Nie działa rispolept
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Re: Nie działa rispolept
Pociesze cię tym że urojenia dużo łatwiej się leczy niż np. objawy negatywne w schizofrenii. Tam to dopiero jest mordęga.
---
Czuje się nieżle. Mam czasami urojenia. Ale one nigdy całkowicie nie odejdą i ty też się na to przygotuj. Miałem kilka razy remisje w ciągu tych 25 lat.
Z leków biore 600 mg sulpirydu i 7,5 mg zolafrenu. To dwa moje głowne leki na schizofrenie. Oprócz tego jeszcze 150 mg pregabaliny, 2 mg lorafenu i 0,5 tabletki akinetonu. No i leki internistyczne.
---
Czuje się nieżle. Mam czasami urojenia. Ale one nigdy całkowicie nie odejdą i ty też się na to przygotuj. Miałem kilka razy remisje w ciągu tych 25 lat.
Z leków biore 600 mg sulpirydu i 7,5 mg zolafrenu. To dwa moje głowne leki na schizofrenie. Oprócz tego jeszcze 150 mg pregabaliny, 2 mg lorafenu i 0,5 tabletki akinetonu. No i leki internistyczne.
Negatywnych mam mało, wynikają głownie z urojeń które mnie smucą. Wiem, że będę zawsze chora :/
-
- zaufany użytkownik
Pociesze cię że z biegiem czasu będzie ci lżej, zobaczysz. Tylko złe wspomnienia pozostaną. Ja przynajmniej tak mam.
Brales klozapol kiedys? A jak tak to w jakich dawkach ? Pomógł ci cokolwiek ?
-
- zaufany użytkownik
Brałem klozapol w różnych dawkach od 75-200 mg. Koszmarny lek.
Czemu koszmarny lek ? Nie pomógł ci ?
Ja mysle brac klozapol dawke podtrzymujaca 100mg przez pól roku, moze by to coś uspokoiło chorobe
-
- zaufany użytkownik
Strasznie przymula i otępia. Człowiek jest po nim słaby, nogi są jak z waty. Przynajmniej ja tak miałem.
Przymulenie mi nie przeszkadza, ważne żeby pozytywy minely
-
- zaufany użytkownik
Na początku też tak mówiłem ale po pewnym czasie klozapol stał się nie do zniesienia. Ja najlepiej czuje się na sulpirydzie i zolafrenie. Teraz zolafrenu biore 7,5 mg i jest nieżle. Byłem przymulony po nim jak brałem 10 mg.
Ogólnie jak najmniej leków radze ci brać. Nawet jak masz silne urojenia bo lekarze mają tendencje do przedobrzania.
Ogólnie jak najmniej leków radze ci brać. Nawet jak masz silne urojenia bo lekarze mają tendencje do przedobrzania.
Chyba przejde z rispoleptu na solian, mniej sie tyje, dziala na nastroj, a i tak jestem chora i tak
-
- zaufany użytkownik
Jakie dawki, mniejsze (do 300 mg), czy większe?
-
- zaufany użytkownik
Co za pytanie... Skoro pisze że ma bardzo silne urojenia to napewno nie te do 300 mg... Ja nie mówie żeby dawać z 1000 mg, ale tak z 600 mg na początek aby wyciszyć urojenia i dopiero po paru latach dawke zmniejszyć.
-
- zaufany użytkownik
No tak, racja, ale jak się bierze większe dawki Solianu, to na pewno trzeba sobie robić badania na TSH, sam przy 300 mg, nie wiem dlaczego jestem trochę ospały (choć to może obecnie dlatego, że parę dni temu jeszcze brałem Diphergan na wymioty, ale też to może być środek nasenny). Myślałem, aby sobie porobić badania, to mnie kwarantanna złapała od 07.04 do 24.04, w maju musiałbym o to zadbać.
Mysle 400-600mg solianu brac. Rispolept pieknie wyciszył wrzutki mysli ( glosy w glowie)moze przez to ze jest na autyzm też, ale oprocz tego mało zdziałał. Przytylam w sumie 20kg na nim i perazynie 150mg i caly czas mam straszny apetyt zeby "żreć". Solian czytalam na internecie ze wywołuje przystost wagi srednio okolo 1.3kg w pol roku w jakis badaniach. Nie wiem czy to prawda
Solian psuje TSH?
-
- zaufany użytkownik
Niby tak, przy większych dawkach głównie. Ja przytyłem dużo na połączeniu amisulpryd + aripriprazol.
Najlepiej nic nie brać z tego wynika, ale coś trzeba. Nie wiem czemu w badaniach i informacjach o leku solian(amisulpryd) pisze ze prawie nic sie nie tyje , a w praktyce u pacjentów zupelnie co innego. Nie pierwszy raz slysze, ze ktos utył po abilify lub solianie.
Po rispolepcie (pisze na internecie na stronach angielskich, z jakichs badan) w 10.8 tygodni tyje sie 5.3kg. Co chyba jest prawdą i wsrod pacjentow leczonych rispo.
-
- zaufany użytkownik
Po każdym leku się tyje, więcej lub mniej. Chociaż zdążają się anomalie, ja np. schudłem i to sporo na olanzapinie. A są tacy co tyją po niej po 30 kilo. Także...