Stała ankieta oceniająca modrowanie forum

dział techniczny, tu proszę kierować pytania i uwagi do administratora i moderatorów

Moderator: moderatorzy

Jak życzyłbyś sobie, żeby docelowo działała moderacja forum ?

1. Forum nie powinno być moderowane. Każdy powinien móc pisać co zechce.
1
2%
2. Trzeba większej tolerancji moderatorów na silniejsze słowa autorów postów.
1
2%
3. Moderatorzy powinni mniej kierowć się własnymi przekonaniami i ocenami i dopuszczać głosy niezgodne z ich poglądami lub innymi popularnymi opiniami.
8
16%
4. Potrzebna ogólnie nieco silniejsza cenzura postów.
0
Brak głosów
5. Osoby piszący obelżywe posty powinny tracić powoli prawa dostępu do czatu, potem po kolei do różnych działów, aż do zbanowania.
8
16%
6. Autorzy obelżywych postów mają być zbanowani po trzech ostrzeżeniach, na które nie zareagowali.
7
14%
7. Autorzy obelżywych postów mają być niezwłocznie zbanowani.
1
2%
8. Po trzech ostrzeżeniach osoby piszące ewidentne bzdury mają być zbanowane.
3
6%
9. Obelżywe posty mają być w większej ilości przesuwane do "niechcianych postów" bez dalszych konsekwencji.
3
6%
11. Chciałbym większej liczby moderatorów.
10
20%
12. Czat trzeba moderować bardziej stanowczo.
2
4%
13. Należy z większą uwagą i konsekwencjami oceniać posty pod kątem oczerniania innych oraz inspirowania do agresji wobec innych, także tych, którzy tu nie piszą
7
14%

Liczba głosów: 51

Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Re: Stała ankieta oceniająca modrowanie forum

Post autor: Chłopiec Papuśny »

Argentil pisze: wt mar 16, 2021 8:24 am
Chłopiec Papuśny pisze: pn mar 15, 2021 10:45 pm
Argentil pisze: pn mar 15, 2021 6:54 pm Wartość merytoryczną tworzą użytkownicy którzy kontynuują dyskusję, jak przestają to kończy się temat, autorytarne narzucanie nie ma sensu.

Niektórzy użytkownicy powinni mieć możliwość moderowania tylko swoich tematów odciążyło by to moderatorów.
Mają możliwość tylko z niej nie korzystają. :) Jeżeli ich moderowanie nie przynosi skutku, mogą poprosić o pomoc moderatorów forum. Choć ci starają się czuwać cały czas. Konkretnie to mam na myśli, że mogą poprosić, stanowczo wymagać o zmianę formy wypowiedzi innych autorów, zacytowanie ich i żądanie pisania na temat w tytule wątku. Jeżeli to nie przynosi wymiernej korzyści to jest formularz do kontaktu z adminem lub moderatorami.
;)
Decentralizacja władzy by nieźle pomogła w przypadku tego forum, są długie i autorskie wątki bardziej jak pamiętniki, te są spamowanie najbardziej. Ta opcja pasuje też do zatwierdzania pierwszego pasta przez moderację, może też pierwsze 3 odpowiedzi na temat, jak załapie to autor mógłby sam moderować dalej.
Tup byłby dobrym moderatorem.
A kto niby ma władzę absolutną że by ją decentralizowac? Chcesz założyć spółdzielnie i wykupić evot od Zbyszka?
Czy mówisz o czasie gdy Pycioslawa była wraz z Maksi na forum moderatorami, gdy zawiązał się "pisiorkowy spisek" przeciwko Maksymilianie? Guile obrał sobie za cel Maksi i ja atakowal na wszystkich możliwych pozycjach? Dlaczego do tej pory trolling Guile był tolerowany przez Pyciosławę, użytkownicy zarzucają Pyciosławie brak obiektywności w sprawie Guile, gdy wyzywał Maksi od obiektów i ćpunek nie reagowała. Zarzut jest też taki że Pycioslawa tolerowała trolling, Maksi z nim walczyła. Maksi odwaliło jak dostała admina, też kasowała posty, Pycia również to robiła w szczególności dla siebie nie wygodne. Jak odniesiesz się do tego?

Chciałbym wyjaśnić wszystkie nieścisłości, póki pojawia się nowi moderatorzy i za nim ewentualnie wrócą starzy - jeżeli wrócą.
Prawdy i tak nie zobaczy nikt, ilu ludzi tyle jest wersji. Jeżeli doszło do konfliktu na linii moderatorzy-moderatorzy, moderatorzy-uzytkownicy.
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Post autor: Hipis »

Guile można zarzucić tylko tyle, że ma charakterystyczne poglądy i nie są one poprawne politycznie. Znasz człowieka czy oceniasz za poglądy?
Oby się Maksi dobrze wiodło ale na moderatorkę się nie nadaje.

Trzeba by przeprowadzić studium przypadku, przeanalizować zawartość kosza i tego co kto z moderatorów kasuje.

Pycia kasuje spam na który żaden moderator nie reagował przez pół roku, Sportowiec, Słonecznik, AcidHouse czy grow up, jakby nie ona to forum by padło ze względu na małą aktywność pozostałej moderacji, teraz nagle sobie inni moderatorzy przypomnieli o innych sprawach.
Gdzie byli przez ostatnie pół roku?
E ?= m + (*c²)
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

Argentil pisze: wt mar 16, 2021 8:46 am Guile można zarzucić tylko tyle, że ma charakterystyczne poglądy i nie są one poprawne politycznie. Znasz człowieka czy oceniasz za poglądy?
Oby się Maksi dobrze wiodło ale na moderatorkę się nie nadaje.

Trzeba by przeprowadzić studium przypadku, przeanalizować zawartość kosza i tego co kto z moderatorów kasuje.

Pycia kasuje spam na który żaden moderator nie reagował przez pół roku, Sportowiec, Słonecznik, AcidHouse czy grow up, jakby nie ona to forum by padło ze względu na małą aktywność pozostałej moderacji, teraz nagle sobie inni moderatorzy przypomnieli o innych sprawach.
Gdzie byli przez ostatnie pół roku?
Szerzenie nienawiści, ataki personalne na innych użytkowników forum, kłamstwa i inne obelżywe teksty na inne dziedziny nazywasz charakterystycznymi poglądami i niepoprawnymi politycznie? W tym wypadku nie mam nic więcej do powiedzenia.
Spam to najmniejszy problem. Inni spamu nie widzieli tylko trolling i brak stanowczej reakcji ze strony moderatora Pycioslawa.
Czy odniesiesz się do tego co napisałem wcześniej? Moderatorzy też mają życie swoje, nie którzy chorowali i na jakiś czas zniknęli. Inni mają chyba dosyć.
Jesteśmy dorosłymi ludźmi przynajmniej z pojęcia prawa, chyba każdy wie a raczej powinien wiedzieć co jest źle i co go rani. Jeżeli uważasz brak reakcji na chamstwo innych użytkowników z forum - reakcją i moderowaniem - to też nie mam już nic w tym wypadku do powiedzenia.
Jeżeli coś by w tym wypadku było zrobione, czy teraz musiałbym zajmować się sprawą Guile i pozostałymi które nie powinny mnie dotyczyć, bo powinny być już załatwione? Maksi nie była święta, po informacjach które dostałem wątpię czy była to psychoza. Nie mniej przesadziła i poniosła konsekwencje. Każdy by poniósł gdy by zaszła taka potrzeba. Czas pokaże jak będą sprawy wyglądały dalej. Pycioslawa sama powinna odnieść się do tych zarzutów stawianych przez niektórych użytkowników.

Studium przeprowadzam. Mam nadzieję że nic już nie zniknie.
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Pomijam niektóre tematy i ich nie czytam, jak jest kłótnia to wolę się wycofać z danego wątku, na co mi to, mądry głupiemu ustępuje aby głupi nie pokonał go doświadczeniem.
Musiałbym poczytać.
E ?= m + (*c²)
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

Argentil pisze: wt mar 16, 2021 9:01 am Pomijam niektóre tematy i ich nie czytam, jak jest kłótnia to wolę się wycofać z danego wątku, na co mi to, mądry głupiemu ustępuje aby głupi nie pokonał go doświadczeniem.
Musiałbym poczytać.
Nagle nikt nic nie czyta, a wszyscy się wypowiadają....🤔😏
Jestem za tym że by dodatkowo wprowadzić ankietę personalną oceniającą pracę poszczególnych moderatorów. Jeżeli kwestie techniczne pozwolą to ze stażem minimum trzyletnim na forum wypowiedziały się osoby na temat pracy modów.
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

3 letni staż jest dobrym pomysłem, ponieważ pojawiający się znienacka moderatorzy będą pamiętani przez aktywnych użytkowników.
E ?= m + (*c²)
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: pycioslawa »

Chłopiec Papuśny pisze: wt mar 16, 2021 8:39 am Pycia również to robiła w szczególności dla siebie nie wygodne.
Chyba żarty sobie robisz. :lol: Kasowałam posty, które były zgłaszane - ale przestałam, bo ogarnęłam, że postów nie kasujemy.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

Argentil pisze: wt mar 16, 2021 9:23 am 3 letni staż jest dobrym pomysłem, ponieważ pojawiający się znienacka moderatorzy będą pamiętani przez aktywnych użytkowników.
Też tak uważam, tym bardziej że osoby z krótkim kilkumiesięcznym stażem nie będą obiektywne. Trzeba wziąć pod uwagę wszystkich moderatorów, nawet tych którzy są na forum i nie moderują już z różnych przyczyn.
Co do moderatorów " znienacka" już ci wyjaśniłem powody. Co nie zmienia faktu że mój staż jest dłuższy niż przysłowiowe "znienacka".
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

pycioslawa pisze: wt mar 16, 2021 9:26 am
Chłopiec Papuśny pisze: wt mar 16, 2021 8:39 am Pycia również to robiła w szczególności dla siebie nie wygodne.
Chyba żarty sobie robisz. :lol: Kasowałam posty, które były zgłaszane - ale przestałam, bo ogarnęłam, że postów nie kasujemy.
Jeżeli bym robił żarty nie pisał bym o tym.
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: pycioslawa »

Ty tak na poważnie myślisz, że na tym forum jest dla mnie coś niewygodnego? Lol.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
Hipis
zaufany użytkownik

Moderatorzy dobrze reagują na tym forum na hejt, jeżeli się pojawia to użytkownicy szybko dostają upomnienia.
E ?= m + (*c²)
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

pycioslawa pisze: wt mar 16, 2021 9:33 am Ty tak na poważnie myślisz, że na tym forum jest dla mnie coś niewygodnego? Lol.
To są informacje od użytkowników. Co kasowane było to nie wiem, nie mogę się odnieść do tego. Jeżeli tak piszą, musieli to widzieć. Tak samo piszą na temat Maksi.
Ja na przykład skasowałem dzisiaj cztery posty Guile. Resztę poprzenosiłem. Zrobiłem Twoja robotę, która dawno powinna być wykonana. Temat ciągnie się od początku 2020 roku. Zanim zadomowiłem się z powrotem na forum, poprzeglądałem to i owo, i uznałem że dobra robota była. Im bardziej w przeszłość, tym moje zdanie przybrało nie co inną formę.
PMB
bywalec

Post autor: PMB »

Moim zdaniem pycioslawa bardzo dobrze moderuje forum i większość osób z forum tutaj to potwierdzi innych moderatorów nie znam bo jestem krótko na forum o Maksymilianie dużo czytałem negatywnych opinii i myślę że dobrze że jej już tutaj nie ma, jeżeli chodzi o trolli i osoby obrażające innych powinni dostawać ostrzeżenia a jeżeli to nie pomoże to bana.
Ostatnio zmieniony wt mar 16, 2021 10:31 am przez Chłopiec Papuśny, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Post został przywrócony do oryginalnego wątku
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

Bobik pisze: wt mar 16, 2021 10:05 am Moim zdaniem pycioslawa bardzo dobrze moderuje forum i większość osób z forum tutaj to potwierdzi innych moderatorów nie znam bo jestem krótko na forum o Maksymilianie dużo czytałem negatywnych opinii i myślę że dobrze że jej już tutaj nie ma, jeżeli chodzi o trolli i osoby obrażające innych powinni dostawać ostrzeżenia a jeżeli to nie pomoże to bana.
Jeżeli nie znasz innych moderatorów i nie wiesz jak moderują, to nie masz punktu odniesienia czy Pyciosława spełnia swoją rolę jako moderator. Może ci się podobać jej styl, być może przeglądasz pokoje z nie aktualnymi i niechcianymi, czy widziałeś jej uwagi moderatora. Na tak krótki staż szybko wyciągasz wnioski, tym bardziej "ze słyszenia". Jeżeli znalazłeś takowy pokój z opiniami chętnie go przejrzeć, bo widzę że szybciej udało ci się go znaleźć i te opinie gdziekolwiek są ode mnie.
Trochę to dla mnie naciągane, ale można zawsze sprawdzić.
No a takie pytanie do Ciebie. Kim jesteś, bo z tego co widzę to kilka kont miałeś. Nie chce chce mi się pisać do Zbyszka o połączenie twoich kont i blokowanie Ciebie.
Ze swoimi kontami pisałeś do administratora? Paweł29, Paweł30 i teraz Bobik. Może pousuwać twoje konta jeżeli straciłeś dostęp do maila w jakikolwiek sposób by nikt się nie włamał na Twoje konto evot.
swtern
zaufany użytkownik

Post autor: swtern »

Odpowiedni i prawilny regulamin , za mordę i banować faszystów na 3 tygodnie.Jak nie ochłoną to całkowity ban.
Awatar użytkownika
tylkoktoś
zaufany użytkownik

Post autor: tylkoktoś »

Tu nie ma faszystów więc nie ma się co podniecać .
swtern
zaufany użytkownik

Post autor: swtern »

utopia pisze: wt mar 16, 2021 1:45 pm Tu nie ma faszystów więc nie ma się co podniecać .
Nie zaprzeczaj sobie,to niezdrowe
PMB
bywalec

Post autor: PMB »

Chłopiec Papuśny pisze: wt mar 16, 2021 12:27 pm
Bobik pisze: wt mar 16, 2021 10:05 am Moim zdaniem pycioslawa bardzo dobrze moderuje forum i większość osób z forum tutaj to potwierdzi innych moderatorów nie znam bo jestem krótko na forum o Maksymilianie dużo czytałem negatywnych opinii i myślę że dobrze że jej już tutaj nie ma, jeżeli chodzi o trolli i osoby obrażające innych powinni dostawać ostrzeżenia a jeżeli to nie pomoże to bana.
Jeżeli nie znasz innych moderatorów i nie wiesz jak moderują, to nie masz punktu odniesienia czy Pyciosława spełnia swoją rolę jako moderator. Może ci się podobać jej styl, być może przeglądasz pokoje z nie aktualnymi i niechcianymi, czy widziałeś jej uwagi moderatora. Na tak krótki staż szybko wyciągasz wnioski, tym bardziej "ze słyszenia". Jeżeli znalazłeś takowy pokój z opiniami chętnie go przejrzeć, bo widzę że szybciej udało ci się go znaleźć i te opinie gdziekolwiek są ode mnie.
Trochę to dla mnie naciągane, ale można zawsze sprawdzić.
No a takie pytanie do Ciebie. Kim jesteś, bo z tego co widzę to kilka kont miałeś. Nie chce chce mi się pisać do Zbyszka o połączenie twoich kont i blokowanie Ciebie.
Ze swoimi kontami pisałeś do administratora? Paweł29, Paweł30 i teraz Bobik. Może pousuwać twoje konta jeżeli straciłeś dostęp do maila w jakikolwiek sposób by nikt się nie włamał na Twoje konto evot.
Taka jest moja opinia mam do tego prawo takie jest moje zdanie o moderowaniu tego forum jestem tutaj już rok przeczytałem różne tematy jakie tutaj były mam wyrobione swoje zdanie nie ważne Kim jestem to że miałem kilka kont to nic nie znaczy wolno mi je było zawieszać o powodzie takiego zachowania nie będę pisał to zostawię dla siebie jeżeli chcesz to możesz je wszystkie usunąć i na koniec mnie zablokować nie muszę mieć tutaj założonego konta i tak za dużo czasu tracę na czytanie i pisanie na forum sam chciałem nie jeden raz odejść ale wchodzę nadal i nawet jak już nie będę miał aktywnego konta to w każdej chwili będę mógł tutaj wejść poczytać co inni piszą tyle mam do powiedzenia.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik

Masz prawo mieć własne zdanie to oczywiste. 🙂
Jednak chcąc być konsekwentnym i być w porządku wobec innych o posiadaniu kilku kont powinieneś poinformować o tym administratora. Wypadało by też się przywitać jeżeli wystartowałeś z nowego konta, o zmianie nicka też warto poinformować admina i innych forumowiczów. Blokować cię nikt nie będzie. Jeżeli to co piszesz jest prawdziwe, to i tak wiesz to z regulaminu. Więc co będę ci pisał. To że przez takie akcje stajesz się mniej wiarygodny, bo inni użytkownicy nie wiedzą z kim mają do czynienia to też nie ważne. 🙂
No, a tymi opiniami podzielisz się - gdzie szukać?
Awatar użytkownika
tylkoktoś
zaufany użytkownik

Post autor: tylkoktoś »

Chłopiec Papuśny pisze: wt mar 16, 2021 3:35 pm Masz prawo mieć własne zdanie to oczywiste. 🙂
Jedni mają to prawo ,inni tego prawa nie mają:D
ODPOWIEDZ

Wróć do „o tym forum”