prawdziwy test na inteligncje
Moderator: moderatorzy
- falling up
- bywalec
prawdziwy test na inteligncje
1. Wymień 3 aktorów
2. Wymień 3 filmy.
3. Wymień trzy liczby większe od 9.
2. Wymień 3 filmy.
3. Wymień trzy liczby większe od 9.
każdy czerwony napój ma barwinik=witamine "Ha"
*
prefix.
*
prefix.
Re: prawdziwy test na inteligncje
Brad Pitt. Keanu Reeves. Sean Connery.
"Siedem", "Matrix", "Osaczeni".
Trzy liczby większe od cyfry 9 to 10,11,12.
Pozdrawiam - Meduzolinka
"Siedem", "Matrix", "Osaczeni".
Trzy liczby większe od cyfry 9 to 10,11,12.
Pozdrawiam - Meduzolinka
Ciekawe jest słowo "zaburzenie" w języku niemieckim... czyli "Störung", a "Störung" jest, wenn (kiedy) es (coś) stört- czyli "przeszkadza": podmiotowi lub jego otoczeniu, otoczeniu lub podmiotowi, ale nie ma mowy o burzeniu, no chyba, że "burzyć"- zerstören... Ciekawe, jak to jest w innych językach...? Ktoś coś?
w angielskim zaburzenie to 'disorder' - nieład, chaos, cos przeciwnego porządkowi
Dzięki, @meehoo. No właśnie, te przedrostki...
- in... (indyferencja, intryga, intruz, innowacja),
- un... (unposibility, unable, unavailable),
- dis... (dysonans, dysgrafia, dysforia),
- a... (anomalia, awersja, apoteoza)
- de... (derealizacja, depersonalizacja, deprecjonować)
- pro.. (proteza, prolog, prolongatum)
- non.. (nonsens, nonkonformizm)
A czym się różni disorder od disease..?
International Classification of Disease.
Rozdział F graniczy z rozdziałem G.
disease i disorder to praktycznie to samo semantycznie. slownik podaje, ze disease to 'choroba (zwykle poważna choroba dotycząca konkretnej części ciała)' a disorder to zaburzenie, choroba.
- My mówimy, że komuś brak piątek klepki.
- Niemcy mówią, że ktoś nie ma wszystkich filiżanek w kredensie.
- He/She has a screw loose (poluzowana śrubka)...
- Po hiszpańsku: Te falta un tornillo (...zaginiona śrubka)
- Po meksykańsku: Está mal de la cabeza?
- Po węgiersku: Ez az ember azt mondja, hogy ennek nincs ki mind a négy kereke (Ten gość mówi, że brakuje mu piątej klepki)
Ważne, żeby tornister był ergonomiczny.. ;-)
Wtedy mam wszystkie klepki na swoim miejscu: Le mie rotelle le tengo in una cavolo di scatola di piombo (po włosku)...
- Niemcy mówią, że ktoś nie ma wszystkich filiżanek w kredensie.
- He/She has a screw loose (poluzowana śrubka)...
- Po hiszpańsku: Te falta un tornillo (...zaginiona śrubka)
- Po meksykańsku: Está mal de la cabeza?
- Po węgiersku: Ez az ember azt mondja, hogy ennek nincs ki mind a négy kereke (Ten gość mówi, że brakuje mu piątej klepki)
Ważne, żeby tornister był ergonomiczny.. ;-)
Wtedy mam wszystkie klepki na swoim miejscu: Le mie rotelle le tengo in una cavolo di scatola di piombo (po włosku)...
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Kiedy podczas zebrania w Płocku dojdzie do wymiany zdań pomiędzy osobą, która nie ukończyła nawet podstawówki, a magistrem Markiem (M.M srajkiem) pewnym jest, że ludzie nawet nie będą słuchali osoby bez odpowiedniego wykształcenia, nawet jeśli po nieudanej nauce osobnik wziął się w garść i rozpoczął naukę we własnym zakresie, bo nie umiał inaczej.
Magister Marek spoczął na laurach i ma przestarzałą wiedzę, natomiast osoba, która nie ukończyła podstawówki na większość zadanych pytań odpowiada bardziej rzeczowo od magistra, co nie umyka Anieli.
Aniela zdjęła nawet swój stanik i rzuciła w kierunku przeciwnika magistra, który robi się już czerwony, a jego żyłki pękają.
Potem wszyscy zaczęli się śmiać, a po miesiącu o zebraniu już nikt nie pamiętał.
Tak oto wszyscy zebrani wraz z M.M srajkiem (Markiem) udowodnili brak inteligencji, ale również taktu i zrozumienia dla osoby bez tzw. papierka.
Aha ja np. mam wykształcenie wyższe od podstawowego, a niższe od magistra.
"Znawcy z papierkiem ponad całą bezczelność, wmawiali mi, że mój mózg ma małą pojemność".
Magister Marek spoczął na laurach i ma przestarzałą wiedzę, natomiast osoba, która nie ukończyła podstawówki na większość zadanych pytań odpowiada bardziej rzeczowo od magistra, co nie umyka Anieli.
Aniela zdjęła nawet swój stanik i rzuciła w kierunku przeciwnika magistra, który robi się już czerwony, a jego żyłki pękają.
Potem wszyscy zaczęli się śmiać, a po miesiącu o zebraniu już nikt nie pamiętał.
Tak oto wszyscy zebrani wraz z M.M srajkiem (Markiem) udowodnili brak inteligencji, ale również taktu i zrozumienia dla osoby bez tzw. papierka.
Aha ja np. mam wykształcenie wyższe od podstawowego, a niższe od magistra.
"Znawcy z papierkiem ponad całą bezczelność, wmawiali mi, że mój mózg ma małą pojemność".
Mnie jedna pani doktor psychiatrii, tłumacząc na czym polega cofanie się dopaminy ze szczeliny synaptycznej (wychwyt zwrotny dopaminy) powiedziała, że mózg nie jest unerwiony i nie może boleć.
Pierwszy raz w życiu udało mi sie zdac jakis test!!!