Jakie dawki kventiaxu (ketrelu) bierzecie na schizofrenię?
Moderator: moderatorzy
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Jakie dawki kventiaxu (ketrelu) bierzecie na schizofreni
Aha. Każdy jest innym przypadkiem czyli.
-
- zaufany użytkownik
Ja mam okropną postać choroby ale nie biorę więcej niż 100mg tego leku bo się boje , zawsze może być gorzej , nie mam głosów , ale cóż jak czasami jestem nieobecny , wizualizować sobie nie mogę , wyobrażać , kiepski ten mój umysł , ale ja już się jakiś urodziłem nie taki jak trzeba , zawsze miałem smutki , cierpiałem w mniejszym i większym stopniu, ale mam nadzieje że wam się uda , czego wam życzę z całego serca
Kiedyś dostawałem dawki kosmiczne np. 600mg ketrelu i czułem się fatalnie , dziś też czuje się fatalnie ale nie biorę więcej niż 100mg , nie dajcie się zalekować, być może byłoby lepiej gdybym nie trafił poraz pierwszy do szpitala psychiatrycznego , ale obecnie mam problem bo mam duże zakłócenia w pracy mózgiem i ciągle jakiś taki zmęczony jestem , nie mam siły walczyć . Mam zły wynik EEG i pokazuje on że jednak ze mną jest coś nie tak i biorę na to depakine 1000mg
Kiedyś dostawałem dawki kosmiczne np. 600mg ketrelu i czułem się fatalnie , dziś też czuje się fatalnie ale nie biorę więcej niż 100mg , nie dajcie się zalekować, być może byłoby lepiej gdybym nie trafił poraz pierwszy do szpitala psychiatrycznego , ale obecnie mam problem bo mam duże zakłócenia w pracy mózgiem i ciągle jakiś taki zmęczony jestem , nie mam siły walczyć . Mam zły wynik EEG i pokazuje on że jednak ze mną jest coś nie tak i biorę na to depakine 1000mg
Ale się porobiło. Od ładnych paru miesięcy, może od pół roku biorę abilify, obecnie w dawce 30 mg i kwetaplex xr 150- od tygodnia po pogorszeniu. Jakiś czas brałam zwykły kwetaplex w dawce 100 mg, ale wiadomo, jak jest pogorszenie, to trzeba zwiększyć dawkę leku.jojo pisze:Brałam 100 mg ketrelu, miałam brać 150, ale zmniejszyłam sobie dawkę. Miałam straszną zgagę od momentu zwiększenia dawki tego leku i lekarka mi go odstawiła. (Przez krótki czas brałam zeldox i ketrel, o mały włos nie skończyło się to dla mnie fatalnie.)
Od kilku dni biorę solian.
Mój obecny psychiatra uważał, że dawka 150 lub 100 jest zbyt mała, aby działała i nie ma sensu brać tego leku. U mnie ten lek jednak działał, omamy słuchowe na nim stały się słabsze- po zwiększeniu dawki z 75 do 100.
Nigdy więcej nie będę brać tego leku, ani zeldoxu.
Pomału następuje poprawa... Zeldoxu na pewno nie mogę brać, bo mi bardzo obniżył kiedyś ciśnienie i wówczas prawie dostałam zapaści. Zresztą przekonana, że mam nawrót, dołożyłam sobie dwie tabletki kwetrelu, a nie powinnam była go wówczas brać.
Mój psychiatra, nadal ten sam, wie, że z wyjątkiem abilify nie mogę brać maksymalnych dawek leków.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie.
Re: Jakie dawki kventiaxu (ketrelu) bierzecie na schizofrenię?
Ja biorę w sumie 450 mg Ketileptu. 2 tygodnie temu było jeszcze 350 mg, ale sam sobie podniosłem dawkę. Oprócz tego biorę jeszcze Sulpiryd 200 mg i Lamilept 25 mg.
Myślałam by brać 150 mg kwetalex xr + 50 mg zwykłego, ale moja Mama uważa, że nie jest ze mną aż tak źle.
Albo by brać 200 mg kwetaplex zwykłego... Jednak o tym chyba powinien decydować lekarz... Nigdy nie brałam tak dużej dawki...
Nie wiem co zrobić... Jest sobota, a przecież teraz nie wyślę SMS-a do mojego psychiatry.
Albo by brać 200 mg kwetaplex zwykłego... Jednak o tym chyba powinien decydować lekarz... Nigdy nie brałam tak dużej dawki...
Nie wiem co zrobić... Jest sobota, a przecież teraz nie wyślę SMS-a do mojego psychiatry.
Jednak nadal będę brać 150 mg kwetaplex xr i poczekam na poprawę... Może już tej dawki nie zmniejszę... Zresztą odczuwam mniejszą senność, chodzę później spać, więc jest lepiej. I tak długo sypiam.
Po wizycie u mojego lekarza, w poniedziałek, czyli 12 grudnia, dołożyłam 50 mg zwykłego kwetaplex, bo nadal chcę brać 150 mg jego xr. Czyli biorę teraz 200 mg kwetaplex (xr i zwykły) oraz nadal 30 mg abilify.
Mam czekać na poprawę... Jak będzie źle znów minimalnie zwiększę dawkę... Jednak wiadomo, że poprawa nie nastąpi od razu...
Mam czekać na poprawę... Jak będzie źle znów minimalnie zwiększę dawkę... Jednak wiadomo, że poprawa nie nastąpi od razu...
Jakiś czas temu miałam kolejne pogorszenie na lekach i za namową lekarki, do mojego lekarza zabrakło numerków, brałam dodatkowe 100 mg zwykłego kwetaplex. Efekt był opłakany... Przytyłam z pięć, sześć kilo i do dzisiaj tego nie mogę się pozbyć...
Po rozmowie z moim lekarzem znów zeszłam do 150 mg kwetaplex xr i nawet dobrze się czuję, pomimo dużego apetytu, niechęci chodzenia na spacery i dużej senności. Bywało ze mną gorzej. Do tego miewam jeszcze napady lęków.
Po rozmowie z moim lekarzem znów zeszłam do 150 mg kwetaplex xr i nawet dobrze się czuję, pomimo dużego apetytu, niechęci chodzenia na spacery i dużej senności. Bywało ze mną gorzej. Do tego miewam jeszcze napady lęków.
200-300 na dobę to normalna dawka
Biorę max czyli 800mg xr na dobę