Jak można pomóc przyjacielowi ?

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Jak można pomóc przyjacielowi ?

Post autor: Jaskolka »

Jak można pomóc.\ :shifty:
Sama czuje się chora, i tak jest faktycznie, jestem za słaba aby kogoś wspierać. a nie jest mi obojętne że moja przyjaciółka ma chore emocje. Jest nie zdiagnozowana a myśli że policja i wszyscy, dosłownie wszyscy knują przeciwko niej. :eusa-snooty: :violence-pistoldouble: Jest chora, w takim stanie od kilku lat. A ja nie wiem co zrobić.
Jest wycofana , nie spotykamy się jak przyjaciółki ale jest dla mnie i ja dla niej jak rodzina. Czuję to. :happy-sunshine:
Na dodatek pół roku temu w wieku 30 lat zmarła jej córka -stanęło jej serce.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
Awatar użytkownika
milusia12
bywalec

Re: Jak można pomóc przyjacielowi ?

Post autor: milusia12 »

Na pewno ma problemy ze snem, takim dobrym snem. Każdemu jest potrzebny sen.
Zanim całkiem się to przemieni w chorobę nie do opamiętania może iść do prywatnego psychiatry i poprosić np o estazolam tylko że ponoć uzależnia więc nie trzeba brać co dzień.
Awatar użytkownika
Jaskolka
zaufany użytkownik

Post autor: Jaskolka »

@milusia jak na razie moja koleżanka nie wie że jest chora i nie widzi w swoich myślach choroby. Absolutnie nie dopuszcza że z nią coś jest nie tak. To cały świat chce ją skrzywdzić. Ona w to wierzy. Kiedy z nią rozmawiam to mówi że zupełnie nie rozumiemy się.
dziękuje za sugestie ze snem, to jest jakiś punkt zaczepienia.
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
emilian
zarejestrowany użytkownik

Post autor: emilian »

jak tam się potoczyły sprawy z koleżanką? jakiś postęp?
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”