Depakine/Tisercin i piwo
Moderator: moderatorzy
Depakine/Tisercin i piwo
No dobra... Ktoś z was brał Depakine/Tisercin ( jeszcze tylko krótki okres i pewnie przesiądę się na leki neurologiczne... ) i pił piwo ??.
Pytam, bo chcę sobie strzelić 0. 5 l. angielskiego piwa " Spitfire "...
Pytam, bo chcę sobie strzelić 0. 5 l. angielskiego piwa " Spitfire "...
Re: Depakine/Tisercin i piwo
Pewien Żyd chciał bardzo zgolić sobie brodę. Nie wiedział jednak, czy mu to wolno, więc udał się do rabina i o to zapytał. Na to rabin mówi:
- Ależ skąd mój synu!! Przecież wiesz, że nasza wiara zabrania dotykać skóry ostrzem!!!
Na to Żyd: -Ale przecież ty rabbi masz twarz ogoloną!!!
A rabin mu na to: - Ale ja nikogo się nie pytałem o zdanie!
- Ależ skąd mój synu!! Przecież wiesz, że nasza wiara zabrania dotykać skóry ostrzem!!!
Na to Żyd: -Ale przecież ty rabbi masz twarz ogoloną!!!
A rabin mu na to: - Ale ja nikogo się nie pytałem o zdanie!
Mi psychiatra kiedyś powiedziała, że przy tych lekach można wypić, chociaż w ulotce pisze, że nie wolno. Decyzja należy do ciebie. Ja bym osobiście wypił ale nie namawiam
Mnie ostatnio powiedzieli, że docelowo mi odstawią w ogóle leki. Nareszcie!.
piwo wino małpeczki - próbowałam, ale po wypiciu nie odważyłam sie wziąć na noc depakiny
Lek przeciw padaczkowy a u mnie mógł wywołać padaczke.
Lek ten jest stosowany do neuroleptyków jak rispolept jako stabilizator. Na ulotkach neuroleptyków często jest wzmianka że lek może powodować padaczke.
Lek przeciw padaczkowy a u mnie mógł wywołać padaczke.
Lek ten jest stosowany do neuroleptyków jak rispolept jako stabilizator. Na ulotkach neuroleptyków często jest wzmianka że lek może powodować padaczke.
Jak podczas snu dostawałam odruchów padaczkowych ( było to na początku stosowania depakiny) myślałam że to objawy grypy z zimna drgawki czy jakoś tak - zastosowałam przeciw grypowe leki i pomogły. Tak więc z tą depakiną to różnie.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Nieważne czy robisz kilkugodzinne przerwy od zażycia leku czy nie. Depakine to lek o przedłużonym uwalnianiu i w pewnym stopniu hepatoksyczny, dlatego wszelkie alkohole tylko pogorszą stan naszej wątroby.
Ze sprawną wątrobą należy żyć jak najdłużej, dlatego prawidłowe nawodnienie plus dieta i zieleninka powinna być podstawą.
Zdrowia.
Ze sprawną wątrobą należy żyć jak najdłużej, dlatego prawidłowe nawodnienie plus dieta i zieleninka powinna być podstawą.
Zdrowia.
Uwaga! Leki+alkohol=psychoza.
Generalnie, przy wdrozonej psychoterapii mozna lekko redukowac leki.
Nie sadze Kto ci tak powiedział? Leki możesz zredukować do najniższych dawek skutecznych a potem już redukowanie nie ma sensu bo lek nie działa antypsychotycznie blokując zbyt mała liczbę receptorów. I wdrożona psychoterapia nie ma tu nic do rzeczy. Psychoterapia na schizofrenie jak nie masz objawów wytwórczych nic nie daje poza tym ze możesz przeanalizować przyczyny psychologiczne swoich psychoz .