Czy to forum nas przypadkiem nie ośmiesza?
Moderator: moderatorzy
Czy to forum nas przypadkiem nie ośmiesza?
Rozumiem, że jest to forum bez lekarzy, tylko pacjenci, a treści z kosmosu, ktoś postronny z pewnością nas nie zrozumie, a nawet treści która jest chora dla kogoś kto tego nie przeszedł i w pewnym sensie dochodzę do wniosku, że forum powinno być jakoś ukryte przed wyszukiwarkami... Jak wy to widzicie?
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Re: Czy to forum nas przypadkiem nie ośmiesza?
Myślę, że mogą tu pojawiać się od czasu do czasu lekarze, choć bardziej studenci psychiatrii, ale sam nie wiem kto nim jest. Forum nie prowadzi świadomie żadnych terapii, ani nie wywiera celowo wpływu. Czasami ktoś prosi użytkowników o udział w jakiejś ankiecie, których kilka jest widocznych na forum.
Np. ten dział viewforum.php?f=93 pozostaje niewidoczny dla wyszukiwarek ! Są też inne - poczytaj o statusie zaufanego użytkownika.
Np. ten dział viewforum.php?f=93 pozostaje niewidoczny dla wyszukiwarek ! Są też inne - poczytaj o statusie zaufanego użytkownika.
- Catastrophique
- bywalec
Forum same z siebie nas nie osmiesza. Osmieszac Cie moga jedynie Twoje własne posty.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
Wolność słowa, wolność sumienia... Osoba ze schizofrenią to nie kosmita, a tym bardziej nie wróg publiczny!
No i nie ma wyraźnego podziału między tym, co obiektywne a subiektywne: Przecież to domena niemieckich naukowców i nauczycieli, uczyć relatywizmu. Zarzucasz nam, że nie potrafimy odróżniać dobra od zła..?
- Kiciuś_XXL
- moderator
To forum to miejsce spotkań osób ze schizofrenią i innymi zaburzeniami. Każdy może tu przeczytać wszystko i nic. Można tu znaleźć informacje od osób bezpośrednio dotkniętych chorobą, według własnych doświadczeń i przemyśleń.Dumdum pisze: ↑pt paź 08, 2021 11:22 pm Rozumiem, że jest to forum bez lekarzy, tylko pacjenci, a treści z kosmosu, ktoś postronny z pewnością nas nie zrozumie, a nawet treści która jest chora dla kogoś kto tego nie przeszedł i w pewnym sensie dochodzę do wniosku, że forum powinno być jakoś ukryte przed wyszukiwarkami... Jak wy to widzicie?
Jeśli ktoś oczekuje wiedzy lekarskiej i naukowej powinien udać się do lekarza lub poczytać literatury poważnej i fachowej.
Inaczej, jeśli się nie podoba to pa pa.
P.S Myślę że tu zrozumieją się tylko osoby zaburzone.
No, a z drugiej strony, co w tym nadzwyczajnego/ nienormalnego/ niestosownego, że człowiek zna anatomię ludzkiego ciała? No chyba, że się ukończyło siedem klas podstawowych, a ósmy korytarz...Chociaż zalet niewykształconych też nie wolno deprecjonować. Mam diagnozę, ale nie czuję się zaburzona 24 godziny na dobę, mam swoje doświadczenie, poglądy, zapatrywania. Wiedza (biblioteka, telewizja, radio, internet, inni ludzie) jest ogólnodostępna i warto robić z niej użytek. Pamiętam, czego mnie uczono w liceum, wiem, jakie umiejętności zdobyłam na- co prawda ze względów finansowych i rodzinnych przerwanych- studiach. Dziś dostaję podręczniki z chemii do klas VII-VIII (z antykwariatu), a w poniedziałek dla szkół średnich klas I-III (zamówiłam przez internet), bo kulałam z chemii, koncentrując się na naukach humanistycznych, choć pani z biologii dziwiła się, że nie zdaję matury z biologii.
Czy można prosić o status zaufanego użytkownika - skoro wymagane 10postów to chyba spełniłem wymagania, myślę, że może znajdę tam coś znacznie ciekawszego i sam też będę mógł się udzielać, jetem ciekawy czy znajdę tam podobne przypadki do mojego, bo schizofrenia jednak ma wiele wspólnych halucynacji i urojeń u zupełnie różnych osób.zbyszek pisze: ↑pt paź 08, 2021 11:53 pm Myślę, że mogą tu pojawiać się od czasu do czasu lekarze, choć bardziej studenci psychiatrii, ale sam nie wiem kto nim jest. Forum nie prowadzi świadomie żadnych terapii, ani nie wywiera celowo wpływu. Czasami ktoś prosi użytkowników o udział w jakiejś ankiecie, których kilka jest widocznych na forum.
- Józef80
- zaufany użytkownik
Myślę że nas nie ośmiesza, choć dostrzegam niekiedy wygłupy ale i zdaję sobie sprawę że istnieje schizofrenia zdezorganizowana lub hebefreniczna i dla tego czasem jest jak jest...
Ale nikt normalny nie śmieje się z niepełnosprawnych a jak tak, to sam niedojrzał za dobrze?
Oczywiście każdy chyba chcę być odbierany dobrze w otoczeniu, dla tego priorytetem jest starać się by wszystko dobrze wyglądało, nawet od strony ortografii. U mnie jest też ten problem, że jestem po szkole specjalnej. Bez słowika popełniam ogromne błędy, ale staram się by było dobrze.
@Zbyszek, już Ci się nie naprzykrzam bym dostał zaufanego, choć myślę że na to zasługuje, ale pewnie masz swoje powody... W każdym razie forum działa dobrze, po mimo że jest wiekowe i nie wiele ich w internecie przetrwało co te tutaj - brawa!
Ale nikt normalny nie śmieje się z niepełnosprawnych a jak tak, to sam niedojrzał za dobrze?
Oczywiście każdy chyba chcę być odbierany dobrze w otoczeniu, dla tego priorytetem jest starać się by wszystko dobrze wyglądało, nawet od strony ortografii. U mnie jest też ten problem, że jestem po szkole specjalnej. Bez słowika popełniam ogromne błędy, ale staram się by było dobrze.
@Zbyszek, już Ci się nie naprzykrzam bym dostał zaufanego, choć myślę że na to zasługuje, ale pewnie masz swoje powody... W każdym razie forum działa dobrze, po mimo że jest wiekowe i nie wiele ich w internecie przetrwało co te tutaj - brawa!
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.
(Wisława Szymborska)
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
..:
Ostatnio zmieniony wt lut 06, 2024 10:23 am przez Dobro, łącznie zmieniany 1 raz.
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Dla niektórych jest wentylem, dla niektórych manifestem programowym w kierunku rewolucji świadomości bez rozlewu krwi. Będę tu w szpitalu pewnie jeszcze długo ze względu na to, że moja rodzina to bryła, której nie wolno ruszyć, ale też niech posłyszą ludzie, że nie zamierzam na wolności brać "leków psychiatrycznych" na chorobe, której nie ma, ba, wypraszać o nie pseudolekarzy, czyli tzw. psychiatrów, którzy wmawiają społeczeństwu, żę to późno-adolescencyjny wadliwy gen, a nie wspomną o falach elektromagnetycznych i radiowych wpływających na różne struktury mózgowe, w tej"królewskiej"= różnorodnej "chorobie".
A gdyby schizofrenia istniała tylko dlatego aby pośmiać się z dziwnych zachowań?
WRÓŻKA
@Swine moglbys zmienic ten oczojebny awatar.epilepsji mozna dostac.
Musiałbym być świnią żeby nie zmieniać. Łi łi łi
WRÓŻKA
- Słonecznik1
- bywalec
raczej to pole do rozmysłu .Równie dobrze nowotwór twojej matki może być stworzony by się pośmiać ?
- Słonecznik1
- bywalec
a świnie mają ludzkie serca a my masowo zjadamy .Obóz koncentracyjny dla zwierząt dla ludzi czasami
- Trener
- bywalec
- Status: F41.2
ty jesteś głupi i to forum was ośmiesza, między innymi tobą ...
- Trener
- bywalec
- Status: F41.2
ma byc cale odkryte + otwarta grupa na FB bócó!Dumdum pisze: ↑pt paź 08, 2021 11:22 pm Rozumiem, że jest to forum bez lekarzy, tylko pacjenci, a treści z kosmosu, ktoś postronny z pewnością nas nie zrozumie, a nawet treści która jest chora dla kogoś kto tego nie przeszedł i w pewnym sensie dochodzę do wniosku, że forum powinno być jakoś ukryte przed wyszukiwarkami... Jak wy to widzicie?
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Haha
Niech wszyscy będą szczęśliwi