Nie działa rispolept

risperidon

Moderator: moderatorzy

urojona
zaufany użytkownik

Re: Nie działa rispolept

Post autor: urojona »

Wystarczy wpisac w google : " risperidone weight gain " i wyskakuje informacja , tak samo "amislupride weight gain". Jakby ktos chcial sprawdzic, tylko po angielsku. Ale mozna na translatorze odczytac i jest to informacja raczej z pewnego źródła.
urojona
zaufany użytkownik

Wow, na olanzapinie ? Ja nie moge brac olanzapiny, bo mam zespoł niespokojnych nóg,rąk i tułowia, całe cialo mi sie meczy. Raz wzielam 7.5 mg to nie spalam do 3 w nocy i nawet pridinol wziety o 23. nie pomogl
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

urojona pisze: czw kwie 29, 2021 12:15 pm Wystarczy wpisac w google : " risperidone weight gain " i wyskakuje informacja , tak samo "amislupride weight gain". Jakby ktos chcial sprawdzic, tylko po angielsku. Ale mozna na translatorze odczytac i jest to informacja raczej z pewnego źródła.
Ej i ty w to wierzysz? Że ci napiszą po angielsku że utyjesz maksymalnie tyle a tyle? W bajeczki wierzysz? To jest wszystko indywidualna sprawa. Jeden utyje drugi nie. Ale skoro ty w to wierzysz w to co ci po angielsku w necie napisali, no to ja w takiej sytuacji rozkładam ręce. Bo mogą ci napisać że utyjesz tyle a tyle ale jak będziesz żreć jak świnia to ci to nic nie pomoże.
urojona
zaufany użytkownik

Wierze, bo to urywek strony z jakimiś badaniami.
urojona
zaufany użytkownik

Jak czlowiek je normalnie i ma wage w normie, a nagle zaczyna "żreć jak świnia" i nie bylo innych czynnikow, oprocz brania leków to pewnie one na to wplynęly. Wiadomo z powietrza sie nie tyje. Trzeba duzo jesc,ale jak zdrowy czlowiek zje to zazwyczaj czuje sytosc, a przy lekach sytosc i apetyt jest zaburzony, wiec to ze wiecej sie je to widoczny efekt jakichs zmian przez leki.
urojona
zaufany użytkownik

Zdrowy- niebiorący akurat tych leków
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Aleś ty naiwna... To skoro ja na olanzapinie schudłem 15 kilo a inni tyją po 30 kilo, to nie wiem jakiś niesklasyfikowany jestem :mrgreen:
urojona
zaufany użytkownik

Te badania to srednia pewnie, są tez wyjatki. Fajnie ze tyle schudles na olzie, ale ile jeszcze jest takich ludzi ? Wiekszosc sporo tyje
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Ja tam w żadne durne badania nie wierze, bo w medycynie wszystko jest możliwe. Jak 9 lat temu miałem sepse i leżałem na OIOMie i umierałem to lekarze już byłi pewni że z sepsy nie wyjde i umre a jaw ciągu doby odbiłem się od dna(że się tak wyraże) i żyje. A przy sepsie tylko jeden na pięć przypadków przeżywa. Reszta umiera. Teraz drugi przykład. Po sepsie dializowałem się i już mnie szykowali do przeszczepu nerki a się okazało że przeszczep jest niepotrzebny bo nerki sobie radzą. A to nie jest sprawa oczywista bo wiele osób musi mieć przeszczep aby móc żyć bez dializ.
Niewiem, może ja to taki szczęściarz jestem że jak kot zawsze spadam na cztery łapy.
urojona
zaufany użytkownik

No medycyna tez sie myli :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „rispolept”