Odpowiedzialność coacha
Moderator: moderatorzy
Re: Odpowiedzialność coacha
W pracy chodzi o to by zarabiać i za pieniądze kupisz wszystko, bo wszystko ma swoją cenę. Mam pytanie Cata, ty masz jakieś wykształcenie, by prowadzić ten swój "zawód", np. psycholog? Ja kiedyś byłem na takim szkoleniu z pracy i facet pierdolił jak potłuczony o niczym nie wiedząc, coś o wyjściu, ze swojej strefy komfortu itd., więc stwierdzam, że takie "szkolenia" są nie dla mnie XD
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
- Catastrophique
- bywalec
Trickster pisze: ↑śr sie 04, 2021 4:37 pm W pracy chodzi o to by zarabiać i za pieniądze kupisz wszystko, bo wszystko ma swoją cenę. Mam pytanie Cata, ty masz jakieś wykształcenie, by prowadzić ten swój "zawód", np. psycholog? Ja kiedyś byłem na takim szkoleniu z pracy i facet pierdolił jak potłuczony o niczym nie wiedząc, coś o wyjściu, ze swojej strefy komfortu itd., więc stwierdzam, że takie "szkolenia" są nie dla mnie XD
Wiedze mam, bez tego moje szkolenia, wyklady, coaching nie bylyby tak dobrze oceniane przez klientow, odbiorcow.
Oficjalnego wyksztalcenia nie mam, choc mysle aby zrobic. Niestety, brak czasu dokucza mocno. Priorytety.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
Ale ja tego w ogóle nie powiedziałem ani większości z tego co mi przypisujesz, interpretując moje wypowiedzi ze swojego punktu widzenia.Catastrophique pisze: ↑śr sie 04, 2021 1:44 am O takim Twoim oderwaniu od rzeczywistosci wlasnie wczesniej pisalem, miedzy innymi.
Jezeli uwazasz, ze w pracy najbardziej liczy sie to ile zarabiamy to tak naprawde nie wiesz o zyciu nic.
idac dalej, to tak jakbys uwazaL, ze w zyciu najbardziej licza sie pieniadze i wszystko mozna kupic.
Ciezka i bardzo bolesna bzdura dla tych, ktorzy myslac w ten sposob, zetkneli sie z rzeczywistoscia.
Ale nie przejmuj się, ja też mam z naszych dyskusji pożytek, zbieram informacje o coachingu i na pewno mi się przydadzą. Wszędzie tego teraz pełno, nawet w dziedzinach, w których nikt by się nie spodziewał.
Będę wiedział na co uważać, żeby się nie nabrać.
Sekty też mają miliony klaskaczy.Catastrophique pisze: ↑śr sie 04, 2021 9:56 pm Wiedze mam, bez tego moje szkolenia, wyklady, coaching nie bylyby tak dobrze oceniane przez klientow, odbiorcow.
Bashobora i inni gromadzą całe stadiony, ale czy coś więcej z tego wynika niż to, że są pewne trendy i mody w społeczeństwie i stąd zainteresowanie?
- Catastrophique
- bywalec
Znowu to zaprzeczanie faktow. W tekscie ktory wstawiles na poprzedniej stronie jest mnostwo odniesien do wysokosci zarobkow. Przypadek? Za kogo Ty nas masz?
Ciekawe. Tylko, ze ja nic nie pisze o coachingu. Ani o formie, ani o procesie, ani o metodach etc.
Negatywne nastawienie do dziedziny o ktorej nie masz zielonego pojecia jest sporo ignorancja. Poniewaz czytanie pojedynczych artykulow na ten temat i wyrywanie fragmentow z ich kontekstu raczej nie jest synonimem posiadania rzetelnej wiedzy.
Jakim trzeba byc ignorantem aby porownac merytoryczne szkolenia, wyklady, coaching do obrzedow sekciarskich a trenerow, coachy ktorzy przekazuja fachowa wiedze i pomagaja za pomoca naukowych, sprawdzonych metod do nawiedzonych przywodcow sekt?
Moda na rozwoj osobisty, ktorym sie zajmuje bedzie istniala zawsze, poniewaz rozwijamy sie cale zycie i ludzie wiedza, ze dzieki takiej wiedzy i jej praktyce mozna byc znacznie bardziej efektywnym i szczesliwszym.
Z tymi pieniędzmi z tym memem się nie zgadzam, ale cóż każdy może mieć inne zdanie A z wykształceniem, zrób jakieś, ludzie i inwestorzy patrzą pozytywniej, gdy jakiś papierek wyższej uczelni się ma....Catastrophique pisze: ↑śr sie 04, 2021 9:56 pmTrickster pisze: ↑śr sie 04, 2021 4:37 pm W pracy chodzi o to by zarabiać i za pieniądze kupisz wszystko, bo wszystko ma swoją cenę. Mam pytanie Cata, ty masz jakieś wykształcenie, by prowadzić ten swój "zawód", np. psycholog? Ja kiedyś byłem na takim szkoleniu z pracy i facet pierdolił jak potłuczony o niczym nie wiedząc, coś o wyjściu, ze swojej strefy komfortu itd., więc stwierdzam, że takie "szkolenia" są nie dla mnie XD
Wiedze mam, bez tego moje szkolenia, wyklady, coaching nie bylyby tak dobrze oceniane przez klientow, odbiorcow.
Oficjalnego wyksztalcenia nie mam, choc mysle aby zrobic. Niestety, brak czasu dokucza mocno. Priorytety.
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Fakty a interpretacja to dwie różne rzeczy.Catastrophique pisze: ↑czw sie 05, 2021 12:15 pmZnowu to zaprzeczanie faktow. W tekscie ktory wstawiles na poprzedniej stronie jest mnostwo odniesien do wysokosci zarobkow.
Nie przejmuj się, wykorzystasz tę stronkę w coachingu studentów i uczniów szkół średnich i ich rodziców.
Catastrophique pisze: ↑czw sie 05, 2021 12:15 pm porownac merytoryczne szkolenia, wyklady, coaching do obrzedow sekciarskich
Żebyś się nie zdziwił. Tam jest mnóstwo coachingu i dlatego ludzie później wiernie się czepiają organizacji, bo czują się po prostu lepiej.
Nie z powodu nadprzyrodzonego oddziaływania bóstw, bo jeżeli tego nie ma, to co działa? Oni sami właśnie w reakcji z rzeczywistością naturalną. Tyle, że to jest zakamuflowane i sami o tym nie wiedzą.
Dlaczego uważam, że to jest podobne? Bo tam też jak sami czegoś ze sobą nie zrobią, to czynnik coachujący umywa ręce i wypad z baru, albo jeszcze raz procedura i płacić za rozwój i zdobycie "rzeczywistego życia". Można tak bez końca albo do śmierci.
.Catastrophique pisze: ↑czw sie 05, 2021 12:15 pm Negatywne nastawienie do dziedziny o ktorej nie masz zielonego pojecia
Wzajemnie. Negatywne nastawienie do mnie, o kim nie masz zielonego pojęcia. I to jest najpoważniejszy zarzut.
Wygląda na to, że rzeczywiście warto być psychologiem, jeżeli ktoś ma zamiar pracować z ludźmi. Jest wiele tajemnic ludzkiej psychiki i pułapek dla niewtajemniczonych.
Jeśli nie masz żadnego wykształcenia to powinieneś tego nie robić. Nie masz żadnej wiedzy - powinienneś skończyć psychologię choćby zaocznie.Catastrophique pisze: ↑śr sie 04, 2021 9:56 pmTrickster pisze: ↑śr sie 04, 2021 4:37 pm W pracy chodzi o to by zarabiać i za pieniądze kupisz wszystko, bo wszystko ma swoją cenę. Mam pytanie Cata, ty masz jakieś wykształcenie, by prowadzić ten swój "zawód", np. psycholog? Ja kiedyś byłem na takim szkoleniu z pracy i facet pierdolił jak potłuczony o niczym nie wiedząc, coś o wyjściu, ze swojej strefy komfortu itd., więc stwierdzam, że takie "szkolenia" są nie dla mnie XD
- Catastrophique
- bywalec
Tak, mialbym pewnie wtedy jeszcze wiecej klientow, odbiorcow. Niemniej, i tak jest ich sporo i przybywa ich coraz wiecej. Od wrzesnia prawdopodobnie nie bede mial czasu na nic poza wykladami i szkoleniami.Trickster pisze: ↑czw sie 05, 2021 1:57 pmZ tymi pieniędzmi z tym memem się nie zgadzam, ale cóż każdy może mieć inne zdanie A z wykształceniem, zrób jakieś, ludzie i inwestorzy patrzą pozytywniej, gdy jakiś papierek wyższej uczelni się ma....Catastrophique pisze: ↑śr sie 04, 2021 9:56 pmTrickster pisze: ↑śr sie 04, 2021 4:37 pm W pracy chodzi o to by zarabiać i za pieniądze kupisz wszystko, bo wszystko ma swoją cenę. Mam pytanie Cata, ty masz jakieś wykształcenie, by prowadzić ten swój "zawód", np. psycholog? Ja kiedyś byłem na takim szkoleniu z pracy i facet pierdolił jak potłuczony o niczym nie wiedząc, coś o wyjściu, ze swojej strefy komfortu itd., więc stwierdzam, że takie "szkolenia" są nie dla mnie XD
Czyli nic tylko życzyć powodzenia Dobrze, że Ci się układaCatastrophique pisze: ↑czw sie 05, 2021 9:05 pm Tak, mialbym pewnie wtedy jeszcze wiecej klientow, odbiorcow. Niemniej, i tak jest ich sporo i przybywa ich coraz wiecej. Od wrzesnia prawdopodobnie nie bede mial czasu na nic poza wykladami i szkoleniami.
- Catastrophique
- bywalec
Wszystko co wiem(y) to wiem(y) od Ciebie samego. Nie kryles sie z pisaniem o sobie i jakiekolwiek zaprzeczenia, udawanie glupiego, odwracanie kota ogonem tego nie zmienia.
Mylisz sie, nie jestem do Ciebie negatywnie nastawiony, raczej Ci wspolczuje.
Reszte pisanych na sile bzdur pomijam i koncze dyskusje ze swojej strony.
- Catastrophique
- bywalec
Jest bardzo obiecujaco i idzie mi coraz lepiej .Trickster pisze: ↑czw sie 05, 2021 9:07 pmCzyli nic tylko życzyć powodzenia Dobrze, że Ci się układaCatastrophique pisze: ↑czw sie 05, 2021 9:05 pm Tak, mialbym pewnie wtedy jeszcze wiecej klientow, odbiorcow. Niemniej, i tak jest ich sporo i przybywa ich coraz wiecej. Od wrzesnia prawdopodobnie nie bede mial czasu na nic poza wykladami i szkoleniami.
Dziekuje i wzajemnie.
My też wiem(y) o Tobie wszystkoCatastrophique pisze: ↑czw sie 05, 2021 9:11 pm
Wszystko co wiem(y) to wiem(y) od Ciebie samego. Nie kryles sie z pisaniem o sobie i jakiekolwiek zaprzeczenia, udawanie glupiego, odwracanie kota ogonem tego nie zmienia.
Amen.
Nigdy nie miałem zamiaru kryć się ani odwoływać czegokolwiek, co napisałem. Pisałem tak, żeby niczego się nie wstydzić.
Błąd interpretacji.
Za współczucie dziękuję, ale jest mi tak dobrze, że nie będzie konieczne.
Nasza znajoma współczuła mi kiedyś, że kocham kobietę.
Biedna...
Biedna...
To nic, wracamy do coachingu.
A może autocoaching?
Chcę mieć nowe cele?
https://zwierciadlo.pl/psychologia/2025 ... ching.read
https://kadry.infor.pl/kadry/hrm/szkole ... ching.html
https://docplayer.pl/3050347-Spis-tresc ... omowe.html
Po co mi jakiś Janusz? Sam sobie poradzę.
A może autocoaching?
Chcę mieć nowe cele?
https://zwierciadlo.pl/psychologia/2025 ... ching.read
https://kadry.infor.pl/kadry/hrm/szkole ... ching.html
https://docplayer.pl/3050347-Spis-tresc ... omowe.html
Po co mi jakiś Janusz? Sam sobie poradzę.
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Drodzy państwo. Jak już piszecie posty i przypomni wam się coś jeszcze, to proszę edytujcie swój post, a nie twórzcie następnego. Tak by nie było że macie swoje trzy posty pod rząd. To tylko nabijanie licznika i nie będzie w przyszłości przyzwolenia na to.
W niektórych działach nie ma możliwości edytowania swoich postów.
Można najwyżej wykasować go i ponownie napisać uzupełniony.
"Prosty schemat czterech podstawowych kroków, które należy obudować innymi uzupełniającymi pytaniami, oraz narzędziami może wyglądać w następujący sposób:
Co chcę zmienić, co jest moim dyskomfortem?
Jaki jest mój rzeczywisty cel w tej sprawie?
Co powoduje, że jest to dla mnie ważne, że chcę w tę sprawę zainwestować czas i energię?
Jakie są kluczowe punkty mojego wpływu na sytuację?
Warto też w konsekwencji zaplanować konkretne kroki do wykonania aby zrealizować cel".
https://encyklopediacoachingu.pl/autoco ... fcoaching/
Jaki jest rzeczywisty mój cel w tej sprawie?
Zdobycie dyplomu magistra.
Co powoduje, że jest to dla mnie ważne, że chcę w tę sprawę zainwestować czas i energię?
To da mi legalizację mojej dotychczasowej wiedzy i prawo do dalszego jej zdobywania i rozwinie zdolności.
- Wygospodarowanie więcej czasu na naukę.
- Wyeliminowanie rozproszeń.
- Pozwolenie sobie na miłość do nauki.
- Pogonienie istot przeszkadzających mi i szukających jelenia.
- Świadomość, że jeszcze za mało studiowałem, a Wszechświat jest taki piękny i skomplikowany.
I wszystko jasne jak słońce.
Jaki jest mój rzeczywisty cel w tej sprawie?
Warto też w konsekwencji zaplanować konkretne kroki do wykonania aby zrealizować cel".
https://encyklopediacoachingu.pl/autoco ... fcoaching/
Jaki jest rzeczywisty mój cel w tej sprawie?
Zdobycie dyplomu magistra.
To da mi legalizację mojej dotychczasowej wiedzy i prawo do dalszego jej zdobywania i rozwinie zdolności.
- Wygospodarowanie więcej czasu na naukę.
- Wyeliminowanie rozproszeń.
- Pozwolenie sobie na miłość do nauki.
- Pogonienie istot przeszkadzających mi i szukających jelenia.
- Świadomość, że jeszcze za mało studiowałem, a Wszechświat jest taki piękny i skomplikowany.
I wszystko jasne jak słońce.
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
- Catastrophique
- bywalec
Pewnie Zbyszek sie bardziej orientuje. Tak jak pisze Cezary, w niektorych dzialach nie ma mozliwosci edycji posta. Trochę to irytujace. Podobno to przez Maksi, ktora troche namieszala w "systemie" :p.