Odpowiedzialność coacha

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Re: Odpowiedzialność coacha

Post autor: Amannn »

Wiedziałem że żadnych linków nie dasz bo cały ten twój coaching to ściema. Nie masz za grosz kultury osobistej i kreatywności żaden klient by z tobą nie wytrzymał.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Post autor: Kiciuś_XXL »

Bo zacznę rozdawać ostrzeżenia...
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Amannn pisze: sob lip 03, 2021 3:53 pm Wiedziałem że żadnych linków nie dasz bo cały ten twój coaching to ściema. Nie masz za grosz kultury osobistej i kreatywności żaden klient by z tobą nie wytrzymał.
Dam każdemu kto bedzie chcial, ale akurat nie Tobie z powodów wyzej opisanych ;).
A to czy mi wierzysz...wiesz ile mnie to obchodzi? ;)
I tak poświęciłem Ci zdecydowanie wiecej uwagi niz na to zaslugujesz.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

Amannn pisze: sob lip 03, 2021 3:53 pm Wiedziałem że żadnych linków nie dasz bo cały ten twój coaching to ściema. Nie masz za grosz kultury osobistej i kreatywności żaden klient by z tobą nie wytrzymał.
dokładnie, ba nawet Jakub Żulczyk nie traktuje tego zajęcia poważnie.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

A przypomnialo mi sie cos.
Jakis czas temu wrzucalem na forum zdjęcie prezentow (samodzielnie zrobionych) od moich sluchaczy, odbiorcow.
Jak ktos chce to moze pobawić sie w Amannna i przeszukac moje posty, zeby to znaleźć xD.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Jakaś kolejna ściema?
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

"- Upraszczamy procedury, by pacjent miał łatwiejsze prawo dochodzenia roszczeń lub rekompensat za błędy medyczne - przekazał w czwartek minister zdrowia Adam Niedzielski. Powołany ma zostać fundusz kompensacyjny, z którego będą wypłacane pieniądze poszkodowanym. - Nie będzie możliwa już tylko droga sądowa, która jest długookresowa ale i wymaga kosztów - dodał minister".

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/202 ... ielskiego/

Okazuje się, że jest gorzej niż myślałem. Błąd na błędzie, dramat na dramacie. Pieniądze zdrowia nie wrócą.
https://www.google.com/search?q=Polsat+ ... 94&bih=474

Ludzie śmiertelni są omylni.
cezary123
zaufany użytkownik

"Coach bez odpowiedniego przygotowania, wystarczającej wiedzy i potrzebnego doświadczenia może popełnić błędy, które wpłyną niekorzystnie na psychikę klienta. Jak?

- Coach może (nawet nieświadomie) narzucić klientowi swój sposób myślenia, lub wręcz wymusić na nim sposób działania, który uważa za słuszny (przekonanie “Wiem, co dla klienta jest dobre”);
- Może swoją postawą zniechęcić do samej idei coachingu czy nawet rozwoju osobistego (gdy to, co robi, nie ma zbyt wiele wspólnego z prawdziwym coachingiem). Osoba coachowana (tzw. coachee) może zgeneralizować jedno spotkanie z coachem na całą dziedzinę rozwoju osobistego stwierdzając, że to nie działa / nie ma sensu / jest zbyt trudne;
- Źle prowadzony coaching może prowadzić do osłabienia poczucia własnej wartości klienta. Gdy sesje brną donikąd, może on skrytykować siebie uderzając we własną tożsamość (“Pewnie ze mną jest coś nie tak”). Coach może się o tym nawet nie dowiedzieć".

https://michalpasterski.pl/2014/05/5-bl ... go-coacha/

"Pytania interpretujące

To piąty grzech coacha. Nadinterpretowywanie słów klienta, sugerowanie mu stwierdzeń, których klient nigdy nie wymówił, a my ozdobiliśmy je własnym punktem widzenia".

https://grow.edu.pl/10-najczestszych-bl ... chingowym/

"Komu coaching pomoże, kogo zniechęci, a także z jakimi ekspertami warto zmieniać swoje ciało i psyche – pytamy uznanych polskich coachów".
(...)
Ale bywają też coachingi nieudane. Magda po jednej sesji coachingu diety wyszła zmotywowana do schudnięcia 12 kilogramów. Przez pół roku schudła dwa. I więcej nie mogła. Czy to wina jej, czy coacha? Teoretycznie jej, bo coach nie bierze odpowiedzialności za to, co robisz czy też czego nie robisz ze swoim życiem. I nie może cię zmusić do ograniczenia porcji na talerzu. A co może?
(...)
Skoro jesteśmy w wieku profesjonalizacji i doceniamy, że ktoś, np. pielęgniarka, kosmetyczka, masażysta czy mechanik samochodowy, kompetentnie się nami (lub naszym sprzętem) zajmuje – to tym bardziej obszar tak istotny jak jakość swojego życia warto „obsłużyć” przy pomocy profesjonalisty, prawda?
Pod warunkiem że jest to profesjonalista, a nie hochsztapler. Bo coaching, jak każda metoda, jest skuteczny tylko wtedy, gdy zajmuje się nim ktoś, kto się na tym zna. Jak z operacją nosa. Chirurg musi wiedzieć, dlaczego chcesz go zmienić, dobrać odpowiedni dla ciebie kształt i jeszcze zręcznie posługiwać się skalpelem.

Po czym poznać profesjonalistę? Z tym jest pewien problem, bo coachem zostaje się dużo szybciej i dużo łatwiej niż chirurgiem plastykiem. Czy psychoterapeutą".

https://zwierciadlo.pl/lifestyle/197156 ... -mnie.read

Lekarze najpierw ćwiczą w prosektoriach na zwłokach.
Mądrze!
:mrgreen:
cezary123
zaufany użytkownik

Oby bez bezczeszczenia zwłok.
cezary123
zaufany użytkownik

Januszków jest wielu na świecie.
cezary123
zaufany użytkownik

To znaczy naiwnych klientów i pacjentów.
cezary123
zaufany użytkownik

Różnica jest taka, że leczenie jest za darmo.
A jakość życia trzeba wziąć we własne ręce i realizować swoje marzenia w harmonii ze sobą a nie w rytm treningu.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

cezary123 pisze: sob lip 31, 2021 12:16 am Januszków jest wielu na świecie.
Nie reaguje, nie wchodze na dyskusje ponizej pewnego poziomu więc Cezary reaguje po swojemu.
Czy ktos mu da wreszcie (co najmniej) ostrzezenie za wyzwiska? Nalezy sie mu juz dawno.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

z Bogiem powiedziałem choć naprawde podejrzanie wygląda ta akcja .Jeśli dobrze robisz swoją prace to ok choć dla mniw troche to iluzja bo nie podałeś kwalifikacji, a coaching cóż może czasem , wiec posługujesz się czym w pracy? .Nie chce atakować cię bez sensu tylko pytam a nerwowy byłem bo jeszcze podobno twoi rodzice nie żyją .
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

jeśli będziesz kalkował prace artystyczne innych użytkowników forum nie tylko moje jako swoje to będzie słabe i daleko na tym nie popłyniesz .
Tak co mnie to ale nie napisałeś nic wczesniej na forum w temacie pomagania wiec jestem zaskoczony jaki ty pomocny . Tyle w temacie .
Ale jak pomagasz tym ludzią to dobrze.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Ja juz dawno zapomnialem o sprawie, a zawziety Cezary siedzi w domu z zaciśniętymi piesciami i szuka artykulow w necie zeby mnie tylko sprobowac skompromitować. Tak jakby mnie to obchodziło i moglo cokolwiek zmienic.
Wspolczuje niektorym takiego "zycia", serio.
Wezcie sie wreszcie za siebie. Nie pisze to jako coach, tylko ostrzegam zanim bedzie za pozno i kto inny bedzie za Was decydowal.
Peace.
cezary123
zaufany użytkownik

Wątek o coachingu ma prawo tu być. :D
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

cezary123 pisze: sob lip 31, 2021 6:24 pm Wątek o coachingu ma prawo tu być. :D
haha :)
Lepiej być samemu niż żyć z iluzją posiadania przyjaciół.
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Post autor: Trickster »

jesteś zwycięzcą XD
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Nie odbieram nikomu zadnego prawa, ale sens tego i intencje to juz inna kwestia.
Rob co chcesz, Cezary, jesli sie z tym lepiej czujesz, choc watpie ;).
Zablokowany

Wróć do „inne”