Jung
Moderator: moderatorzy
Jung
Jak jest na prawdę z tymi psychozami i lekami na nie. Mówi się ze Jung miał schizofrenie i wyszedł z niej bez szwanku bez leków i stając się w konsekwencji wielkim uczonym. Podaje tez dość ciekawy artykuł na temat tego skąd się biorą psychozy.
http://psychika.net/2008/07/inwazja-nie ... u.html?m=1
http://psychika.net/2008/07/inwazja-nie ... u.html?m=1
Re: Jung
Może Jung miał po prostu wielkie szczęście ale to co przeżywał to przynajmniej dla mnie jak się to czyta są ewidentne psychozy , jedna po drugiej i jakoś nie uszkodziły mu one mózgu. Leki natomiast mam wrażenie ze mózg uszkadzają - jak to się ładnie nazywa obniżają funkcje poznawcze.
Interesuje mnie to czy psychologia to ściema czy psychiatria to ściema. W tym przypadku tertium non datum. Ciekawi mnie tu głównie zdanie Zbyszka który również na podstawie własnych doświadczeń tak silnie opowiada się za tym co mówi psychiatria w zasadzie jednogłośnie.
Ja osobiście nie wiem komu wierzyć a komu nie, ale koło casusu Junga nie potrafię przejść obojętnie i uznać go za jakiś wyjątkowy wyjątek. Co też znamienne jemu schizofrenia nie wróciła i po bodajże 6 latach niewyobrażalnych „jazd” dała mu całkowity spokój.
Ciekawy też artykuł: Jung fake guru można wyszukać w googlarce.
Ja osobiście nie wiem komu wierzyć a komu nie, ale koło casusu Junga nie potrafię przejść obojętnie i uznać go za jakiś wyjątkowy wyjątek. Co też znamienne jemu schizofrenia nie wróciła i po bodajże 6 latach niewyobrażalnych „jazd” dała mu całkowity spokój.
Ciekawy też artykuł: Jung fake guru można wyszukać w googlarce.
Ostatnio zmieniony pt sie 28, 2020 9:47 pm przez Amannn, łącznie zmieniany 3 razy.
Pisząc o psychozach Junga mam na myśli przede wszystkim to co się działo w wierzy w Bollingen, ale nie tylko bo również te jego inne wizje zakrawają o urojenia i rozdwojenie jaźni czy coś podobnego (anima). Można o tym poczytać w książce Śladami Junga.
Jung tez leczył skutecznie psychoterapia skąd miał sponsorów na swoją działalność. Pytanie czy leczył też ze schizofrenii i psychoz?
Dzisiaj z taka wiedza jak on się raczej psychoterapeuty nie znajdzie - stad nie jest to reklama psychoterapii tylko pytanie poznawcze, chyba że się mylę.
Dzisiaj z taka wiedza jak on się raczej psychoterapeuty nie znajdzie - stad nie jest to reklama psychoterapii tylko pytanie poznawcze, chyba że się mylę.
Schizofrenia jest chorobą energetyczną ponieważ dotyczy umysłu i sfery myśli, tworząc jej fizyczną reprezentację w postaci wirusa można szukać na nią leku.
Długo pracowałem nad stabilną formą wirusa schizofrenii i znalazłem równanie w oparciu o energię wampiryzmu (długo brakowało mi wzorca).
Gdy dokończę obliczenia będę miał stabilną formę schizofrenii, co z tym zrobię, moja sprawa.
Jung miał wielki wkład w rozwój psychologii, opracował pojęcie synchroniczności, był to przełom w badaniach nad rzeczywistością w tym natury umysłu.
Długo pracowałem nad stabilną formą wirusa schizofrenii i znalazłem równanie w oparciu o energię wampiryzmu (długo brakowało mi wzorca).
Gdy dokończę obliczenia będę miał stabilną formę schizofrenii, co z tym zrobię, moja sprawa.
Jung miał wielki wkład w rozwój psychologii, opracował pojęcie synchroniczności, był to przełom w badaniach nad rzeczywistością w tym natury umysłu.
E ?= m + (*c²)
- AgnieszkaSylwia
- zaufany użytkownik
Nieadekwatność i alienacja.
- AgnieszkaSylwia
- zaufany użytkownik
Wysokowibracyjność (wysokoreaktywność) i rozluźnienie struktur osobowości.
- AgnieszkaSylwia
- zaufany użytkownik
Bardzo trudna sztuka mitycznej, metaforycznej narracji... Umysł analizujący ma z tym chyba trudniej od tego syntetyzującego...