Ważna pytania do Papu Pana.

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Ważna pytania do Papu Pana.

Post autor: AcidHouse »

Hej.

Co to znaczy inwektywa, bo słyszę już to trzeci raz.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Re: Ważna pytania do Papu Pana.

Post autor: Chłopiec Papuśny »

Obraza słowna wyrażona w piśmie lub mowie. Inaczej obelga.
Rozumiem że skończyłeś jakąś szkołę na poziomie podstawówki, gdyż korzystanie ze słowników (za moich czasów lata 80-te i 90-te ubiegłego wieku było w programie szkoły podstawowej).
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Post autor: Trickster »

Ładna inwektywa i prawie aluzja Panie Papu XD
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Jesli czesto spotykasz sie z określeniem "inwektywa" zastanowilbym sie nad Twoja kultura wypowiedzi ;).
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

Trickster ja nie użyłem tutaj żadnego rzeczownika ani przymiotnika więc o inwektywie nie może być mowy. 🙂 Co do aluzji to to się zgodzę.
grow up
bywalec

Post autor: grow up »

przecinek w zdaniu nie prostym tylko podrzednie złożonym.
*
AcidHouse
bywalec

Chłopiec Papuśny pisze: czw kwie 15, 2021 10:06 pm Obraza słowna wyrażona w piśmie lub mowie. Inaczej obelga.
Rozumiem że skończyłeś jakąś szkołę na poziomie podstawówki, gdyż korzystanie ze słowników (za moich czasów lata 80-te i 90-te ubiegłego wieku było w programie szkoły podstawowej).

W przeciwieństwie do Was, my nie korzystaliśmy ze słowników w szkole podstawowej.
My musieliśmy samodzielnie odpowiadać na zadane przez nauczyciela pytania, a wszelkie dyktanda, klasówki, czy kartkówki odbywały się inaczej, aniżeli u Was, czyli bez możliwości korzystania ze słowników.

Podejrzewam, że to mnie od Ciebie różni, a więc u mnie odbywa się to na zasadzie wiedzy nabytej, którą przekładam na sam koniec, na wiedzę użytkową.
Jestem prawie pewien, że Ty może i nabyłeś coś tam wiedzy, natomiast musisz dłużej myśleć nad konstrukcją zdania, bo kiedyś Was uczono korzystania ze słowników, a to jak wiemy zajmuje o wiele więcej czasu, jak samodzielne składanie zdań.

Korzystać ze słownika należy, ba to nawet czynność bardzo pożądana i ciekawa, ale trzeba robić to w sposób umiarkowany i przemyślany...
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

Jak napisałem i słowo się rzekło my uczyliśmy się co to jest słownik, jakie są rodzaje, gatunki, co do czego dany słownik może być przydatny. Uczyliśmy się czasem na pamięć, co wydaje się mojej osobie - co znaczą słowa niektórym nam. Rozumiem że możesz zarzucać że korzystaliśmy z nich przy kartkówkach, lecz twój rocznik 2000 + nie wymyślił nic nowego. Jesteś debilem. Użyje inwektywy, aprobując tym samym scholastykę wszak będąc nowym bogobojnym.

Rozumiem że u Ciebie pedofilia w rozumieniu bez podstaw słownika języka polskiego jest umiłowaniem Boga?
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

jebłem XD
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
AcidHouse
bywalec

Papu wyraźnie nie radzisz sobie z moderowaniem forum, ponieważ stawiasz siebie ponad prawem zakazując innym używanie inwektyw, a samemu łamiąc tę zasadę.
Coś w stylu CAtastropik mnie zgłosił to ja go też zgłoszę.

Tylko, że w przeciwieństwie do mnie jesteś moderatorem i powinieneś być mądrzejszy.

Ostatnie zdanie obrazuje widocznie ciebie, ponieważ nie radzisz sobie z moderowaniem evot.
Pyciosława robiła to znacznie lepiej.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

Powinieneś rozróżniać moje moderowanie od pisania jako użytkownika. Nią zakazuje stosowania inwektyw, moja prośba wyraźnie odnosiła się do nie zawracania tyłka moderatorom sprawami które możecie rozwiązać między sobą. Czyli reasumując - jeżeli uważasz że ktoś odbiega od tematu w wątku to poprosić go by trzymał się tematu; jeżeli uważasz że ktoś cię obraza to poprosić go by tego nie robił. Jeżeli uważasz że temat nie pasuje do działu to to napisać autorowi. 🙂

Co do Pyciosławy - każdy inaczej moderuje. Maksymiliana również inaczej moderowała. Co do Pyci mam wyrobione zdanie i jej udziału jako moderatora na forum, pracowałem z jedną i drugą na forum więc również mam wyrobione zdanie na temat ich moderacji.
Jednym się podoba drugim nie, ja stosuje się do zaleceń czy raczej sugestii administratora dlatego np. dostaliście wiadomość prywatną a nie smarowałem na czerwono w wątku. Nie ukrywam faktu że nie mam ochoty z wami wchodzić w jakiekolwiek bliższe relacje, dotyczy to się pań i panów. Nie znaczy to że nie pokazuje emocji. 😊 Zauważ że Pyciosławy nie ma od jakiegoś czasu, być może chora a być może ma coś innego do roboty - więc zostaje tylko ja. 😀 Twoja opinia o mnie jako moderatorze nie ziębi mnie ani nie grzeje. Z administratorem nie zgadzam się w wielu kwestiach dotyczących moderowania forum, więc tym bardziej dziwi mnie twój wpis na mój temat - bo wydawało mi się że minimalnie jak się da ingeruje w życie forum. 🤨 Jednak nie. Jeżeli jednak to co piszesz, próbujesz wjechać na moją ambicje jako moderatora - to życzę dalszych sukcesów i rozwoju na ścieżce życiowej jakąkolwiek ona by nie była. 🙂👍

Jeżeli mam być już chamski to polecam zapoznanie się z pojęciami: inwektywa, obelga, moderator, sugestia, kontra, asymilacja.

Chociaż zastanowię się nad tym co napisałeś. Zweryfikuje swoje zachowanie jako moderator, co pewnie przyniesie mi korzyść. Wszak moderowanie to nie wchodzenie w dupę użytkownikowi i przytakiwanie mu że ma rację. To nie obsługa klienta premium to forum. 🤔
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

AcidHouse pisze: ndz kwie 18, 2021 6:57 am Papu wyraźnie nie radzisz sobie z moderowaniem forum, ponieważ stawiasz siebie ponad prawem zakazując innym używanie inwektyw, a samemu łamiąc tę zasadę.
Coś w stylu CAtastropik mnie zgłosił to ja go też zgłoszę.

Tylko, że w przeciwieństwie do mnie jesteś moderatorem i powinieneś być mądrzejszy.

Ostatnie zdanie obrazuje widocznie ciebie, ponieważ nie radzisz sobie z moderowaniem evot.
Pyciosława robiła to znacznie lepiej.
Jesteś po prostu daremny, mnie też wkurzyłeś swoimi wypowiedziami kilka razy Acid, więc mam prośbę nie wypowiadaj się wogóle, jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia i zacznij brać leki, udaj się do psychologa i sobie z nim porozmawiaj, a nie wywalaj swoich frustacji na forum :) Zgadzam się, ze stwierdzeniem Papuśnego odnoście ciebie ;) Już ci to napisałem wcześniej w wątku o antypsychiatri :P A Papuś dobrze i fachowo moderuje forum, tak to mi się wydaje moim skromnym zdaniem i jest od ciebie o wiele mądrzejszy, bo jeszcze stara się jakoś ci odpowiadać składnie... ja bym cie poprostu udupił tu na forum, za np nawoływanie do nie braniu leków :P
AcidHouse
bywalec

Trynkster - najpierw spójrz na siebie min. nabijanie jakichś memów i tym podobnych, nic nie wnoszących w życie forum spraw oraz nazywanie mnie kryptogejem i zarzucanie mi, że mam urojenia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”