Zdrowie
Moderator: moderatorzy
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Re: Zdrowie
Dlaczego nie wierzyc? Poza tym nie koniecznie wieszczowi, wspominałem tez o wielu starożytnych podaniach. A co do Biblii, to było także wspomniane, ze została prawdopodobnie bardzo mocno zmieniona na przestrzeni wiekow. Skad wiesz, ze tacy sami wieszczowie Jej nie przerobili na swoje potrzeby? Biblie w większości przepisywali wlasnie swieccy. Podobno oryginalna Biblia nigdy nie była dana do przeczytania zwykłemu śmiertelnikowi i była dostepna wyłącznie w określonych kregach wybranych.
Ja się raduję, wychwalam i dziękuję Bogu całym sercem i umysłem, że mogłem poznać Słowo Boże, że "tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto weń wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny." Czepiasz się, że Biblia była zmieniana przez świeckich, a ja Ci mówię, że Bóg zawsze miał swoich mężów, którzy płonęli na stosach, by ludzie dowiedzieli się o wersecie jaki przytoczyłem na wstępie. Biblia jest natchnionym Słowem Bożym, a Bóg jest Bogiem żywym. Mając wiedzę na temat historii starożytnej, zachęcam Cię tym bardziej byś zapoznał się z historią reformacji, jaki cel miała i jak wpłynęła na chrześcijaństwo.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
quiet feel nie wiedziałem, że Ty taki natchniony wiarą jesteś... ...A wiesz, że takie patrzenie w jednym kierunku ogranicza człowieka?
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Na szczęście Ralf, to tylko złudzenie w które niestety wierzysz.Ralf pisze:...A wiesz, że takie patrzenie w jednym kierunku ogranicza człowieka?
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
aha, mam inne zdanie na ten temat. Ideologie zaślepiają ludzi i nie ważne czy to będzie wiara czy inna ślepo wytyczona ścieżka. Zamykają ich na inne horyzonty. Ja w to wierzę tak. I uważam, że dobrze robię, staram się.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
To żadna ideologia, to zaufanie Bogu, że nie ma rzeczy niemożliwych dla Niego.
Powiedz Ralf, poszerzanie jakich horyzontów masz na myśli? Wszelkie używki które sieją zniszczenie, fałszywe towarzystwo, gdzie głupota nie zna granic, gry które propagują przemoc i przesiąknięte są okultyzmem czy muzyka w której kultywuję się potępionego i deprawuję najmłodszych?
Nie zrozumiesz mnie Ralf, póki sam nie zapragniesz poszukać Boga i poznać co ma do zaoferowania.
Powiedz Ralf, poszerzanie jakich horyzontów masz na myśli? Wszelkie używki które sieją zniszczenie, fałszywe towarzystwo, gdzie głupota nie zna granic, gry które propagują przemoc i przesiąknięte są okultyzmem czy muzyka w której kultywuję się potępionego i deprawuję najmłodszych?
Nie zrozumiesz mnie Ralf, póki sam nie zapragniesz poszukać Boga i poznać co ma do zaoferowania.
- savior
- bywalec
- Status: zawód? jeszcze nikt się na mnie nie zawiódł
Cóż, każdy wierzy w to co chce. Jednakże to właśnie fanatyzm, zwłaszcza religijny, prowadzi do wojen i prześladowań. Przeświadczenie, że to właśnie ktoś ma rację, a inni w koło się mylą, jest bardzo niedojrzałe. Każdy podąża swoją ścieżką.
Ja uważnie wsłuchuję się w Was, może coś mnie oświeci.
Poglądy mam jednak ugruntowane. Nikomu ich nie narzucam, jednak fajnie by było, gdybym zachęcił kogoś do myślenia.
Ja uważnie wsłuchuję się w Was, może coś mnie oświeci.
Poglądy mam jednak ugruntowane. Nikomu ich nie narzucam, jednak fajnie by było, gdybym zachęcił kogoś do myślenia.
Nie czuję się fanatykiem, bardziej odnalezioną owieczką.savior pisze:Jednakże to właśnie fanatyzm, zwłaszcza religijny, prowadzi do wojen i prześladowań. Przeświadczenie, że to właśnie ktoś ma rację, a inni w koło się mylą, jest bardzo niedojrzałe.
Łk 15.3 Powiedział im więc takie podobieństwo:
Łk 15.4 Któż z was, gdy ma sto owiec, a zgubi jedną z nich, nie pozostawia dziewięćdziesięciu dziewięciu na pustkowiu i nie idzie za zagubioną, aż ją odnajdzie?
Łk 15.5 A odnalazłszy, kładzie ją na ramiona swoje i raduje się.
Łk 15.6 I przyszedłszy do domu, zwołuje przyjaciół i sąsiadów, mówiąc do nich: Weselcie się ze mną, gdyż odnalazłem moją zgubioną owcę!
Łk 15.7 Powiadam wam: Większa będzie radość w niebie z jednego grzesznika, który się upamięta, niż z dziewięćdziesięciu dziewięciu sprawiedliwych, którzy nie potrzebują upamiętania.
Smutną prawdą jest, że jeśli jesteś chrześcijaninem, to musisz być katolikiem, błąd pozory mylą. Każdy kto dobrze poznał historię KK wiedziałby jaka jest jego doktryna i nie pisałby o dojrzałości.
Mądrze mówi Quiet. Wyczuwam u niego pokorę i łagodność, ja, której daleko do wiary w kogokolwiek, poza takim ludzkim uniwersalnym systemem wartości.
Człowiek ma żal do człowieka, a życie jak osioł ucieka.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
Bardzo Ci dziękuję Think, za te ciepłe słowa. Umacniają mnie jeszcze bardziej, że warto być uczniem Jezusa, bo dając przykład swoim życiem, staram się pobudzić do odnalezienia społeczności z Nim. Nie tylko wśród najbliższych, ale również tutaj w wirtualnym świecie można wzniecać wartości, które budują i rozwijają w życiu, czego jesteś wspaniałym dowodem Think. Dziękuję i wszystkiego dobrego Ci życzę.
Dziękuję. Zazdroszczę Ci, że znalazłeś niejako cel w życiu. Mnie jako agnostykowi jest dużo trudniej. Wierzę w ludzi, tak po prostu, sądzę, że tylko ludzie mogę się nawzajem "uratować". Ale ta moja wiara mocno nietrwałą jest .
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Nie są w stanie, mission impossible.think pisze:tylko ludzie mogę się nawzajem "uratować'
Tak, wiem, naiwna jestem - ale właśnie naiwność cechuje wiarę w cokolwiek.
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Albo wielkie serce i nadzieja cechuje wiarę...think pisze:naiwność cechuje wiarę w cokolwiek
Tak, to na pewno. Stąd już niedaleko do naiwności. Przynajmniej w moim przypadku.
Pewnie Was nie zaskoczę, ale ludzie już zostali "uratowani" dzięki świętej krwi Jezusa Chrystusa i pozostaję tylko wybór komu chcemy służyć.
Wiem, że się łatwo mówi ale "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam." (Mt 7.7)
Wiem, że się łatwo mówi ale "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam." (Mt 7.7)
Bo mają wolność umysłu od lawiny myśli.
Nie ma przyczyny schizofrenii z jaka można sobie poradzić. Schizofrenia jest często nieuleczalna. Nie mówię że trzeba brać leki ale psychozy mogą być straszne w skutkach i tu jest problem Jung je miał i wyszedł ze wszystkiego bez farmakologii same zaś psychozy to co w nich było nazwał procesem indywiduacji.savior pisze: ↑śr paź 22, 2014 9:52 pm Nie podoba mi się profil tego forum, nie podoba mi się to jak większość użytkowników tkwi w błogiej iluzji, że leki załatwią wszystko i że powinno się je brać do końca życia. Jeden z użytkowników nazwał to forum "Franią Mózgów" i w pełni się z nim zgadzam. Wierzcie dalej lekarzom, psychologom i myślcie dalej że istota człowieka sprowadza się tylko do biologii. Każde zaburzenie psychiczne jest w pełni uleczalne i na pewno w tym nie ma żadnej zasługi służby zdrowia. Nazwijmy ją Służbą Bezpieczeństwa. Niektórzy wiedzą też o kaftanie bezpieczeństwa, ale mniejsza z tym. Ktos powie:-- no przecie odstawiałem leki baaardzo powooooli a i tak "odleciałem" więc musze je jednak brać.-- Pewnie że odleciałes skoro nie rozprawiłes sie z prawdziwą przyczyną problemów. Looknijcie na tę stronkę http://www.uzdrowionaschizofrenia.pl/ Pewnie zaraz pojawi się wiele trolli i hejterów ale jeśli choć jedna osoba przejrzy na oczy to bedzie to mój wielki sukces. Przekona się taka osoba że gra toczy się o o wiele większą stawkę.
Czy znasz kogoś kogo Jezus uleczył ze schizofrenii. Ilu ludzi się o to codziennie modli i nic.