Abilify - skutki uboczne
Moderator: moderatorzy
Abilify - skutki uboczne
Cześć. Leczę się na schizofrenię od lutego 2021 i nie wiem czym spowodowany jest mój stan, mianowicie: odczuwam jakby dziwne pobudzenie (szczególnie rano i popołudniu), a jednocześnie jestem słaba i kompletnie nic mi się nie chce, nie umiem sobie znaleźć miejsca w domu. Jedyne co mi na ten stan pomaga to kawa 2x dziennie, ponieważ po kawie uspokajam się i mam większy zapał do robienia czegokolwiek. Biorę 30mg Abilify, 200mg perazyny, Aciprex 10mg i promazynę na sen. Czy ktoś wie czym może być spowodowany mój stan? Dodam, że nie boję się już tak bardzo wychodzić sama z domu choć nadal mam urojenia ksobne, natomiast głosy, dziwaczne sny i stany depresyjne się uspokoiły.
- piotrs
- zaufany użytkownik
Re: Abilify - skutki uboczne
po abilyfy nie chce sie spac
moze niech ci lekarz zmieni dawke
za perazyne solian 200 mg na dobe dobrze sie spi
albo zolafren 5 mg na sen spi sie jak baranek po nim
po co te leki na sen brac
Zolafren brałam i waga strasznie poszła w górę mimo pilnowania kalorii, przy mojej nadwadze to nie wskazane, wiec lekarz przepisał mi na sen promazynę, natomiast w nocy i tak się wybudzam
- piotrs
- zaufany użytkownik
jest lek LATUDA dziala jak rispolept nowszy nie chce sie jesc i ponooc nie tyje tak
bralem kilka dni ale spac sie chce
KAPRIZYNA weszla nowa
SULPIRYD stary dobry
zamienniki solianu np 200 mg /d niech ci zmieni zamiast pernazyny
albo jego zamienniki amisan 200 mg albo aposuprid nie chce sie tak jesc
a sie spi
Brałem ostatnio zamiennik tylko 5 mg i też były objawy uboczne po tym leku problemy ze snem, ciśnieniem, nudności tylko już mniej odczuwalne jak na większych dawkach.
Odstaw Aciprex.
Dla mnie abilify to porażka. Jak pierwszy raz brałam to wytrzymać nie mogłam...wiecznie spięta, z lękami i objawami pozapiramidowymi (tak to się chyba nazywa)
hej @maddie
Wiesz ja taka przemęczona jestem byłam po pernazynie, jeśli ją brałam w dzień. Dobrze na mnie działa , ale już biorę ją wieczorem tylko. Mi pięknie uspokaja emocje. Abilifi brałam i obecnie biorę i jakoś znacznie poprawy nie ma ale te rozhuśtania są mniejsze.
Wiesz ja taka przemęczona jestem byłam po pernazynie, jeśli ją brałam w dzień. Dobrze na mnie działa , ale już biorę ją wieczorem tylko. Mi pięknie uspokaja emocje. Abilifi brałam i obecnie biorę i jakoś znacznie poprawy nie ma ale te rozhuśtania są mniejsze.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże