło, ale jako dziecko tylko zastanawiałem się, czym tak bardzo zawinilem, by traktować mnie jak g***no.
Mój gey 100% Januszek K. Ciągnie drutaKiciuś_XXL pisze: ↑ndz lip 24, 2022 5:11 pm Mój ojciec ma 76 lat. Przeszedł ciężko covida, zapalenie płuc i przyplątała się zatorowość płuc. Ma też demencję i pił zawsze alkohol. Problemy kręgosłupem i od wielu lat na rencie, teraz na emeryturze. Musi łykać dużo lekarstw. Nie rozumie z racji swojego otępienia że nie może pić. Sytuacja jest dla nas trudna.Mój gey 100% Januszek K. Ciągnie druta
Mój gey 100% Januszek K. Ciągnie druta
Mój gey 100%
To co u niego pochwalam, to że nie użala się nad sobą. Nie myśli o chorobie i nie myśli ze jest z nim niedobrze. Inaczej pogłębiałby i zamknąłby sie w swoim beznadziejnym stanie. A tak ma chęci iść się przejść, i ma chęci jakoś to kręcić. Owszem gdy wraca do domu jest lekko stawiony.
Ludzie widzą i mi mówią że dobrze się trzyma mimo wieku i choroby. Zastanawiam się czy popijanie a tym samym przebywanie w towarzystwie innych ludzi i chęć wychodzenia z domu nie jest ze sobą powiązane i czy jedno bez drugiego się nie wyklucza.
Mój gey 100%
tak jak napisałem wcześniej sytuacja jest trudna