Jakie są wasze pomysły dla Palikota?
Moderator: moderatorzy
-
- zbanowany
Jakie są wasze pomysły dla Palikota?
Witam serdecznie!
Jak napisałem w swoim profilu,jestem umiarkowanym"antypsychiatrą"ponieważ mogę się tylko wypowiadać we własnym imieniu,na podstawie własnych doświadczeń z psychiatrią,a nie za każdego pacjenta(jak to robią inni),a zwłaszcza za tych,którzy sobie chwalą te leki/"leki"bo tylko dzięki nim są w stanie w ogóle kontaktować.Dla was wszystkich zwolenników psychiatrii,proszę zawsze bierzcie pod uwagę że takie osoby są odmiennego zdania ponieważ faktycznie zostali skrzywdzeni.Nie wymyślili sobie tego wszystkiego,i nawet nie buszowaliby w tematyce antypsychiatrycznej gdyby nie byli autentycznymi ofiarami czegoś,co miało im pomóc.Ci ludzie są pokrzywdzeni i zdradzeni,i trzeba ogromnego wysiłku by taką złość opanować.Jeżeli jesteście ludźmi z sumieniem,powinniście to szanować.
Co do mojego pomysłu dla Palikota,to ze swoich doświadczeń z różnymi rzecznikami praw pacjenta wiem że jest to kasa wyrzucana w błoto.Tu ci powiedzą tak,tam siak,a gdzie indziej jeszcze inaczej,więc w ogóle nie znają prawa.Kiedy wreszcie się dodzwoniłem do swojego biura rzecznika praw pacjenta(po paru dniach ciągłego dzwonienia),nasłuchałem się tyle sapania i wzdychania z powodu męki słuchania mnie,że aż rzygać mi się chciało!Jestem za tym aby ten urząd całkowicie zlikwidować,i zastąpić to refundowanymi przez Państwo prawnikami dla każdego rencisty.Nie będziemy wtedy biegali jak głupie chomiki w kółeczku spychologii urzędów od pomagania ludziom.Nie będzie wtedy problemów z uzyskaniem należnego mieszkania komunalnego od gminy,z pieniędzmi od PFRONu(ja już tyle razy tam byłem,przez tyle lat,i do tej pory nie dostałem choćby złamanego grosza,bo zawsze mają jakąś wymówkę),i nie byłoby możliwości torturowania nas w szpitalach psychiatrycznych(więc takich jak Skulscy,DawidWarsaw,czy ja,na tym forum).To tylko przykłady,nie wspominając już iż pewnie takie rozwiązanie byłoby tańsze(bo poza grubymi pensjami za popijanie kawek,jeszcze trzeba tym pasożytom drogie biura w centrach miast zapewniać).
Nie wiem co wyrośnie z tego kulfona,Palikota,ale teraz jest okazja zwrócić uwagę na wiele poważnych problemów wobec których my,pacjenci,dopiero jesteśmy bezradni,bo mamy mniej głosu niż ryby i dzieci.
Jak napisałem w swoim profilu,jestem umiarkowanym"antypsychiatrą"ponieważ mogę się tylko wypowiadać we własnym imieniu,na podstawie własnych doświadczeń z psychiatrią,a nie za każdego pacjenta(jak to robią inni),a zwłaszcza za tych,którzy sobie chwalą te leki/"leki"bo tylko dzięki nim są w stanie w ogóle kontaktować.Dla was wszystkich zwolenników psychiatrii,proszę zawsze bierzcie pod uwagę że takie osoby są odmiennego zdania ponieważ faktycznie zostali skrzywdzeni.Nie wymyślili sobie tego wszystkiego,i nawet nie buszowaliby w tematyce antypsychiatrycznej gdyby nie byli autentycznymi ofiarami czegoś,co miało im pomóc.Ci ludzie są pokrzywdzeni i zdradzeni,i trzeba ogromnego wysiłku by taką złość opanować.Jeżeli jesteście ludźmi z sumieniem,powinniście to szanować.
Co do mojego pomysłu dla Palikota,to ze swoich doświadczeń z różnymi rzecznikami praw pacjenta wiem że jest to kasa wyrzucana w błoto.Tu ci powiedzą tak,tam siak,a gdzie indziej jeszcze inaczej,więc w ogóle nie znają prawa.Kiedy wreszcie się dodzwoniłem do swojego biura rzecznika praw pacjenta(po paru dniach ciągłego dzwonienia),nasłuchałem się tyle sapania i wzdychania z powodu męki słuchania mnie,że aż rzygać mi się chciało!Jestem za tym aby ten urząd całkowicie zlikwidować,i zastąpić to refundowanymi przez Państwo prawnikami dla każdego rencisty.Nie będziemy wtedy biegali jak głupie chomiki w kółeczku spychologii urzędów od pomagania ludziom.Nie będzie wtedy problemów z uzyskaniem należnego mieszkania komunalnego od gminy,z pieniędzmi od PFRONu(ja już tyle razy tam byłem,przez tyle lat,i do tej pory nie dostałem choćby złamanego grosza,bo zawsze mają jakąś wymówkę),i nie byłoby możliwości torturowania nas w szpitalach psychiatrycznych(więc takich jak Skulscy,DawidWarsaw,czy ja,na tym forum).To tylko przykłady,nie wspominając już iż pewnie takie rozwiązanie byłoby tańsze(bo poza grubymi pensjami za popijanie kawek,jeszcze trzeba tym pasożytom drogie biura w centrach miast zapewniać).
Nie wiem co wyrośnie z tego kulfona,Palikota,ale teraz jest okazja zwrócić uwagę na wiele poważnych problemów wobec których my,pacjenci,dopiero jesteśmy bezradni,bo mamy mniej głosu niż ryby i dzieci.
"Ze wszystkich płodów psychiatrii,tylko antypsychiatria jest karcona i gnębiona,bo jako jedyna nie kłamie o rodzinie."-własne
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Re: Jakie są wasze pomysły dla Palikota?
Ja jak sie kiedys obzarlem margaryny z miodem tez mialem problemy, sra..ke i co mam teraz byc zapalonym przeciwnikiem margaryny czy pszczelarzy? Moze mam da sadu pozwac producentow Ramy i wlascicieli uli, czy na forach glosic misjanistycznie jak to mnie owa margaryna i pszczela sraczka skrzywdzily i jaki to jestem poszkodowany, ofiara itd itp. Jednak mam na tyle rozumu by przyznac, ze przykre to, ze sie tak zdarzylo, ze moja wina w tym jednak jest, bo wiekszosc je, smakuje im, jest zdrowe, ze to ja bylem slepa owca, ze sam sie obzarlem z lapczywosci i lakomstwa, a potem to wy...em
Palikot jest bobasem systemu i niczego nie zmieni nawet jakby mogł. Dla takich ludzi jak on jestesmy zawalidrogą i niepotrzebnym elementem. Najchetniej by nas wyslali do gazu ale narazie nie wypada wiec trują nas fluorem w lekach jak reszte populacji.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
-
- zbanowany
Palikot z własnej kasy funduje swój ruch,więc chyba nie podpuszcza.Ja do niego napiszę co do tych prawników dla każdego rencisty,i uświadomię go że ten projekt pomocy psychiatrycznej dla mieszkańców wsi i małych miast będzie kolejną kasą wyrzuconą w błoto,gdyż sam mieszkam na wsi(zabitej dechami),i znam pacjentów ze wsi.Ci ludzie utrzymują to w tajemnicy(bo inaczej mieliby dokładnie to,co ja,np ogryzki z jabłek fruwające z nimi),i nigdy w życiu się nie pokażą w takiej placówce by ludziska mogli się nagapić kto jest"czubkiem",nawet gdyby musieli traktorami dojeżdżać pod takie placówki!O wiele lepiej byłoby budowanie lub remontowanie mieszkań w wojewódzkich miastach które by wyciągały tych ludzi z tych toksycznych środowisk do miasta.Wy mieszczuchy poznalibyście wtedy że pacjenci ze wsi nie są tacy,jak wy,że tylko patrzą by kasę za darmo dostawać i narzekać,narzekać,narzekać,zamiast wziąść się do roboty!Państwo na pomocy takim schizofrenikom nie straci!
"Ze wszystkich płodów psychiatrii,tylko antypsychiatria jest karcona i gnębiona,bo jako jedyna nie kłamie o rodzinie."-własne
Anrahten Lektarn niewież w bajki lewicowość Palikota kończy się na antyklerykalizmie promowaniu inności seksualnych in vitro itp
zadam ci pytanie co zrobił Palikot dla osób uprawnionych do pobierania zasiłku pielęgnacyjnego miał wzrosnąć o trzydzieści zeta niewzrosnoł wcale a wtedy pan Palikot przeca był w parti rządzącej wstawił się za nami ? a pozatym polityka można osądzić po tym co zrobił a Palikot nic niezrobił tylko wiele szumu wokół swojej osoby nawet w komisji przyjazne państwo co to ta komisja podobno swoją pracą mogła by zapisać całą rolke papieru toaletowego a największy ich sukces to możliwość deptania trawników
zadam ci pytanie co zrobił Palikot dla osób uprawnionych do pobierania zasiłku pielęgnacyjnego miał wzrosnąć o trzydzieści zeta niewzrosnoł wcale a wtedy pan Palikot przeca był w parti rządzącej wstawił się za nami ? a pozatym polityka można osądzić po tym co zrobił a Palikot nic niezrobił tylko wiele szumu wokół swojej osoby nawet w komisji przyjazne państwo co to ta komisja podobno swoją pracą mogła by zapisać całą rolke papieru toaletowego a największy ich sukces to możliwość deptania trawników
-
- zbanowany
Piotrze84,oczywiście pewnie masz racje,ale Palikot też chciał bardzo uprościć życie biznesmenom,co od razu zniszczyło lobby zbędnych urzędasów,i na bank nikt nie ma tylu pomysłów na pozytywne reformy.Prawdę mówiąc,ja nigdy nie głosuję na polityków,bo uważam że powinno się to wszystko politykostwo powyłapywać jak dzikie koty,napchać do wora,związać,i fsiuuu do Wisły,a ich miejsce powinni zając osoby dokładnie przebadane nie tylko na ponadprzeciętny IQ intelektualny,ale i na IQ emocjonalny(by wykluczyć psychopatów),i pozwolić"mózgowi"narodu kierować organizmem/narodem,a nie jak jest teraz,że całym organizmem/narodem kieruje najobrzydliwsza część organizmu,dzięki czemu Polska wygląda na arenie międzynarodowej jak wesoły pi.esek na nodze każdego gościa który tylko usiądzie na kanapie.Co to było z tym Irakiem?!Wstyd się przyznać do bycia Polakiem dzięki decyzjom obecnych organów władzy!Uważam że naprawdę bylibyśmy w o wiele lepszych rękach,gdyby to właśnie"mózg"nami rządził,a nie"męskości"krwiożerczych rekinów i piranii.Co wy na to?Dobry pomysł?
-
- zaufany użytkownik
Ja nawet lubie Palikota tzn lubie ogladać go w telewizji :-P , tylko nie rozumie pewnych rzeczy , czyli tego po co on to wszystko robi ,np sprzedaje firme która przynosi mu milionowe zyski , potem odchodzi z partii która ma 50 % poparcia , no może jeszcze dziwny był rozwód z żoną bo przecież kochanki nie miał ,tak jak chociażby Marcinkiewicz , przynajmniej nic o tym w telewizji nie było
Znam pewnego polityka. Kiedys rozmawialam z jego ojcem. Powiedzial cos takiego: "oni robia szopki, kloca sie pod publike a pozniej razem pija, bez wzgledu na to kto jest z jakiej partii i smieja sie z was"
Bo strach to nic innego jak zdradziecka odmowa pomocy ze strony rozumowania