Leki otępiaja i przymulają. Można powiedzieć ze obniżają zdolności intelektualne.bartek29 pisze: ↑sob lis 09, 2019 3:44 pm Witam!
Przyjmowanie leków pogłebiło moją głupote,także najbliższe określenia to debil, idiota .Z osoby która studiowała fizyke stałem się osobą, która musi wykonywać drobne prace ręczne.Dodatkowo utraciłem zdolność zapamietywanie i duzo rzeczy zapomniałem.Poziom rozmowy jaki prowadze nie mozna nazwać inteligętnym bo na dużo rzeczy się nie znam.Mam poczucie że nie ucze się nic nowego jakbym utracił zdolność uczenia się.No i lenistwo i święty spokój nie zmusza do działania.Jakie są wasze wrażenia objawy i intelekt po zażywaniu leków?
leki a głupota
Moderator: moderatorzy
Re: leki a głupota
- amigo
- zaufany użytkownik
Zgadzam się do leków. Ale nie do końca...
Jak ktoś wcześniej był leniwy, olewał sprawy, skupiał się na prostocie także psychotropy dodają swoje.
Schizofrenia też powoduję ubytku w funkcjach poznawczych. Głownie poprzez przebyte psychozy.
Jak ktoś wcześniej był leniwy, olewał sprawy, skupiał się na prostocie także psychotropy dodają swoje.
Schizofrenia też powoduję ubytku w funkcjach poznawczych. Głownie poprzez przebyte psychozy.
Leki są super,byle nie benzo.Na nich trzeba skupiać się na świecie zewnętrznym.Czytać odrobinę wikipedi na temat budowy chemicznej otaczajacego nas świata.Przypominać sobie pojęcia z fizyki ,matematyki,chemii.Nie w takiej ilości żeby zdawać maturę,tylko o wiele mniej,tak z nudów,odrobinę i z dnia na dzień,po trochu.
Tylko że to jest taka prawda powtarzana przez lekarzy Jung miał ciągle psychozy a jakoś funkcjipoznawczych mu nie obniżyły. Leków nie brał wcale.
- amigo
- zaufany użytkownik
Głupota jest wrodzona. "Z pustego I Salomon nie naleje".
Porównywanie się do największych geniuszy w dziejach ludzkości nie wiem czy jest do końca na miejscu.
Lekarstwa może nie tyle otępiają co zamulają i spowalniają oraz usypiają w dużych dawkach. Choroba znowuż potrafi tak zajmować myśli i świat chorego, że może wydawać się wycofany nieobecny czy otępiały właśnie, a tak naprawdę żyje on po prostu w swoim świecie.
Lekarstwa może nie tyle otępiają co zamulają i spowalniają oraz usypiają w dużych dawkach. Choroba znowuż potrafi tak zajmować myśli i świat chorego, że może wydawać się wycofany nieobecny czy otępiały właśnie, a tak naprawdę żyje on po prostu w swoim świecie.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Leki są na głupotę.
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro