Widzenie

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
schwalk
bywalec
Kontakt:

Widzenie

Post autor: schwalk »

Mam ciekawe urojenie i chciałbym to z kimś skonsultować. Przed zaśnięciem, czy wybudzeniem w fazie snu lekkiego widzę wszystko co się dzieje wokół, choć mam zamknięte oczy. Owo widzenie jest tak realistyczne, że nawet gdy je otworzę nie rozróżniam, czy je rzeczywiście otworzyłem - muszę je przetrzeć, poruszyć się, wstać. Najdziwniejsze jest jednak to, że prócz fizycznie występujących osób zdarza mi się widzieć postacie, które nie istnieją. Gdy otworzę oczy i uświadomię sobie, że to majak postacie rozpływają się w powietrzu. Widzenie z zamkniętymi oczami wykorzystuję praktycznie, np. sprawdzając przez sen czas na zegarku i kontrolując nieśpiące już dzieci. Może ktoś ma podobne doświadczenia schizofreniczno-paranormalne?
Marta

Re: Widzenie

Post autor: Marta »

Muszę powiedzieć, że masz bardzo ciekawe urojenia, pierwszy raz słyszę o takich i chociaż są bardzo dziwne, to ty wykorzystujesz je bardzo praktycznie. Proponuję ci iśc do specjalisty, on powinien wiedzieć, czy to schizofrenia, czy jakaś inna choroba i zapisze ci odpowiednie leki.
Marta

Post autor: Marta »

A te osoby, które widzisz, a których tak naprawdę nie ma widziałaś, może kiedyś w sklepie? CZy widziałaś je gdziekolwiek i kiedykolwiek?
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

szwalk, te obrazy to cienie z twojej podświadomości: mogłeś np. przed zaśnięciem przechodząc obok zegara nieświadomie zapisać w pamięci godzinę, potem twój zegar biologiczny doda ile potrzeba i rzeczywiście możesz sprawdzić czas nie otwierając oczu. jednak chyba możesz się w tym także dość ostro pomylić ! później będziesz wiedział np. że ktoś powiedział ci coś, a to było nieprawdą ! stosunki z innym ucierpią.
omamy wizualne to rzadki objaw schizofrenii, tylko leki !
chyba traktuj to jak lepsze sny, sny także otwierają dostęp do duszy.
fotex
zaufany użytkownik

Post autor: fotex »

Ja gdy byłem w wojsku widziałem wybuch bomby atomowej
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

fotex, czyż nie widzisz, że ludzie piszący na to forum, nieraz cierpią, szukają pomocy, rady, lub choćby kilku przyjaznych słów. dlaczego wzbudza to twoją ironię ? może nie potrafisz zrozumieć, co czują inni. nie wszytko stracone - tego można się przecież uczyć.

pomyśl np. o tym jaka powinna być atmosfera tego forum, żeby szkający pomocy go nie omijali i postaraj się w stworzeniu jej dopomóc.
sonia13

do schwalk'a

Post autor: sonia13 »

miało miejsce podobne wydarzenie w moim życiu. Jeszcze nie byłam chora na schizofrenię... tego dnia byłam u wróżki(to był błąd) i strasznie to przeżyłam... położyłam się ok. 2 nad ranem.zasypiałam i w pewnym momencie do pokoju "weszły" pies i wilk. za nimi weszła postać w pelerynie... zadała mi pytanie na które nie odpowiedziałam ,starałam się wybudzić, co nie nastąpiło zbyt szybko. wszystko trwało ok 20-25 min.
otoczenie się nie zmieniło, jedynie przybysze zniknęli...na schizofrenię zachorowałam za 4 lata.
fotex
zaufany użytkownik

Kiedy ja naprawde widziałem wybuch bomby atomowej, przysięgam.Obraz był nałożony na rzeczywisty obraz gdy wpatrywałem się w twarz innego żołnierza.Paczyłem na to jak na przeźroczysty telewizor.Mówiłem o tym nawet mojemu psychiatrze.W schizofreni żadko zdarzają się omamy wzrokowe ale mi się akurat zdarzyły.
fotex
zaufany użytkownik

Sonia jak byłaś u wróźki to idź do egzorcysty, oni przestrzegają przed takimi spotkaniami.Może coś to pomoże.
gieerel
zarejestrowany użytkownik

Post autor: gieerel »

wydaje mi sie ze kłamiesz
Awatar użytkownika
aaa
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: aaa »

Jeżeli to to o czym myślę, to nic szczególnego. Poprostu możesz wychodzić ze swojego fizycznego ciała. Każdy to robi, tylko zdecydowana większość nie świadomie (najczęściej podczas snu - zapominając o tym potem).
A czy czułeś kiedykolwiek dziwne wibracje przed zaśnięciem :?: :)
"Pobyt w szpitalu grozi kalectwem lub śmiercią"
-- http://pl.youtube.com/watch?v=ryyo9CqyeSI --
fotex.

Post autor: fotex. »

Kto kłamie.?
gieerel
zarejestrowany użytkownik

Post autor: gieerel »

fotex. pisze:Kto kłamie.?
ten z tymi oczami
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”