Relanium na akatyzję?
Moderator: moderatorzy
Relanium na akatyzję?
Czy Relanium pomoże na akatyzję? Biorę wieczorem zalastę 20 mg po niej i muszę się ruszać- w szczególności muszę ruszać lewą nogą i odydwiema rękami Nie mogę przez to spać w nocy Jestem już tym zmęczony. Jeżeli ktoś ma doświadczenia z Relanium, które ma zadziałać na akatyzję to proszę o pomoc i doradzenie mi co mam zrobić.
Re: Relanium na akatyzję?
Nie wiem czy relanium pomoże, ale lekarz mi mówił jak brałem clonazepan, że pomaga na akatyzje, chociaż mi dopiero pomagał jak łączyłem z alko, ale tobie tego nie radze, ja już skończyłem z alko.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Relanium jest cienkie jak barszcz w proszku. Niestety od mojej lekarki na stres świąteczny może dostanę tylko to, bo uważa mnie za uzależnieńca i degenerata Nie twierdzę, ze zupełnie bez powodu. Roczne kupowanie Xanaxu z internetu i zażywanie go w całkiem pokaźnych dawkach, do czego się przyznałem jej podczas czegoś w rodzaju psychozy, mogło ją przekonać do tego żeby mi nie zapisywać.... Ale i tak świnka. Na święta, których nie cierpię i jeszcze wobec tego, co mam w związku z tzw. rodziną a raczej niektórymi jej przedstawicielami... Od jednego opakowania Xana 0,5 by mi się nic nie stało, a nawet mogłoby się polepszyć, wewnętrznie i zewnętrznie, jadłbym te pierniki i kapustę z grzybami bez odruchów wymiotnych i w miarę spokojnie. Ale uparła się.
gówno w proszku na kijoszku
Relanium to mocna benzodiazepina o wielu kolejnych metabolitach, które nadal ciągle są aktywne psychotropowo. Stąd długi czas działania w organiźmie.
Jak byłem w szpitalu i się skarżyłem na jakieś uboczne działania neuroleptyka to jako lek uzupełniający dostałem kiedyś własnie relanium.
Jak byłem w szpitalu i się skarżyłem na jakieś uboczne działania neuroleptyka to jako lek uzupełniający dostałem kiedyś własnie relanium.
Czy to na pewno akatyzja?
Jeżeli masz objawy, że musisz ruszać nogami (ręce też może obejmować) to może to być zespół niespokojnych nóg a nie akatyzja. Akatyzja cechuje się niepokojem wewnętrznym, takim niby-lękiem, "gryzieniem" w środku ciała. Niespokojne nogi robią takie uczucie świdrowania, swędzenia w nogach (ewentualnie w rękach), że jak ruszysz nimi to na chwilkę przechodzi to napięcie.
Na niespokojne nogi benzo nie pomoże. A na dłuższą metę i tak benzo nie można brać.
Jeżeli masz objawy, że musisz ruszać nogami (ręce też może obejmować) to może to być zespół niespokojnych nóg a nie akatyzja. Akatyzja cechuje się niepokojem wewnętrznym, takim niby-lękiem, "gryzieniem" w środku ciała. Niespokojne nogi robią takie uczucie świdrowania, swędzenia w nogach (ewentualnie w rękach), że jak ruszysz nimi to na chwilkę przechodzi to napięcie.
Na niespokojne nogi benzo nie pomoże. A na dłuższą metę i tak benzo nie można brać.
Ja też po olanzapinie mialam zespoł niespokojnych rąk , nóg i ... tułowia. Nie spalam przez to do 3 w nocy okropne. Odstawilam i lekarka zapisała mi perazyne, lepiej sie czułam 2 lata. Ostatnio na dawce 100mg perazyny na noc mam tez zespól niespokojnych nóg i rąk troche wiec biore 50/75mg perazyny.
- amigo
- zaufany użytkownik
Nie diazepam ani inne benzodiazepiny tylko Akineton.Ja ja mialem akatyzje to psychiatra dal mi wlasnie ten lek.