czy schizofrenia to niechoroba?

informacje naukowe, medyczne

Moderator: moderatorzy

grow up
bywalec

czy schizofrenia to niechoroba?

Post autor: grow up »

Psycholog@#
Psychiatra@#

24/h dyżur
*
Awatar użytkownika
tylkoktoś
zaufany użytkownik

Re: czy schizofrenia to niechoroba?

Post autor: tylkoktoś »

Choroba stanu umysłu,z ciężarem istnienia który często będziemy nieść do końca życia,jednym się uda to unieść a innych przygniecie,nie dając oddychać z takim ciężarem na piersi.Bedzie raz lepiej raz gorzej,wszystko to trzeba spamiętać by za każdym razem wiedzieć co można zrobić ,by urwać się z tego powrozu na szyi .Nie da się wstać bez usilnych prób,by nie płynąc cały czas z prądem nurtu tej egzystencjalnej rzeki niemocy.Cały czas trzeba prowokować bunt by się przeciwstawiać własnym ograniczeniom.Sam raz chcę żyć i próbować karmić się niepowodzeniami by móc je przekuć w wygraną.Niepowodzenia to tylko świadomość wszelakich przeżyć potrzebnych do tego by umieć coś zmienić,niepowodzenia to tylko doświadczenie,inaczej tego nie traktuję i nie załamuję rąk na piersiach.Innym razem proszę o eutanazję bo nie chcę wisieć w samobójstwie ordynarnego odejścia.Wtedy byłby szampan,i słodkości by Ci którzy by byli przy mnie,mogli mnie pożegnać z radością i lampką szampana jak już zamknę powieki.Balansuję między tymi dwoma odczuciami.Cały czas poszukuję i staram się wytrwać w postanowieniu krzyku o chęci istnienia,życiem wartym skonsumowania będąc głodnym radości istnienia.Kocham,uczę się kochać,miłość to radość i wielka bojaźń która mnie trawi gdy kocham.Kochać to żyć,kochać to jak umrzeć w przedłużającej się w nieskończoność agonii.Bijące się ze sobą myśli o szczęśliwości i jej braku.Mam w sercu tyle radości że mógłbym obdzielić pół świata,gdybym poczuł się potrzebny tym którym tej radości zbrakło.Mógłbym się wtedy wznieść ponad małość własnej egzystencji by być wielkim dla potrzebujących.Życie dobrym jak możesz się dzielić wszystkim co dobre.Znam już ból istnienia i mogę poczuć ból drugiej osoby,by móc ją zrozumieć.Balansowanie na linie,i wszelkie radości które mógłbym sprzedać bez pieniędzy za nie.Choroba duszy jest tylko chorobą którą można uleczyć,można na powrót stać się kimś kto to wszystko uniesie.Nawet jakby miał ten ciężar nieść do końca swoich dni.Nauczyć się ciężar nieść lekko.
grow up
bywalec

Post autor: grow up »

Nie rozumiem podziału umysł mózg
ciało dusza
*
Kefas
zaufany użytkownik

Post autor: Kefas »

dusza nie ma ciała.Umysł to mózg.Dusza jest połączona z ciałem za pomocą mózgu.Wszystko zazębia się w nas.
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

oczywiście, że to nie choroba. :angelic-flying:
Awatar użytkownika
Erratas
bywalec

Post autor: Erratas »

W innym miejscu i czasie schizofrenia jest darem od Boga.
ODPOWIEDZ

Wróć do „wiedza o schizofrenii”