Wróg Schizofreników

Moderator: moderatorzy

gmachtortur
zarejestrowany użytkownik

Re: Wróg Schizofreników

Post autor: gmachtortur »

Pumba pisze: ndz paź 03, 2021 11:30 am A może jednak istnieje taka możliwość że to nie Bóg przemawia ale szatan albo jakiś inny demon, bo czuję że ktoś mnie oszukuje w tym głosie że ktoś mnie zwodzi na manowce.

Ja kiedyś stoję sobie i wyciągam tabletkę i radio włączone i w tej sekundzie mówi "Otruj się..."...
Wydzisz mościa Panie, można by podejrzewać że to Szatan albo demon, bo źle mi życzy, ale to wcale nie świadczy że to nie może mówić sam Bóg...Kto zna Boga? Kto może stwierdzić że Bóg nie mógł tego powiedzieć? Bóg jest bardzo skomplikowany, tak jak człowiek powiedzmy porusza się swoim umysłem na 5 poziomie prędkości tak Bóg porusza się tysiąc razy szybciej...
Kiedyś miałem ostry atak i też myślałem że to Szatan mnie atakuje swoją nienawiścią...
Prawda jest taka że Bóg jest nieobliczalny i może mówić złe rzeczy, może atakować, bo dlaczego nie? A po drugie to również faktem jest że mamy wywołaną chorobę umysłu. Czasem mówi Bóg a czasem nasz umysł działa błędnie i wytwarza, roi sobie głosy...
A Szatan i demony...No cóż, demon przejmuje kontrole całkowicie nad zaatakowanym człowiekiem, obejrzyj sobie na you tubie opętanie Annelise Michele...tak wygląda ofiara demona, my jesteśmy atakowani, dręczeni przez Boga i mamy chore umysły...Takie jest moje zdanie...

Pomyłuj Preczysta...ześlij umerty...
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Wrogiem samych Schizofrenikow jest Schizofrenia zawarta sama w sobie. :auto-ambulance:
gmachtortur

I co? Schizofrenia powstaje sama z siebie? Czy może ten który wprawia ją w ruch jest wrogiem schizofreników?
Nic nie powstaje samo z siebie....
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

amigo pisze: ndz paź 03, 2021 12:47 pm Wrogiem samych Schizofrenikow jest Schizofrenia zawarta sama w sobie. :auto-ambulance:
Szczególnie niebezpieczne jest wyniszczenie mózgu jakiego można doznać w nawracających psychozach..
:angelic-blueglow:
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

gmachtortur pisze: ndz paź 03, 2021 12:55 pm I co? Schizofrenia powstaje sama z siebie? Czy może ten który wprawia ją w ruch jest wrogiem schizofreników?
Nic nie powstaje samo z siebie....
Swiat schizoferniczny zamyka sie w zamkniete kolko.Oczekiwanie, olsnienie i uporzadkowanie.IMO. Powstaje na skutek stresu, zazywania substancji psychoaktywnych oraz genetyki.
Wyzej opisane czynniki wlasnie wprawiaja ja w ruch.Oczywiscie zalicza sie tez obnizenie / zmniejszenie dawki leków i wlasnie robi sie znow zamkniete kolko.
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Farben Lehre: "Zapamiętaj" ;-) :-)
Nie słuchaj myśli złych...
Koincydencje się po prostu zdarzają.
To polujemy na koincydencje..?
gmachtortur

amigo pisze: ndz paź 03, 2021 12:59 pm
Swiat schizoferniczny zamyka sie w zamkniete kolko.Oczekiwanie, olsnienie i uporzadkowanie.IMO. Powstaje na skutek stresu, zazywania substancji psychoaktywnych oraz genetyki.
Wyzej opisane czynniki wlasnie wprawiaja ja w ruch.Oczywiscie zalicza sie tez obnizenie / zmniejszenie dawki leków i wlasnie robi sie znow zamkniete kolko.
[/quote]

Dup...a Jasio karuzela...
Każdy może sobie wierzyć w co zechce...Ktoś kto dostrzega tylko materię myśli że wszystko powstaje z materii...
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Post autor: Józef80 »

amigo pisze: ndz paź 03, 2021 12:47 pm Wrogiem samych Schizofrenikow jest Schizofrenia zawarta sama w sobie. :auto-ambulance:
Dla mnie to właśnie jest sednem sprawy, nie duchy nie bożki czy wyrocznię a własną chorą psychika i urojenia z niej wynikające
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.

(Wisława Szymborska)
ODPOWIEDZ

Wróć do „głosy”