Jak jest u Was w domu?

relacje rodzinne i ogólnie interpersonalne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Jak jest u Was w domu?

Post autor: amigo »

Jak się przedstawia sytuacja u Was w domu rodzinnym?
U mnie jest tak średnio, pieniędzy zbytnio nie brakuję, stan budowlany domu nie jest zły.
Tylko najgorsze są kłótnie w domu. Przemocy na sczescie nie ma. Ale krzyki i dyskusję między mamą a jej partnerem mnie dobijają. :doh:
Awatar użytkownika
milusia12
bywalec

Re: Jak jest u Was w domu?

Post autor: milusia12 »

Jak się podsłuchuje co tam mama własna w łóżku ze swoim partnerem krzyczy to faktycznie trochę chore :/
Nie wiem może w wieku 30 lat tam mieszkając z matką robisz za ochraniarza ...

Ja mam chorą sytuację w domu bo nie mogę się rozwijać, bo i matka i siostra by zazdrościły; a matka uważa że jako 10 letnie dziecko co do domu przychodziło zaraz po szkole i nie potrafiło się włóczyć - zniszczyłam jej romanse; więc ona mi teraz chce dołożyć zmartwień od siebie w rewanżu.
Są krzyki i to z obu stron jak na siebie narzekamy.
A do tego matka potrafi być naprawdę sprytna w swych zagrywkach.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

nawiązywałaś do mnie?
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Najgorzej się mieszka z cholerykiem. :doh:
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Post autor: Kiciuś_XXL »

Mój ojciec ma 76 lat. Przeszedł ciężko covida, zapalenie płuc i przyplątała się zatorowość płuc. Ma też demencję i pił zawsze alkohol. Problemy kręgosłupem i od wielu lat na rencie, teraz na emeryturze. Musi łykać dużo lekarstw. Nie rozumie z racji swojego otępienia że nie może pić. Sytuacja jest dla nas trudna.

To co u niego pochwalam, to że nie użala się nad sobą. Nie myśli o chorobie i nie myśli ze jest z nim niedobrze. Inaczej pogłębiałby i zamknąłby sie w swoim beznadziejnym stanie. A tak ma chęci iść się przejść, i ma chęci jakoś to kręcić. Owszem gdy wraca do domu jest lekko stawiony.
Ludzie widzą i mi mówią że dobrze się trzyma mimo wieku i choroby. Zastanawiam się czy popijanie a tym samym przebywanie w towarzystwie innych ludzi i chęć wychodzenia z domu nie jest ze sobą powiązane i czy jedno bez drugiego się nie wyklucza.

tak jak napisałem wcześniej sytuacja jest trudna
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Jeszcze nie napisałem o problemach z siostrą.
Alkohol czasem marihuana i do tego stwierdzona depresja ( bierze leki, ale póki nie zacznie normalnie żyć tzn. Bez używek to stan się nie poprawi)
Awatar użytkownika
Moniko02
zaufany użytkownik
Status: niezdolna do pracy
Gadu-Gadu: 47147715

Post autor: Moniko02 »

amigo pisze: sob mar 12, 2022 12:16 pm Jak się przedstawia sytuacja u Was w domu rodzinnym?

Tylko najgorsze są kłótnie w domu. Przemocy na sczescie nie ma. Ale krzyki i dyskusję między mamą a jej partnerem mnie dobijają. :doh:
U mnie dobrze jest. Choć wiem, że w mieszkaniu partnerki mojego taty bywają często kłótnie. Mnie to dobija. Choć tam nie mieszkam, często się kłócą o byle gówno...
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

...
Cainon
bywalec

Post autor: Cainon »

amigo pisze: ndz lip 24, 2022 8:31 pm Jeszcze nie napisałem o problemach z siostrą.
Alkohol czasem marihuana i do tego stwierdzona depresja ( bierze leki, ale póki nie zacznie normalnie żyć tzn. Bez używek to stan się nie poprawi)
Amigo? Piszesz o kłótniach mamy i partnera. Może siostra znalazła sobie taki sposób na odreagowanie sytuacji rodzinnej? To że ktoś pije, ćpa, itp. nie znaczy, że jest gorszy od kogoś, kto jest trzeźwy, a np. przychodzi do domu i robi awanturę.

Widzę głębszy problem, rodzinny. Wszystkim Wam by się przydała terapia. Coś systemowego. Trauma lubi przechodzić z pokolenia na pokolenie.

Wybacz, jeśli za bardzo się wtrącam. W sumie to nie moja sprawa.
Cainon
bywalec

Post autor: Cainon »

amigo pisze: sob mar 12, 2022 8:17 pm Najgorzej się mieszka z cholerykiem. :doh:
Zgadzam się. Moja matka i ojczym potrafili mnie zbluzgać za upuszczony na podłogę widelec albo nierówno postawioną butelkę na stole. Później zrozumiałem, że to było zło, ale jako dziecko tylko zastanawiałem się, czym tak bardzo zawinilem, by traktować mnie jak g***no.
jaca310
bywalec

Post autor: jaca310 »

spokojnie
Awatar użytkownika
zdrowy
zaufany użytkownik

Post autor: zdrowy »

Dzisiaj ciepło.xd
redaktor
bywalec

Post autor: redaktor »

Dzisiaj niepotrzebnie krzyczałem znowu na moją matkę. Nie powinienem był tego zrobić.

Inna sprawa, że ona kompletnie nie ma empatii...
Diskor
bywalec

Post autor: Diskor »

Redaktor ty zacznij szanować swoją matkę bo ona ma świętą cierpliwość do ciebie.
Nie pracujesz, pijesz po 5 kaw jesteś pobudzony i nazywasz to manią a potem krzyczysz na matkę.
Musisz się chłopie ogarnąć bo wcale bym się nie zdziwił jakby twoja matka w tajemnicy przed tobą łykała antydepresanty lub leki uspokajające.
Awatar użytkownika
Cynamon
zaufany użytkownik

Post autor: Cynamon »

Rodzice czasami się kłócą, ale nie ma przemocy fizycznej
a ja w domu jestem od zawsze traktowany jak 8 latek
przez co mam zaburzenie osobowości i moja osobowość jest niedojrzała
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Mieszkając z rodzicami nauczyłam się conieco z domowych spraw, ale oduczyłam samodzielności i podejmowania decyzji.
Nie wiem czemu w mojej głowie patrzą na mnie jak para z "Amerykańskiego gotyku", a na pewno tacy nie byli.
jaca310
bywalec

Post autor: jaca310 »

Tak se. Mama mi coś tam ugotuje bo nie mam ochoty gotować. Każdy żyje swoim życiem. Nic specjalnego
Awatar użytkownika
Catastrophigłupek
bywalec
Status: Upośledzony

Post autor: Catastrophigłupek »

Kiciuś_XXL pisze: ndz lip 24, 2022 5:11 pm Mój ojciec ma 76 lat. Przeszedł ciężko covida, zapalenie płuc i przyplątała się zatorowość płuc. Ma też demencję i pił zawsze alkohol. Problemy kręgosłupem i od wielu lat na rencie, teraz na emeryturze. Musi łykać dużo lekarstw. Nie rozumie z racji swojego otępienia że nie może pić. Sytuacja jest dla nas trudna.Mój gey 100% Januszek K. Ciągnie druta

Mój gey 100% Januszek K. Ciągnie druta

Mój gey 100%

To co u niego pochwalam, to że nie użala się nad sobą. Nie myśli o chorobie i nie myśli ze jest z nim niedobrze. Inaczej pogłębiałby i zamknąłby sie w swoim beznadziejnym stanie. A tak ma chęci iść się przejść, i ma chęci jakoś to kręcić. Owszem gdy wraca do domu jest lekko stawiony.
Ludzie widzą i mi mówią że dobrze się trzyma mimo wieku i choroby. Zastanawiam się czy popijanie a tym samym przebywanie w towarzystwie innych ludzi i chęć wychodzenia z domu nie jest ze sobą powiązane i czy jedno bez drugiego się nie wyklucza.

Mój gey 100%
tak jak napisałem wcześniej sytuacja jest trudna

Mój gey 100%
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym. |"I do not fear for You are with me" | Semper in altum
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Post autor: Piotrek007 »

U mnie w domu jest całkiem normalnie,szanujemy się i żyjemy w zgodzie.Nikt nie traktuje mnie w jakiś specjalny sposób ze względu na chorobę.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Awatar użytkownika
Filcowy_Las
bywalec

Post autor: Filcowy_Las »

Jest wszystko w porządku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „rodzina i otoczenie”