Kefasowe prace
Moderator: moderatorzy
Kefasowe prace
Witam będę opisywał tutaj jakie prace wykonywałem.Musze gdzieś pisać bo to ułatwia rozumowi sklejanie świadomości.Dzisiaj zrobiłem szalunek na kolejną ścianę.Z uwagi na to że stary fundament zrobiony jest z kamienia i jest bardzo nierówny.Praca zrobiona średnio,ponieważ wczoraj przykręciłem 3 bele do płyty OSB wzdłuż.Belki okazały się różnej grubości,moje niedopatrzenie.Co sprawiło że gdy dokręciłem pionowo trzy kolejne wygięło trochę płytę,zrobił się brzuszek do wewnątrz około 2 mm w najgłębszym punkcie.Zostawiłem taki stan doczepiłem kolejną plytę do tej i trochę się wyprostowało.Myślę że w piwnicy nie będzie to aż tak przeszkadzało.Dorobiłem stemple i zaparłem je o deski przykręcone do podłogi.Drugi koniec Stempli osadziłem na szalunku.Rozrobiłem zaprawę wypełniłem luki tak żeby beton się nie wylał z szalunku i zostawiłem do jutra aby wszystko obeschło.
Największym przejawem geniuszu kobiety jest miłość macierzyńska.
Re: Kefasowe prace
Budowlanka w pojedynkę to duże wyzwanie,zwłaszcza szalowanie ,czasami zabraknie chociażby trzeciej ręki laika,który by coś tylko przytrzymał.Powodzenia w pracy niech się mury pną do góry:).
Witam utopia dzięki za wsparcie.Dzisiaj rano znosiłem worki z cementem i piasek do piwnicy.Chciałem mieć wszystko na miejscu żeby nie biegać co chwile.Dokręciłem jeszcze po wkręcie stemple i dodałem knapki aby ich nie wyrwało.Poszedłem na chwile przerwy,rozrabiałem w wiaderkach,mieszadłem osadzonym w wiertarce.Praca przebiegła by sprawnie gdyby nie to że puściło mi w dwóch miejscach i wylało się pół wiadra.Na szczęście miałem kawałki styropianu i nabawiłem się tylko strachu.na tę ścianę weszło około 15 wiader czyli 5 worków cementu.Odpocząłem 2 godzinki i poszedłem robić w ogrodzie,wyplewiłem dwie taczki chwastów.Zajęło mi to kolejne dwie godziny.
Syzyfowe prace czy dwanaście prac Herkulesa..? W każdym bądź razie gratuluję samozaparcia i werwy.
Dokładnie,pracuje za dwóch co się chwali,ale zawsze jak coś się samemu zrobi to satysfakcja murowana:).
Jak tak słyszę o mobilizacji to myślę że sam powinienem coś zrobić .
Jak tak słyszę o mobilizacji to myślę że sam powinienem coś zrobić .
Wczoraj plewiłem i kopałem ogórdek.Mobilizacja potrzebna do pisania na kanałach lewicowych propagandystów.Meduzola jestem słaby z mitologii,wolę żeby zniknęła ona już z umysłów współczesnych młodych ludzi.Mitomani stworzyli cywilizację śmierci.
dzisiaj dorobiłem koleją część szalunku i zalałem.narazie muszę przerwać tam pracę ponieważ mam po świętach gdzie indziej zobowiązania pracownicze.
Bob budowniczy ,nie ma co:).Super
No nie ma tam tyle ścian żeby zamawiać gruchę.Została jedna ściana do zalania a resztę to już otynkuję.Tynkowałem kiedyś jak miałem z 12 lat,ale frajda z tego jest,nie powiem.
Spełnianie się w tym co się robi to podstawa,dobrze jest dawać sobie taką radość,bo często trzeba robić rzeczy które tej radości nie przynoszą,a zrobione być muszą.Cieszę się z każdej inicjatywy która daje satysfakcję,napędza mnie każde szczęście ludzi borykającymi się z podobnymi problemami .Samemu chcę wtedy sprawiać sobie radość pracą.
dzisiaj kucie starego murku z płotu i 8 przęseł zrobione.Plus wykułem u siebie wnękę na licznik prądu o dziwo udało się bez prądu.Marze o tym żeby mieć prąd w mieszkaniu.Pogadam z Bogiem.
Bóg dał Ci siłę sprawczą byś sam to wszystko zrobił
.

Przęseł sam nie robię ale z takimi dwoma bobkami.Dzisiaj miałem wolne ale rozebralem szalunek w piwnicy i szykowałem następny dodatkowo pomalowałem altanę drewnianą bezbarwnym olejem.Altanę robiłem z tatą parę lat temu.
57 sztuk płyt we dwójkę z Janem Chrzcicielem.Takmówię na konpana w pracy
Niedługo wszystko skończysz i będziesz się nudzić
.

Utopia żartujesz jest pełno ludzi którym jesteśmy potrzebni.Choćby setki firm.
A więc to syzyfowa Kefesowa praca
.

Kefas pisze: ↑wt mar 30, 2021 8:48 pm Witam będę opisywał tutaj jakie prace wykonywałem.Musze gdzieś pisać bo to ułatwia rozumowi sklejanie świadomości.Dzisiaj zrobiłem szalunek na kolejną ścianę.Z uwagi na to że stary fundament zrobiony jest z kamienia i jest bardzo nierówny.Praca zrobiona średnio,ponieważ wczoraj przykręciłem 3 bele do płyty OSB wzdłuż.Belki okazały się różnej grubości,moje niedopatrzenie.Co sprawiło że gdy dokręciłem pionowo trzy kolejne wygięło trochę płytę,zrobił się brzuszek do wewnątrz około 2 mm w najgłębszym punkcie.Zostawiłem taki stan doczepiłem kolejną plytę do tej i trochę się wyprostowało.Myślę że w piwnicy nie będzie to aż tak przeszkadzało.Dorobiłem stemple i zaparłem je o deski przykręcone do podłogi.Drugi koniec Stempli osadziłem na szalunku.Rozrobiłem zaprawę wypełniłem luki tak żeby beton się nie wylał z szalunku i zostawiłem do jutra aby wszystko obeschło.
Nie ma czegoś takiego jak wkrętarka.
Poszukaj automatycznego śrubokręta
*
grałem jako statysta,wymienilem kable od świec w samochodzie i wyprałem ciuchy.Nie śmiejcie się bo to sukces.
W tym czasie gdy podejmowałem pracę około 5 miesięcy nie pisałem ale to juz przeszłość został mi dwutygodniowy okres wypowiedzenia do odcharowania.