Nie działa rispolept
Moderator: moderatorzy
Re: Nie działa rispolept
Wystarczy wpisac w google : " risperidone weight gain " i wyskakuje informacja , tak samo "amislupride weight gain". Jakby ktos chcial sprawdzic, tylko po angielsku. Ale mozna na translatorze odczytac i jest to informacja raczej z pewnego źródła.
Wow, na olanzapinie ? Ja nie moge brac olanzapiny, bo mam zespoł niespokojnych nóg,rąk i tułowia, całe cialo mi sie meczy. Raz wzielam 7.5 mg to nie spalam do 3 w nocy i nawet pridinol wziety o 23. nie pomogl
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Ej i ty w to wierzysz? Że ci napiszą po angielsku że utyjesz maksymalnie tyle a tyle? W bajeczki wierzysz? To jest wszystko indywidualna sprawa. Jeden utyje drugi nie. Ale skoro ty w to wierzysz w to co ci po angielsku w necie napisali, no to ja w takiej sytuacji rozkładam ręce. Bo mogą ci napisać że utyjesz tyle a tyle ale jak będziesz żreć jak świnia to ci to nic nie pomoże.
Wierze, bo to urywek strony z jakimiś badaniami.
Jak czlowiek je normalnie i ma wage w normie, a nagle zaczyna "żreć jak świnia" i nie bylo innych czynnikow, oprocz brania leków to pewnie one na to wplynęly. Wiadomo z powietrza sie nie tyje. Trzeba duzo jesc,ale jak zdrowy czlowiek zje to zazwyczaj czuje sytosc, a przy lekach sytosc i apetyt jest zaburzony, wiec to ze wiecej sie je to widoczny efekt jakichs zmian przez leki.
Zdrowy- niebiorący akurat tych leków
-
- zaufany użytkownik
Aleś ty naiwna... To skoro ja na olanzapinie schudłem 15 kilo a inni tyją po 30 kilo, to nie wiem jakiś niesklasyfikowany jestem
Te badania to srednia pewnie, są tez wyjatki. Fajnie ze tyle schudles na olzie, ale ile jeszcze jest takich ludzi ? Wiekszosc sporo tyje
-
- zaufany użytkownik
Ja tam w żadne durne badania nie wierze, bo w medycynie wszystko jest możliwe. Jak 9 lat temu miałem sepse i leżałem na OIOMie i umierałem to lekarze już byłi pewni że z sepsy nie wyjde i umre a jaw ciągu doby odbiłem się od dna(że się tak wyraże) i żyje. A przy sepsie tylko jeden na pięć przypadków przeżywa. Reszta umiera. Teraz drugi przykład. Po sepsie dializowałem się i już mnie szykowali do przeszczepu nerki a się okazało że przeszczep jest niepotrzebny bo nerki sobie radzą. A to nie jest sprawa oczywista bo wiele osób musi mieć przeszczep aby móc żyć bez dializ.
Niewiem, może ja to taki szczęściarz jestem że jak kot zawsze spadam na cztery łapy.
Niewiem, może ja to taki szczęściarz jestem że jak kot zawsze spadam na cztery łapy.
No medycyna tez sie myli